Автор: cubanos
Дата: 21-09-17 11:55
Започнах да снимам преди три години.Изведнъж се запали искрата и до ден днеше тя гори и се разпалва все повече.Започнах с пейзажи тъй като винаги природата ме е притегляла. Целта ми беше и все още е това което видят очите ми по време на залез или изгрев да го запечатам и да изглежда възможно най близко до този момент.В последствие разбрах, че е нужно да се научи много добре да обработва, защото осъзнах , че двете неща трябва да въврят ръка за ръка. Намерих фотофорума възхищавах се на много снимки тук и не съм си помислил, че ще кача моя снимка.никой не ме беше учил, какво да качвам, как трябва да изглежда снимката за да я качиш в подобно пространство. Но нужно ли е това, за какво са ти очите?! Не можеш да направиш сравнение между твоя снимка и на някои майсторката снимка която те поглъща?
Инвестирах в курсове, в техника, и яко снимане и обикаляне. И общо взето мотива ми е бил любовта към природата, любовта към това което правя .Скоро си дадох и сметка,че финансови дивиденти трудно мога да търся в тази сфера и това дава още повече свобода.Та до сега съм изваждал повече от колкото съм взимал, погледнато от финансовата страна. А повечето хора знаят, че за пейзажната фотография и нямам предвид тази където отива с колата до позицията, а имам предвид, тази която правиш преходи , някои по амлки други по големи за които ти трябва екипировка която и тя нее евтина.зимата ти трябва друга екипировка. Но искаш ли го, намираш и го правиш на каквото и да е цена.
след време се опознах с добрите стари кучета в пейзажната фотография и това което бях чувал от тях, че са спрели да качват снимки тук, тогава не го разбирах, но след време разбрах.Общо взето наистина тук се изсипва картата без грам самокритика и знание.Отделно, че тона тук в доста от случйате е доста груб и е грозно да гледаш двама добри фотографи, които имат супер снимки как се джафкат. Или евентулано ако някои получи критика, тя няма да е премерена а нещо от сорта" Много, много зле човек, оправи си еди кое си, че е супер зле"
Да не говорим за коментарите от рода на++, или супер, браво.
Трябва и да умеем да получваме критика, все пак ако не искаш критика не си слагай снимките в уеб.
Та общо взето всичко си зависи от нас и по малко от админите, макар, че и те могат по някакъв начин да стимулират за подобравяне на средата. Надявам се да не съм ви отегчил!
|
|