Автор: mateev
Дата: 18-09-18 16:06
Здравейте.
Преди 7 месеца си купих UHS-2 карта Лексар (снимка по-надолу), която се държеше прекрасно.
През последната седмица, по време на снимане от време на време ми даваше грешка и не искаше да пише на картата.
Това вероятно се дължеше на факта, че бях направил кочина - сортирах си снимките и си правех папки
извън тази на фотоапарата, редовно с фотошопа си правех снимки от нея, слагах си и някакви дръги външни файлове, когато ми се наложи,
понеже картата е 128гб. Преди три дни най-изненадващо след поредната грешка по време на снимки, картата отказа напълно.
Имал съм физически повредена карта, която като се слага в апарата и компютъра, въобще не се отчита, но като я натиснеш
малко натам-насам, в един момент си прави контакт и уиндоуса я намира, аутоплеят се стартира и т.н.
С тази, обаче нещата са по-различни... Картата е здрава, при поставяне в апарата излиза съобщение за грешка, а
при поставяне в компютъра, в ундоус експлорер си се появява съответната буква за свързаното устройство, тоест се отчита контакт с
с картата в гнездото, но когато цъкнеш на устройството, ти казва "no media in device"... Тоест като да вкараш в гнездото "майка" на микро сд карта, но
без самата карта да е в нея... Усеща се, че си сложил нещо в гнездото, но самата памет липсва...
Без да познавам устройството на сд картите, имам интуитивното усещане, че нещо самия чип на паметта или може би някой микро компонент, който
прави връзката между паметта и контактните нишки, нещо от тези 2 неща сякаш е сдало багажа.
Моля по-опитните за малко акъл и дай боже надежда, че може да се направи нещо. Мога да ходя във Фотосинтезис да се пазаря, яко искат да ми я сменят,
ако е в гаранция още, но ми се иска да си върна снимките и видеата от картата.
Ето снимка и на самия модел карта. Предварително благодаря на всички, които вземат отношение.
https://i.postimg.cc/T2cqgNT2/42090717_345694366171888_4002705324241846272_n.jpg
|
|