Автор: hotsnail
Дата: 11-12-17 23:32
стеф вярно маркетингова стратегия е това с адаптерите, но има различни неща за различните хора.
Като цяло е много добър ход. Системата тръгна с бесни темпове напред - светкавици, аксесоари всякакви просто валят. Едно време с А байонета тук там се надявах някой китаец да се обърка нещо да пусне....сега не мога да запомня на седмица колко светкавици и тригери и макро лещи и видео екрани, кутии за гмуркане и не знам си какви други простотии излизат....
Западняците по форумите ги гледам, че тръгват както казваш с едно сони и един метабоунс към канона. Ама после бързо бързо накупуват Сони стъкла за едно или друго. Е на А9 например 20 кадъра в секунда и абсурдно бърз АФ има само с избрано множество Сони стъкла. На А7р3 май следящия имаше някакво ограничение да щрака до 3 фпс с адаптер, но цели 10 кадъра в секунда със Сони обективи.....и народа скача и взима Сони стъкларията.
Пък и както писах има перверзно яки обектив за ФЕ. Дори не става дума за пикселобройство - картинката и простите им параметри като килограми са неземно хубави. Е го 105 СТФ със АФ, 85-ците и двете пак да кажа, 12-24, 16-35/4, 55/1.8, дори 35/2.8 ...цялата Батис Серия на Цайс......
За по-простия народец като мен, една сигма 85/1.4 дърта за 1000 лева върши супер добра работа или 35-ка арт и такива неща 1.4 обективи на прилични пари. Пък аз си купувам и тела и някой друг по-тъмен сони обектив, батерийка, грипче и оборота си върви. Сега нови батерии ще трябват, естествено те са на тройна цена нищо че са с двоен капацитет .....
ама кефа е голям.... А7р2-то вади безумно яки снимки има работещ Аф по целия кадър. Е не бил много бърз...ама при снимане не е и голяма мърда...бавно пише, потресаващо бавно, но...резултата човек, резултата...
|
|