Автор: stoyanvakarelov
Дата: 06-06-18 08:34
Снимал съм с това комбо - Никон Д5... + 70-300 , който имаш предвид. Не знам защо така го оплюха. Снимките стават, стабилизацията е добра, лек и малък. Никон има хубави цветове, така че имайки предвид от какво идваш, със сигурност ще бъде много по-добре. Дори и да не стигаш много далеч, поне животните ти ще имат цветове. Това, което за мен е лошо на тази бленда, е, че не е добро бокето, щом снимаш в гората, то непременно ще се виждат отзад клони и всякакви други неща, които ще се чудиш как да махаш на фотошоп. Ако се насочиш към Канон, имаш 70-200 Ф4, което съм го виждал за 500 лв на старо. Вярно, че с телеконвертора няма да фокусира много бързо, но така или иначе едва ли ще решиш да сложиш конвертор за нещо, което ще прелети над теб за секунда. След това винаги можеш да ъпгрейднеш тялото на 7Д II, което май е най-доброто кроп тяло за уайлд лайф. От на Никон страната имаш D300s, което е малко старо, но пък автофокусът е доста добър, няма да се счупи и измокри,и с батериен грип получаваш 8 кадъра в секунда. За около 800-900 лв можеш да намериш някоя Сигма 150-500, която няма да бъде по-добре на "тъмно" , но пък 500 мм е по-хубаво да ги имаш, от колкото да ги нямаш. Аз снимам с 300 мм/Ф4 , и колкото и да ми се иска, няма как да нагазя в блатото, за да снимам. Големите обективи са тежки, но пък дават по-добри резултати. Ако искаш да е леко и малко - пластмасово тяло и 70-300 вършат работа, ама внимавай за клоните
|
|