Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сервиз Зентекс - бягайте далеч
Автор: IvanBG777   
Дата:   17-08-17 17:03

Здравейте,
след последните събития мисля, че може да е полезно за някой да разбере за моя опит със въпросноят сервиз.
След като обектива ми (Nikkor 18-200) претърпя лек удар нещо се счупи вътре и не се затваряше докрай, след ровене в нета и четене на препоръки се спрях на въпросният сервиз и се свързах по телефона, след което изпратих обектива. Два дни по-късно се чух по телефона с тях и ми беше казано че обектива е ок, но има лек луфт при разгънато положение, като това почти не се усеща при работа (причината била в отчупен държач на единия цилиндър, като извадили парченцето, смяна не била необходима а само цилиндъра струвал 200$.. тук е момента да отбележа, че след удара обектива не беше включван или напъван и т.н.) като "цялата работа излиза 80лв".
Днес си получих обектива и съм ужасно непроятно изненадан от това, което виждам...
При изпращането на обектива прашинки беше невъзможно да бъдат забелязани или след щателен оглед се виждаха 2-3..
Сега само под 1-вата леща има повече прах от колкото на цялото ми бюро?!?!?!?
Чудейки се какво се случва реших да разпъна обектива, при което установих че въпросният "трудно забележим луфт" е повече от половин сантиметър във върха на обектива....
Стигам до извода, че ще трябва сам да си свърша работата и да разглобя и ремонтирам обектива въпреки желанието ми да бъде извършен ремонта от вещо лице с опит...
Като заключение: изключително мърлява работа и връщане на обектива в състояние, което определено е много далече от "може да работи нормално" изгубени няколко дни и 90лв и МНОГО нерви след като видях резултата...
Не знам как имат толкова положителни отзиви и препоръки в нета през годините...
Все пак съзнавам че нещата можеха да са далеч по-зле но след като си поиграя с обектива знам едно - резултата ще е по-добре от направеното в сервиза ...
 Re: Сервиз Зентекс - бягайте далеч
Автор: Synthy   
Дата:   17-08-17 17:09

Да го беше изпратил в Профайлд. Зентекс са специализирани в канонска техника.
Дата:   17-08-17 17:53

Нямат връзка по телефона, писах им и останах без отговор..
Само ако знам, че са читави и ще направят каквото е нужно (ясно е че ще е на съответната цена) бих им го изпратил...

Публикацията е редактирана (17-08-17 17:56)
Автор: antidigital   
Дата:   17-08-17 18:11

Виж как снима въпросния обектив, маже ли по краищата?
Автор: r_rusev   
Дата:   17-08-17 18:14

[smilie10] ползвал съм услугите на Зентекс и съм бил повече от доволен
Автор: asahi   
Дата:   17-08-17 20:03

Ако бягаш от Зентекс гледай да е към чужбина и то към фирмените сервизи. А защо си удряте обективите така и не мога да разбера.
Автор: MarinY   
Дата:   17-08-17 20:23

Милениум поколение, Асахи. Просто не им пука, защо да уважават и пазят техниката?
Автор: vladod   
Дата:   17-08-17 20:37

Зентекс е сервиз номер ЕДНО !!!
Как успявате да се навъдите недоволници не знам...
До сега, за каквото и да съм отишъл там, ВИНАГИ съм си тръгвал с разрешен проблем за кратък срок !!!
Ама вие си плюйте, щоту тъй сте си решили [shtrak]
Автор: Petri   
Дата:   17-08-17 20:54

Виждал съм няколко пъти обективи в лошо състояние след ремонт там - прах, капка смазка, косъм... И това при 3 отделни обектива. Виждал съм и върнат след ремонт канон 50/1.4 заради до болка познат автофокусен проблем за тези обективи - резултата беше нулев, само загубени време и пари.
Виждал съм и добре свършена работа.
(личен опит и на няколко колеги)

[shtrak]
Дата:   17-08-17 22:10

1-во тъй като върха на обектива играе (повече от половин сантиметър) ще пропусна да го ползвам докато го възстановя...
пуснах поста без хейтване, обиди или омраза - просто споделям това, което ми се случи.....
asahi - определено ще последвам твоят съвет и при следваща нужда от сервиз, ще търся Никон в Германия

в отговор на някои коментари от "многознайковци", които не ме познават, но дават мнение:
1-во по отношение на техниката съм изключително педантичен и по тази причина не мога да се примиря с нещо по-малко от "идеално" състояние на техниката си
2-ро удара беше средно силно чукване, в следствие на това, че като баща реших да не оставя детето си (на година и половина) да падне и да се пребие докато бягаше от майка си в планината мислейки, че е игра

и специално за vladod - може Зентекс да са НАЙ-ДОБРИЯ сервиз,
ако обаче на теб ти вземат парите (не става дума за това колко са парите, а за принципа) и като резултат получиш услуга, като описаната дали щеше да си доволен само защото са Зентекс?
никой не плюя, това е което ми се случи и получих като услуга
освен ако плюене е да кажеш какво ти се е случило....

споменахте Профайлд - имате ли поглед върху тях? Като официален сервиз те бяха първи избор, но по телефона изобщо не се свързвам на посоченият номер и това ме насочи към другият сервиз...

Публикацията е редактирана (17-08-17 22:47)
Автор: PhotoBo   
Дата:   17-08-17 23:06

Човешка грешка, както самата случка, така и сервизирането. Човека е споделил мнението ти, ще има и доволни и недоволни, все пак в тия сервизи работят хора, а не роботи! То заводите допускат производствена грешка, та какво ли остава за сервизът? Случва се...
Автор: metodiev_martin   
Дата:   17-08-17 23:46

Стигам до извода, че ще трябва сам да си свърша работата и да разглобя и ремонтирам обектива
Ами пробвай да го ремонтираш, ние ще очакваме следващата тема от сорта на "как да сглобя обратно 18-200".
С Ники - въпросния ЗЕНТКС, кореспонденцията по принцип е трудна, но при липса на алтернативи се примиряваме и съобразяваме.
Конкретния субективен случай не бих се наел да коментирам.
Искаш опция за преглед и тест при получаване на отремонтирания обектив, ако имаш забележки го връщаш.
Автор: chukov   
Дата:   18-08-17 09:06

Никога не съм имал проблем със ЗЕНТЕКС
Напротив, решавал ми е множество проблеми

бягайте далеч, че да не ми се налага да чакам ред
Автор: obscurity   
Дата:   18-08-17 09:50

Хубаво е да си изградил име, но е хубаво и да продължаваш да работиш по същия начин. Щом обектива е върнат замърсен ... и 3 млн. доволни клиенти да има преди това, факта си остава непроменен.
Малко мечешка услуга му правите с тази защита по дефолт.
Автор: Dora93   
Дата:   18-08-17 10:20

От два дни съм писал на Зентекс за един ремонт и никакъв отговор. Явно много им тежи работата.

ПП: Отделно, че отказват истинските ремонти и се съгласяват само на по-лесните.

Публикацията е редактирана (18-08-17 10:22)
Автор: EmZo   
Дата:   18-08-17 10:33

IvanBG777
Да, аз два пъти съм ползвал услугите на Профайлд за Никонски обективи и в двата случая останах повече от доволен. Добре свършена работа и професионално отношение.
Автор: tishovsx   
Дата:   18-08-17 10:49

Има една приказка: Най-добрия доктор, е този който ми е помогнал!
Много трудно се гради име, и много лесно се пада от върха. Това важи за всички сервизи.
Дата:   18-08-17 10:53

EmZo
Благодаря за инфото - ще се обърна към тях пък дано се случат нещата
Автор: nikton1954   
Дата:   18-08-17 18:03

Зентекс е Най-Добрият частен сервиз за фототехника във България!Доказано!Отделно Ники изобщо не е Алчен като другите да чисти матрица което отнема минути за 50 лева!Разбира се, че е гадно да чистиш матрица, но отнема минути!За което Трябва да си платиш.Взима смешно малко и не те кара да дойдеш след 5 дни защото е Сложно!Препоръчвам Човека Ники и сервиза му Зентекс с две ръце![cool]
Автор: ib   
Дата:   18-08-17 18:45

Още един глас в полза на Зентекс - ползвал съм го няколко пъти и нямам забележки.

Автор: JohnnyV   
Дата:   18-08-17 19:30

Извинявай, Ванка, ама това "Сервиз Зентекс - бягайте далеч" звучи много несериозно.

Прилича ми на обиден ученик, който се оплаква...
А най-вероятно не знаем и цялата истина за случката, защото и аз съм ползвал услугите на този сервиз и съм изключително (пък) доволен!

И смятам за редно да се изкажа в полза на Зентекс, защото има много колеги, които със сигурност са доволни от услугите му.

Но никой не пуска теми "Сервиз Зентекс - най-добрия сервиз в България!"

Защото по-трудно се казва "благодаря", а по-лесно е да се оплачеш, да се разтовариш...

Не казвам, че не трябва да се си помагаме и да се информираме с цел да си бъдем полезни.
Но "Сервиз Зентекс - бягайте далеч" е доста несериозно, според мен.

Ето - аз съм доволен от сервиза!
Автор: metodiev_martin   
Дата:   18-08-17 19:36

nikton1954
Колко взима Ники за чистене на матрица сега?
Преди 2 години и повече за кропка беше 20, за фф - 30 и обясняваше, че с кроп ще спира да се занимава, че моя случай за чистене беше по средата х1.3 кроп и ми взе ако не се лъжа 25лв :D
Автор: sirkhann   
Дата:   18-08-17 19:44

Така става като давате техника за ремонт на ретрограден Меркурий.
Автор: Dora93   
Дата:   18-08-17 19:48

Явно това вече само правят в сервиза - да почистват матрици. Сериозна дейност в сериозен сервиз! Трети ден без отговор на запитване за ремонт.
Автор: Pavlov   
Дата:   18-08-17 19:52

Да опиша и аз (пак) моя скромен опит със Зентекс ...
Преди около 4 години се появи проблем с тялото ми - Nikon D5100. От време на време отказваше да се включва захранването. Изпратих го в Зентекс, с посредничеството на мой приятел в София. След около седмица се обадих да проверя какво става - имали много работа, не били стигнали до него. След още една седмица - диагноза "дефектна основна платка, за подмяна, цена на ремонта 300 лв". Отказах, и поисках да ми го върнат, като си заплатя диагностиката. Дори пуснах обява в Базара, че го продавам за части. Явно моето решение не им хареса, защото след два часа ми се обадиха, че тялото е ремонтирано, стойността на ремонта е 80 лв [smilie10] . Получих си го обратно, работещо, и без следи от интервенция. Но след около 20-ина дена почна да проявява пак същия дефект. Ядосах се, изгледах няколко клипчета в Youtube, и реших сам да се опитам да го поправя. Отворих го и разгледах внимателно какво има вътре. В крайна сметка се оказа, че причината за изключването е разхлабена връзка на лентов кабел. Наместих го, и след сглобяването ползвах тялото още 6 месеца, без никакви проблеми. Продадох го само защото събрах желание и пари за D7100.
Та така. Всеки да решава за себе си, но аз имам намерение за в бъдеще да избягвам "услугите" на Зентекс.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема. 
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: