Автор: aab72aab
Дата: 16-02-18 08:50
Мое мнение: тъй като в темата се споменаха двата апарата, които имам в момента ще споделя. Преди около 2 г. си взех Никон д610 / от тук в базара/ и обективи един по един /пак от тук в базара/- Тамрон 17-35 Ф2.8-4, Сигма 24-70 ф2.8, Никон 70-200 ф2.8, Никон 50 ф1.8. Доволен съм от апарата напълно покрива нуждите /дори ги надвишава/. После се замислих, не е ли по-добре и една безогледалка за всекидневно, леко? Купих Сони а6000 от магазина /няма да се повтори/. Добре , но все ме човъркаше че е кроп /защо- не знам/. Продадох я на половин цена /тук в базара/ на 5000 кадъра- човека сигурно е супер доволен. Наскоро си взех Сони а7 /фф безогледалка, да не ме човърка, че е кроп/ пак от базара с китовия 28-70 на 5000 кадъра.
Мое заключение: двата ми апарата не се взаимно заменят, всеки с предимствата си, по скоро се допълват и кефа е пълен с двата /с единия щеше да е половин кеф/. Да купиш от базара- почти задължително /не продавам нищо- не е самореклама/. За безогледалката да сложиш голям обектив се губи смисъла от малкото тяло. А и обективите за сонито /спрямо никона/ са скъпи и все още малко на вторичния пазар. Това от мен.
|
|