Автор: Pavlov
Дата: 18-08-17 19:52
Да опиша и аз (пак) моя скромен опит със Зентекс ...
Преди около 4 години се появи проблем с тялото ми - Nikon D5100. От време на време отказваше да се включва захранването. Изпратих го в Зентекс, с посредничеството на мой приятел в София. След около седмица се обадих да проверя какво става - имали много работа, не били стигнали до него. След още една седмица - диагноза "дефектна основна платка, за подмяна, цена на ремонта 300 лв". Отказах, и поисках да ми го върнат, като си заплатя диагностиката. Дори пуснах обява в Базара, че го продавам за части. Явно моето решение не им хареса, защото след два часа ми се обадиха, че тялото е ремонтирано, стойността на ремонта е 80 лв . Получих си го обратно, работещо, и без следи от интервенция. Но след около 20-ина дена почна да проявява пак същия дефект. Ядосах се, изгледах няколко клипчета в Youtube, и реших сам да се опитам да го поправя. Отворих го и разгледах внимателно какво има вътре. В крайна сметка се оказа, че причината за изключването е разхлабена връзка на лентов кабел. Наместих го, и след сглобяването ползвах тялото още 6 месеца, без никакви проблеми. Продадох го само защото събрах желание и пари за D7100.
Та така. Всеки да решава за себе си, но аз имам намерение за в бъдеще да избягвам "услугите" на Зентекс.
|
|