Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся мнение...
Автор: iliyanb   
Дата:   23-07-18 19:55

Здравейте, отварям тема, която не съдържа въпрос към администраторите, а към потребителите на сайта. Търся мнение преди всичко от фотографи, защото това е сайт за фотография. На база на получените мнения, ще преценя за себе си някои неща.

Адниминстрацията на фотофорум е забранила на профила ми да предлага снимки за гласуване в "Нови предложения за албум" поради системно нарушаване на правилата. Вероятните причини за това са, че в последно време предложих за гласуване някои снимки, които в последствие изтрих. Показах тези снимки на потребителите тук, а не на администрацията, тоест самата администрация не считам за част от аудиторията, за която моите снимки биха представлявали интерес. Гласуването направи така, че тези ми снимки да бъдат видени от един по-широк кръг от потребители, което беше и целта ми.

Потърсих в правилата и не открих забрана за триене на снимки, били предоставени за гласуване.

Тук съм от 2012 г. и присъствието ми е било активно през почти целия период.

Тъй като считам, че с нищо не съм нарушил правилата, това което желая е да получа мнение от различни потребители на сайта, за да направя ревизия на участието си тук.

Повтарям и в края на словоизлиянието си, че въпроси към админите нямам. Знам как да се свържа с тях, а знам и как да се чуя/срещна ,ако се налага, така че не използвам тази тема за комуникация с тях. Сайтът е място, което се базира на капитала на фотографите в него, затова търся дискусия с потребителите.
 Re: Търся мнение...
Автор: pumabg   
Дата:   23-07-18 21:03

Моето мнение е, че и двамата трябва малко да се успокоите...

Ти си един прекрасен творец а той е собственикът на сайта !

Толкова ли е трудно да имате елементарно уважение един към друг ?

Аз и двамата ви харесвам, харесайте се и вие !

Като си изтриеш снимките, или изгубиш един добър автор... Кой от вас какво ще спечели ?

Нищо !

Това не са битки, които си заслужават ! Това са вятърни мелници...

Искаш да се дървиш ? Ок ! Дърви се на мен ! Ела в залата и ми покажи какъв си бабаит !

Натрий носа на някой самозабравил се тъпанар със значка FIAP !

Спечели конкурс и прославяй България ! След което ела тук да пуснеш тема за Сони...

Ей такива неща си заслужават битките...

А не тук един талант да обяснява на собственика на сайта как да си реже салатата в кухнята...

Capito @ ?

Автор: demiman   
Дата:   23-07-18 21:17

[beer] Ломска бира за всички има [shtrak]
Автор: the-rookie   
Дата:   23-07-18 21:25

Не знам предисторията каква е (а определено има нещо) ,но аршина трябва да бъде еднакъв за всички! Днес изтрих моя снимка качена за гласуване,правил съм го и друг път ( има наличие на систематичност),така че ако има нарушени правила по описания казус ,редно е да бъда санкциониран. Мнението ми е от позицията на обикновен потребител(за тия дето ще си помислят... барабар Петко с мъжете)!
Дата:   23-07-18 21:46

Марто, тя салатата е за ресторанта. Ние си я плащаме. Може да е напомпана с нитрати. Клиентът има право в дългосрочен план винаги. А номенклатурата от сериозни клиенти още повече. Поне на мнение.

demiman, със салата ракия, не бира. Може и първак :). Резко влиза, ама е истинска.

Публикацията е редактирана (23-07-18 21:54)
Автор: asahi   
Дата:   23-07-18 21:57

Частният сайт не е удобно място за революции.
Дата:   23-07-18 22:01

Чакай, че се сетих. Помня Веско как пускаше снимки месеци наред, чакаше да минат 100 т. и ги триеше. Аз ги трия, после пак ги пускам в профила да се виждат, който иска да разглежда, това даже е бонус за сайта в сравнение с това да изчезнат безвъзвратно. Лично отношение ли усещам, бройкане и тънко разчистване на някакви сметки? Аз съм мъжкар. Да ми пишат един ред, че не ме искат в кухнята, а пък и в хола даже, и не ми дават от салатата и ракията, и ще се омета сам. Да ми въртят детски номера и да ме гъделичкат тънко, не приемам.

Публикацията е редактирана (23-07-18 22:03)
Дата:   23-07-18 22:02

asahi, това място е повече от частен сайт... За някои като мен. За теб може и да е друго.
Автор: bg2014   
Дата:   23-07-18 22:07

Не смятам, че подобно ограничение е заради изтрити снимки от предложените за гласуване. Аз съм изтривал постоянно снимки гласувани вече и проблеми е нямало.
Ако става въпрос за снимки от "Галерия първа страница" тогава вече може да си поговорите с Админ, но според мен ограничението идва от други нарушения.
И защо не попиташ директно Админ?
Може да е просто някаква техническа грешка.

Дата:   23-07-18 22:11

bg2014, не е техническа грешка ;)
В съобщението пише, че ако мисля, че е техническа грешка, мога да се свържа с тях. Аз обаче не мисля, че е техническа грешка [smilie24]

Публикацията е редактирана (23-07-18 22:12)
Дата:   23-07-18 22:13

Не е и заради изтрити снимки според мен.
Други предположения или съмнения имаш ли?
Спречкване с определени влиятелни индивиди от колегите...?
Няколкократно например.
Автор: pumabg   
Дата:   23-07-18 22:14

Последно се виждах със Сашо... Говорихме си за това и онова... Човека е дал не малко пари за да го има тоя ФФ...
Нека уважаваме труда и парите на хората...
Няма перфектни да знаеш ! Всеки греши особено, когато не си клати краката по цял ден...
Не го защитавам, нито пък взимам страна ! Искам много ясно да ме разбереш ! Според мен той се опитва да направи нещо.... Дали успява ще видим...

Мен тук повече хората ме дразнят... Все едни и същи курви гледам от години... Долни и подмолни, дори и групички си правят... Все едно ще станат повече артисти или Бог знае какво... Смешни карикатури....

В крайна сметка с теб един лев тук не сме дали.... Ако утре Сашо се провали, само той ще си сърба попарата...

Има и друг вариант ! Ако толкова не ни харесва това място, може да си спретнем друго ! Например да вземем правата на фотокомюнити за България....
Само че всеки път, когато се сетя за тая опция и си мисля, как никой до сега не го направи...? И отговора сам напира...

Нема кинти, нема-нема кинти...

Едни рекламки от време на време потдържат това място - alive

Та опции винаги има, въпрос на избор.
Дата:   23-07-18 22:14

Хахаха, ти сериозно ли? Влиятелни индивиди, и затова не ми дават да си пускам снимките за гласуване? Вярно ли го мислиш?
Дата:   23-07-18 22:17

Да, но преди това попитах за други твои съмнения?
Повтарям питането.

Публикацията е редактирана (23-07-18 22:56)
Дата:   23-07-18 22:21

И викаш влиятелните индивиди ся не ми дават да си пускам снимките за гласуване да не им обирам точките [smilie18] ?

Интересни мнения събрах, видях каква сила е дипломацията. Ще изчакам още малко мнения ако има и ще затварям [smile]

Публикацията е редактирана (23-07-18 22:22)
Дата:   23-07-18 22:22

Не, имаш ли други съмнения, предположения ОСВЕН изтрити снимки?
Иначе това за точките звучи интересно, нали?
Не я затваряй темата.
То интересното предстои оттук нататък (оттук насетне по президентски му)

Публикацията е редактирана (23-07-18 22:26)
Дата:   23-07-18 22:25

[beer]

Публикацията е редактирана (23-07-18 22:26)
Дата:   23-07-18 22:25

Имам други съмнения. То не стана ли ясно? Някой чака неправилно дишане от моя страна и рез. Ясно казах също, че ако не ме искат - по мъжки и лично да ми го съобщят. Аз съм достоен човек още повече, че като гледам останалите се чувстват на гости в частна собственост. Аз тук винаги съм се чувствал у дома.
Дата:   23-07-18 22:29

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.
Автор: Admin   
Дата:   23-07-18 22:41

Здравейте,

сметнахме за нужно да се даде пояснение, за да не се получи объркване от неправилно и грешно поднесената информация.

Съобщението, което излиза на въпросния потребител е:

"Преместването на снимки към общия Албум е недостъпно за вашия профил в момента.
Системата за защита от нарушения е засекла повтаряща се дейност, която е несъвместима с нормалното използване на сайта. Услугата може да бъде възстановена единствено след преглед от администратор. Ако мислите, че това е грешка, свържете се с нас на оставените контакти."

Правилно е цитиран случая с потребителя swqaz (Веселин Атанасов), който качваше снимки и след определен рейтинг ги изтриваше.

Тогава въведохме автоматичен процес, който следи за подобна дейност и преценява кога да блокира качването на снимки към Албум, като се базира на честота на качване и триене, рейтинг на снимките и ефекта върху публиката.

Фото Форум е фотографска общност и хората, които се грижим за сайта смятаме това за тролска, злонамерена и демонстративна дейност или за самореклама без принос към общността. Фото Форум не е място за социални експерименти или демонстрация на хитрости.

В правилата на сайта има няколко точки, в които е описано какво не трябва да се прави. Включително качване на една и съща снимка по няколко пъти, извършване на дейност, която руши доброто име на сайта или реклама на някой за сметка на сайта и потребителите му.

Потребителят iliyanb има официално предупреждение за поведението си в сайта от преди няколко месеца, заради склонност да обвинява екипа зад сайта в куп прегрешения, както и да търси отговорност за неща, които сме преценили да направим или да не направим по определен начин. Сайтът работи вече 15 години и е доказал неутралността си и желанието си за подобряване на средата, доколкото можем със средствата и усилията, с които разполагаме. Всеки, разбира се, може да направи собствен сайт и да осъществи най-добрите си идеи.

Използваме случая да благодарим на всички автори и потребители, които последните месеци осезаемо подобриха средата в сайта и допринасят дори със собствен труд за извършването на подобрения.
Автор: ZENON   
Дата:   23-07-18 22:56

Винаги ми е било интересно (от позицията на страничен наблюдател), какво може да накара толкова хора да се вземат насериозно, все едно ще живеят с орлите...
[smilie7]
Дата:   23-07-18 23:35

Колко хора?
"Преди да извадиш сламката от окото на опонента, погледни гредата в своето око" - японска поговорка.
Ти си един пример за това колко на сериозно се взимат някои хора.
Относно темите за определена марка си точно в тази позиция.
Извинявай, че ти го казвам!
Аз съм на мнение, че всички трябва да положим малко повече усилия, за да стане това място по-приятно и полезно за всички и ОСОБЕНО за новодошлите.
И всичко се изясни с един пост от правилния човек.
Автор: ZENON   
Дата:   23-07-18 23:55

Бъркаш нещата, но за мен е все едно [smilie7]
Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   24-07-18 00:27

Моето мнение като новодошъл, е, че такава тема по никакъв начин не помага това място да стане по-полезно и приятно. Точно заради това и коментирам, защото не познавам нито едно от действащите лица в тази вражда и ще кажа само как изглежда в очите на страничен човек:
През 2009 г., когато всички деца си направихме ФБ, когато имаше конфликт, никога не се пишеше на лично съобщение. Пишеш пост с caps lock и тагваш другия, за да го унижиш публично, което почти никога не се случва, а по скоро се излагаш сам себе си.
Вече не сме деца и конфликтите отдавна не ги разрешаваме в постове. Някои май не са минали през този период, струва ми се.
Регистрирах се тук, защото обичам да снимам, за да гледам и да се уча от хора с много опит в това.
Не познавам личността Илиян и личността Сашо, за мен те са личности като всяка една личност, регистрирана тук. И правилата са за да се спазват от личностите в сайта. Това тук е въпрос, който спокойно може да се отправи до админ и да не се стига до създаването на rant тема. Това е моето мнение.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.