Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Sony a7 III - ценови абсурд
Автор: jorkata99   
Дата:   02-03-18 23:11

Здравейте, някой може ли да си обясни този ценови абсурд, в чужбина примерно B&H 2000 USD, a в България 4600лв. Направо нямам думи ясно има и мито за внасянето му, но пак ..... нямам думи. Явно нас българите ни правят на доста богат народ [cool]
 Re: Sony a7 III - ценови абсурд
Автор: Simbon4o   
Дата:   02-03-18 23:32

А колко е в Европа? [smilie5]
Автор: hotsnail   
Дата:   02-03-18 23:34

Човек цяла тема ли пусна сериозно?

В Европа цената е еднаква и не зависи от доходите.

Има 20% ДДС в нашата цена в САЩ няма данък оборот включен в цената. Май он-лайн може да го избегнеш там.

Има сметнат валутен риск и такива неща и да по-висока е цената.....

Ако можеш да прежалиш гаранцията внасяй си от САЩ или Китай....

Аз не мога и си купувам от тук.

Успокояващото е, че Сони България правят яки промоции. Сега има 18% на обективите и 8% на камерите. На а9 върви някаква страхотна промоция към 20% отстъпка плюс талон с 20% отстъпка от обективи.....
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   03-03-18 00:44

B&H и adorama в щатите са ритейлъри, които заявяват и работят с такива огромни обеми, че фотографските компании се ориентират по техните обороти, колко техника да плануват да произведат.Съответно им дават и големи намаления според огромните поръчки, които им заявяват. С автомобилите предлагани на щатския и европейския пазар е същото-един и същ модел е по-евтин в щатите, отколкото същият в Европа.
Автор: Pac   
Дата:   03-03-18 01:02

Ами можехме да се надяваме и на малко по-ниска цена наистина. Но "ценови абсурд" е твърде гръмко. Далеч по-абсурдни ценови разлики съм срещал.
Автор: StraightEse   
Дата:   03-03-18 09:30

Като внесеш стока от Щатите и платиш ДДС-та, мита, и си скъсаш нервите с митниците ни, иди и продавай на цени като там :)
Автор: ZENON   
Дата:   03-03-18 10:08

Демек, колкото повече, толкова по-добре?
Щвейцарци в БГ :d
Дата:   03-03-18 10:22

Демек отиваш да живееш там или търсиш някой да ти контрабандира нужната техника като се отказваш от 5 годишната гаранция :).
Дата:   03-03-18 10:51

Демек, продължавам да не разбирам тая българска черта да се прави на голямата работа... [smilie7]
Автор: IshootPeople   
Дата:   03-03-18 10:57

Добре де Fuji XH 1 което излезе преди 2 седмици в щатите е 1800$ а в Синтезиса са го обявили на 3700 .200$ сонито е по-скъпо от фуджито пък 1000 лв отгоре :)
Дата:   03-03-18 11:02

Пак казвам :) вижте европейската цена. Обикновено е почти същата като нашенската. Щатите са ... далеч.
Автор: georgioiv   
Дата:   03-03-18 11:04

Какво общо имат въображаемите "български черти" ? Иде реч за пазар, ценова политика и маркетинг. На никой по света не му дреме колко сме богати. Който е недоволен - отива да прави контрабанда, хем да види свят.
Иначе на мен ми харесва ценовата политика на DJI. Колкото в щатите + ДДС и някой лев за транспорт. Ако се придържаха към тая схема и Сони, цената щеше да е към 3900.
Дата:   03-03-18 12:02

Българските черти изобщо не се въображаеми.
В противен случай, нямаше да се пулят всички чужденци, които ми идват на гости при вида на толкова Жипове по пътищата.

Отделно от това, независимо от пазара и това, че никой от нас не може да влияе сам поради никаквия си мащаб, не пречи да напише точно какво чувства.
А то обикновено е неприятно усещане, че трябва да се вади от джоба.

Обаче тук, винаги се пише по начин, все едно е голем кеф да се дават кинти :D
Когато си лафим, всеки псува цените...

Лекинко лицемерно се получава...
Дата:   03-03-18 12:13

Ами именно, това го има навсякъде, не е наша национална черта.. Да не ти казвам в Украйна и Молдова колко е по-зле.. :) Може би е пост-соц комплекс, да се правиш че си по-богат от колкото си, като обикновено това води да си комплексно по-беден на финала [smilie5]

Ма не виждам някой да се кефи особенно. Може би хората се радват, че в сравнение с другите А7III - S и R, все пак цената е леко по-достъпна...

Публикацията е редактирана (03-03-18 12:22)
Автор: bg2014   
Дата:   03-03-18 12:17

Странно мислене ...
Защо не започнете да внасяте нещо легално (транспорт, мито, ДДС и данък) и да давате гаранция поне година?
Да поддържате офис, магазин, сервиз целогодишно с добри кадри (съответно с добри заплати, осигуровки върху цялата заплата)
Е - тогава говорете за цени. Сега са си празни приказки.
Няма лошо...празник е.
Честит празник!

Дата:   03-03-18 12:33

Хора тия цени на камерите си ги определя Сони Япония по региони явно.
Както Симо писа това е цената за Европа. Ние сме ЕС и взимаме тая цена. Русия и околните и държави сигурно имат друга. САЩ и Канада трета. Китай 4-та.

ако се притесняват, че до месец два еврото ще падне спрямо долара, e нормално е да сложат по-висока цена. Нормално е и да има хора дето ще си купят камерите от САЩ. Не е за пръв път. Имало е и модели дето тука са били на сходна цена със САЩ. А7м3 сега не е такъв модел.

А9 е 8400 сега в БГ а в САЩ e 4500$. А в БГ идва и с тонове екстри пък в САЩ е гола като пушка....

С Канон като видите базара си е някакъв традиционен бизнес, да се внася контрабанда обективи и камери. Не е щото Канон България са джендъри, просто такава цена са им дали и те на толкова продават.

До колко могат ни дават явно местните промоциики и туй онуй.

Да се ядосваме или не....ми естествено е да се ядосваме. Как да се пазариш ако казваш "всичко е наред цената ме кефи".

Ама да си създаваме национални комплекси на националния ни празник, че някаква цена била висока....

ПП Много по-добре сме от Русия, Молдова, Украйна и Армения и почти цялото пост съветско пространство. Културно и всякак сме на друго ниво. Ония неща се разпаднаха като държави. В момента са на нивото на африканските територии. Лошото е, че някои от тия азиато-африканци имат ядрени оръжия...
Автор: stukloplast   
Дата:   03-03-18 12:39

Аз не съм чувал за българска фирма или български "бизнес", където да те осигуряват на пълна работна заплата, ако е "добра"...
Автор: mugen   
Дата:   03-03-18 12:39

М/у другото цената в БГ е 100лв по-висока даже от Европейската.
Автор: bg2014   
Дата:   03-03-18 12:57

stukloplast ...
Аз не съм чувал за българска фирма или български "бизнес", където да те осигуряват на пълна работна заплата, ако е "добра"...

Много са. Не знам с какви фирми контактуваш, но са много.
Как се събират според теб данъците и се преизпълняват. С 10 ТИРа контрабанда с цигари ли?
Просто за хубавите неща никой не пише. Няма интрига, няма злоба и интерес.
Не сме бедни като държава, ами парите изтичат....
Автор: stukloplast   
Дата:   03-03-18 13:26

Щом казваш...
Автор: sauron69   
Дата:   03-03-18 13:44

Много по-добре сме от Русия, Молдова, Украйна и Армения и почти цялото пост съветско пространство. Културно и всякак сме на друго ниво. Ония неща се разпаднаха като държави. В момента са на нивото на африканските територии. Лошото е, че някои от тия азиато-африканци имат ядрени оръжия...

Поредния бисер, трябва да взема да си ги записвам[smilie8]
Дата:   03-03-18 14:00

Запиши си го с ГОЛЕМИ БУКВИ!

А ако искаш иди малко на разходка в дивия изток и ти пожелавам нищо лошо да не ти се случи, щото няма безопасност там. Армения и Молдова ок горе долу от към безопасност, но другите територии е просто дивия изток. Безумна беднотия и простотия. Престъпност в невиждани тук размери.

Публикацията е редактирана (03-03-18 14:05)
Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   03-03-18 14:09

Една груба сметка:
2000$ + доставка + мито (да, няма да мине без мито ) 20%ДДС + митнически такси.

p.s. Очакваната цена в Европа се очертава да бъде около 2300 евро.
Дата:   03-03-18 14:10

абе Украйна съвсем не е "беднотия и простотия". Не е като да не съм там постоянно. След Одеса, Варна ми е малко като на село... :) Да не говорим че моята 10 годишна кола, там седи на паркинга пред нашия блок самотно сред до 5 годишни беемвета и лексуси и тойоти и останалото скъп джип [smilie5] Обаче откъм безопасност си прав, тука е мноого по-добре и спокойно.
Молдова си е бедничко, но се движат добре, Румъния им помага и ги следи да ги прилапа.. [smile]

По темата - в Украйна цените са същите като при нас, с тая разлика, че там пазара е петорно по-голям и покупателната способност по-висока, което ще рече че няма особена разлика в пазарите за цената...
Автор: lamerko   
Дата:   03-03-18 14:28

Мито единствено за оптиката могат да те прецакат, и то ако я ръгнат по малоумните параграфи. Стандартно е 0%, а ако се освобождава по опростената процедура - плащаш само 20% (цената + доставка) + 4 лв административна такса. И да, в САЩ цените са по-ниски, и това си е по пазарния принцип (а не социалния). На първо място САЩ е по-голям пазар от Европа, на второ - липсата на ДДС, както и липсата на щатски данъци в няколко щата (което прави възможни врътки за онлайн търговия с нулеви ставки) прави по-изгодно на големите компаии да отворят дъщерни компании с управление и частично производство в САЩ, което намалява цените още повече. И обратното - множеството и обърканите регулации на ЕС пък възспира подобни неща да се случват тук...
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена 
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: