Автор: shagy
Дата: 10-09-18 12:59
Здравейте. Мой познат, сватбен фотограф го е закъсал доста със сроковете за обработка и предаване на снимки на клиентите си (поради лични причини е назад с около 2 месеца).
Предложи ми, да ми даде RAW файловете от няколко негови сватби, на които аз да направя основна обработка - контраст, експозиция, подтискане на шум, изостряне, баланс на цветната температура, кроп, изтриване на снимките, които не стават (размазани, без фокус, без идея) и ме попита за цена. Сподели, че ако моята обработка и условия го устройват, може да работим за в бъдеще заедно по тази схема през следващия сезон. Но какво да отговоря на въпроса му, колко пари искам за тази работа? Не съм наясно, как вървят цените за подобни услуги, още повече, когато се обработват много на брой снимки (предполагам, че цента е по-ниска, когато има повече сватби за обработка, един вид "цена на едро"). Идеята е, че онлайн аз ще получа неговите RAW фйлове - между 3 и 4000 кадър, след което правя селекция до към 1500-2000 кадъра, обработвам ги и му ги изпращам отново онлайн. След което, той си прави избрана селекця от кадри, които сам си обработва допълнително на фотошоп.
Не зная, дали има значение, че живея в Благоевград, а тук цените на всички услуги са по-ниски, докато моят човек снима и живее в София, където е по-скъпо.
Може би ще ми предложи за обработка около 5-6 сватби, всяка средно по 3-4 000 файла.
Някакви мнения как да постъпя?
|
|