Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за DJI MAVIC-air
Автор: KlaraSimeonova   
Дата:   30-01-18 10:59

Здравейте.
Искам да попитам,въпросният дрон може ли да се използва при заснемането на тържества ?
Нищо на разбирам от дронове.
Ако има подобна тема ,нека тази да я изтрие админа.
 Re: Въпрос за DJI MAVIC
Автор: metodiev_martin   
Дата:   30-01-18 11:24

Ако нищо не разбираш от дронове е хубаво да се запознаеш с тях и след това да си купуваш какъвто и да било по-скъп дрон. Има модели без GPS между 80 и 180лв, които са сравнително здрави и можеш да добиеш най-обща представа как се управлява и как функционира.
Какво очакваш да заснемеш по време на "тържествата"? Хората от високо? Или смяташ да летиш около тях с дрона?
Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   30-01-18 13:29

На първо време си вземи някоя "въшка" за 20-ина долара с "mode 2" контролер за да научиш как се управлява дрон.
От там - да, възможно е да го използваш за заснемане на събития, но е хубаво да се запознаеш с основните правила за безопасност.
Автор: MrPhoto   
Дата:   30-01-18 13:47

Понеже и мен ме вълнува темата - може ли насоки към нещо около 100-ната лв, което да има що-годе стабилизиран полет и да снима една идея по-добре от нисък клас телефон?
Автор: gchokov   
Дата:   30-01-18 14:03

KlaraSimeonova - може да се използва за тържества.
Автор: D_Ave   
Дата:   30-01-18 15:42

за тези които нищо не разбират от дронове:)

клип

не се сдържах просто:)
Дата:   30-01-18 16:27

Хубав клип,но какво общо има с темата ?
Автор: prozium   
Дата:   30-01-18 16:33

Може да се ползва при заснемане на тържества. Макар че за полет на затворено пространство Спарк или новият Мavic Air биха били по-подходящи кандидати.
А иначе при условие, че това е първи дрон и започваш темата с "нищо не разбирам от дронове" хората се опитват да ти кажат, че не са играчки и си искат уменията, познанията и отговорността, за да се управляват безопасно.
Дата:   30-01-18 16:38

Нищо няма да купувам и не искам да купувам.[smilie3]
Гледам от вчера рекламата му в ФБ и от там ми идва въпроса.Става ли, не става ли.Камерата добра ли е.Мислех ,че такива неща ще ми напишете а не как се управлява и какъв да си купя [smilie3]
Автор: Petri   
Дата:   30-01-18 22:22

Ами управлението на дрона е изключително важна част по време на полет! Не става въпрос само за снимането с него, или способността на камерата му. Носиш отговорност като пилот на дистанционно управляем апарат, за който по принцип ти трябва и сертификат (и други неща дори, когато който и да вдига дрон). Защото дори с малък дрон при невнимание може да бъдат предизвикани сериозни проблеми. Няма нужда да изброявам, всеки сам може да си представи, че когато летиш над хора/коли/сгради и т.н., ако падне дрона може да има последствия.
Та затова и хората споменават и това по-горе. А ти просто трябваше още в първото мнение да напишеш, че пускаш темата с цел "чат", защото изглежда, че питаш с други намерения. Такива теми тук се пускат в петък ;)

Публикацията е редактирана (30-01-18 22:23)
Автор: georgioiv   
Дата:   31-01-18 02:58

С дрон може да се снима локацията - къде се провежда тържеството. В този смисъл - това може да се снима с всеки дрон, не само с Мавик. За снимане на останалите части на тържеството не става, защото е много шумен, както и всички останали дронове и дрончета, включително и Спарк. Когато се прави видео, отразяващо тържеството, кадрите от дрона са няколко секунди и се използват да покажат локацията, и ако има някаква фотосесия на красиво място - да я направят по-динамична. Тук също може да се използва Мавик или друг подобен дрон с различни "интелигентни" режими, като - трипод, обикаляне около точка, избягване на препятсвия и подобни.
Това което са написали по-горе - купи си дрон за 20, 50, 100 или 500 лева - това са играчки, много по-трудни за управление и съвършено безполезни по темата [smile]
Дата:   31-01-18 13:10

Благодаря gorbi
Значи въпросният дрон не е толкова лош.
Иначе за погорните писаници не им обръщам внимание-очаквах подобни неща.
Дата:   31-01-18 19:31

Не, той въобще не е лош. Дори е много добър, като съотношение рамери/функционалност, защото при по-малки размери има същото качество на фото и видео, както на DJI Phantom 3 pro и DJI Phantom 4. Отстъпва на DJI Phantom 4 pro и DJI Phantom 4 advanced, заради по-малкия си сензор (1/2,3` срещу 1`). Удобен е за носене като размер, единствено при по-силен вятър, малкият размер е недостатък.
По-малък от него е новият DJI mavic air, а най-малък е DJI Spark, който като качество на снимки и видео е една идея по-зле, заради орязаната си функционалност, но за тържества, където не се търси максимално качество на изображението е максимално подходящ. Лек, сравнително евтин, снима с FullHD качество видео и снимки в jpg.

Наскоро излезлият DJI Mavic air е междинното звено между Mavic и Spark и ако се търси по-високо качество, при малък размер, но на малко по-висока от Spark цена е добрият избор.
Автор: lamerko   
Дата:   31-01-18 19:40

Не знам как, но DJI Mavic air вече е наличен в БГ магазините... цената е много добра.
Дата:   31-01-18 19:59

Не знам как, но DJI Mavic air вече е наличен в БГ магазините... цената е много добра.

[cool]

Някой дори утре ще прави ънбоксинг.. [smilie3]
Автор: MrPhoto   
Дата:   31-01-18 22:08

къде я търсите вие клара с играчки за 100, 200, 500лв, тя е директно в голямата лига, ще ви обръща внимание на писаниците, драскачи, не ви е срам!
Автор: metodiev_martin   
Дата:   31-01-18 22:21

Автор: KlaraSimeonova
Дата: 31-01-18 13:10

Благодаря gorbi
Значи въпросният дрон не е толкова лош.
Иначе за погорните писаници не им обръщам внимание-очаквах подобни неща.

Много нагло изказване. Като не им обръщаш внимание, защо аджеба си пуснал/а тема о танонимния си профил? Няма да купуваш, но да попиташ. Силно се съмнявам, но това е друга тема. Става да - можеш да го ползваш за сватби, рождени дни, клипове на песни, фотосесии, детски фотосесии, стрийт всякакви събития, които могат да се заснемат. След месец вече е почти задължително да си смениш фамилията във фб от "фотографи" на "аерографи" и да си сложиш графика на дрон в "логото"
Вече куцо, кьораво и сакато има и иска дрон и вече много искам някой тарикат да си разбие играчката на някое събитие с присъствието на медии, да се вдигне яката олелия и да се вкарат рестриктивни мерки.
Дата:   31-01-18 23:11

Gorbi и към другите се извинявам , объркала съм името.
За DJI MAVIK AIR ми е питането.
 Re: Въпрос за DJI MAVIC-air
Автор: marrio31   
Дата:   31-01-18 23:18

Е то все тая,нали няма да купуваш,просто си питаш..има сто ревюта в нета.
Автор: lamerko   
Дата:   31-01-18 23:18

Е, чакаме утре детайлно включване от gorbi [smilie5]
Дата:   01-02-18 16:03

Първото впечатление е малко емоционално и вместо - ауу и супер, ще изчакам малко повече проби и тогава ще напиша :) До тук всичко ми харесва, DJI пак са надминали себе си то на убийствена цена.
Много ми се иска да тествам видеото по-сериозно, но днес има вятър и ще се въздържа :)

Първи снимки. https://www.flickr.com/photos/136449288@N06/25150562697/?v=1
Автор: prozium   
Дата:   01-02-18 20:11

Mavic Air-a би трябвало да победи Mavic по почти всеки параграф.
По-качествено видео, по-добро летене в затворени пространства, само по-дължина и продължителност на полет отстъпва, но това едва ли е толкова важно при заснемане на тържества.
Дата:   01-02-18 20:47

За времето прекарано с мавик еър днес, установих и приятна за мен новост - много добра картина на телефона - без прекъсвания и губене на картина, дори и близо до мол, където има доста источници на смущения. Може би са подобрили телеметрията, опитът нататък ще покаже [smile]
Дата:   01-02-18 21:42

Вече може се похваля че ми го купиха [smilie3]
Само остана въпроса с екрана но се спрях на аифон 6s .
Благодаря gorbi и от тук за помоща.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.