Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли инфо
Автор: denkich   
Дата:   26-03-18 18:44

Какво намират хората в тази снимка? Аз лично не виждам нищо интересно... Не че моите кадри са качествени... https://photo-forum.net/i/2136926?ratingb
 Re: Може ли инфо
Автор: Pavlov   
Дата:   26-03-18 18:46

Малко красота [smile]
Автор: MarinY   
Дата:   26-03-18 19:07

Това е тенденцията на масовата фотография днес.
Кадърът технически е много добър. Осветление, колорит, няма изгоряло, има детайл и в тъмните места.
"Душа" не знам дали има, но не се и търси. Красиво за окото и прецизно изпипано.
Като надскочиш базовите знания за рисуването със светлина, с такива кадри, без зор, можеш да напълниш 64 Гб карта за един час.

Но както казва Pavlov "малко красота". Не вреди, особено ако обичаш цветя.
[shtrak]
Автор: batsali   
Дата:   26-03-18 19:12

Аз залагам на тегленето на диаметри по цветната окръжност.
Автор: asahi   
Дата:   26-03-18 19:15

Има какво да се желае технически.
Автор: t.marev   
Дата:   26-03-18 19:31

Ми, аз не намирам нищо интересно в тази снимка....Лоша композиция, неправилно подбрана гледна точка, фокусът е побЕгнал нанякъде. Претенциозно изпъчена, ненужна вече украса от повехнали цветя в кичозна кошница.Фантасмагория дел"арте!
Може да мине за резултат от уъркшоп към някой еднодневен курс "Как да снимаме професионално".
Автор: chrisnoch   

Въздействаща с пестеливостта си цветова гама.
Навява усещане за домашен уют, неподправена романтика и мъничко тъга. За разлика от повечето "снимки", които не навяват нищо.
Композицията е безхитростно централна само на пръв поглед. Ако се загледаш в започналите да повяхват нарциси, започваш да виждаш други "етажи", които загатват за тленност, а пъстрият букет в кокетна кошничка започва да "звучи" като надгробна плоча.
Ще въздейства още по-силно, ако това е първата част от диптих или триптих - същата композиция и осветление, но заснети през интервал от време.

Асхи, не става дума за перфектност, а за добро, интернетско ниво.
[beer]
Дата:   26-03-18 19:46

Тук също не виждам нищо интересно, сигурно админите имат много познати и ги push-ват https://photo-forum.net/i/2136452
Дата:   26-03-18 19:49

Ти пък се научи най-после как се постват линкове!
Дата:   26-03-18 19:52

http://prikachi.com/images/598/9294598X.jpg

Дата:   26-03-18 19:54

denkich, не е ли по-добре да си анализираш своите снимки, а не да ровиш из чуждите, кои са те задминали по точки.
С тези усилия няма да подобриш качеството на твоите.
[beer]
Дата:   26-03-18 19:56

Автор: t.marev
Дата: 26-03-18 19:31
Ми, аз не намирам нищо интересно в тази снимка....Лоша композиция, неправилно подбрана гледна точка, фокусът е побЕгнал нанякъде.

Ама разбира се!
Друго си е някоя маца от твоята колекция:

https://photo-forum.net/static/site_pics/2009-02/m_1235416826_SS851130malka.JPG

Дата:   26-03-18 20:01

MarinY написа:

> denkich, не е ли по-добре да си
> анализираш своите снимки, а не да
> ровиш из чуждите, кои са те
> задминали по точки.
> С тези усилия няма да подобриш
> качеството на твоите.
> [beer]

Горе съм казал, че снимките ми не струват. Тук става въпрос за критерии за оценяване.
Автор: lamerko   
Дата:   26-03-18 20:02

За букета - не знам дали е за първа, но на мен ми харесва. Също така смятам, че някои от негативните мнения стигат до чиста крайност, без никаква градивна критика...

denkich: не знам какво те е провокирало да пуснеш темата (може би ти самия си пуснал предложение в момента?) - такива има през месец-два, но ако следиш първа страница - често излизат доста по-безлични фотоси. Както и някои странни колажчета, като наскоро дискутираното с кита :)
Автор: hardcpz   
Дата:   26-03-18 20:44

денкич, ти за 2 години не разбра ли още, че тоя сайт си има Б мафия [smilie5]
в тая снимка с букета има вкарана мисъл, и технически умения - не ми е по вкуса, но признавам, че е пипната.

що не си насочиш вниманието към снимката класирана непосредствено преди букета? до момента 43 гласували, лилавее та се къса от аберации, а ако четеш коментарите може да помислиш, че такова чудо не е виждано от около 2000 години [beer]

Автор: DAOSA   
Дата:   26-03-18 20:47

Добър натюрморт според мен.
Автор: anjsan   
Дата:   26-03-18 21:44

Поне заглавието на темата да беше точно .... Като се почне моля,помощ , инфо , хелп ....[smilie10]
Автор: Argo   
Дата:   26-03-18 22:46

Оправи си нищо неказващото заглавие...
Автор: asahi   
Дата:   26-03-18 23:57

Какво да може инфо?
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.