Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Домашен интернет или ХотСпот
Автор: MauMyHa   
Дата:   10-06-17 17:57

Обиколих сайтовете на мобилните оператори и заключих че, най-добрите оферти са на ВИВАКОМ. Но проблема е че, са с ограничение след това падат на 64кб в сек. Другата оферта на същият оператор е, телефон с интернет без ограничение в рамките на Милата ни Татковина за скромните 50 лева. Като към услугата има и роуминт и добавени 7500 мб в чужбина.
И локална мрежа на максимална скорост на стойност от 30 лева.
В момента плащам 18лв за неограничени минути към всички мрежи и 6гб интернет. Ама както се досещате за Фотограф това направо е, нищожно като обем инфорамация. Едно качване на 50 снимки към 5-6 сток сайта и играта с интернет достъпа приключва?

Та, да си нося интернета с мен на всякъде в телефона или да си опъна оптика до вкъщи?[smilie11]
 Re: Домашен интернет или ХотСпот
Автор: ATHOM   
Дата:   10-06-17 19:26

Едното няма нищо общо с другото.

Домашния интернет в български условия трябва да е или оптика или кабел, но при нашето нормално потребление, на 1000% не трябва да е мобилен. Просто защото мобилните оферти са с лимит на трафика.

Интернета на телефона/таблета - на който колкото му трябва, на някой могат да му стигнат 6ГБ, на друг не му стигат 70...
Автор: pdimitrov   
Дата:   10-06-17 19:37

Практиката, която налагат операторите, е изключително малоумна що се отнася до мобилния интернет (не за телефон). Онлайн медиите с видео се налагат все повече, а те си поддържат обем на максимална скорост от порядъка на до 75GB за най-скъпата тарифа. Netflix с най-добро качество дърпа към 7gb/час, за Youtube с по-високите резолюции да не говорим. А пазар има както извън покритието на оптиките в големите градове, така и за хората на път.

Идеята ми е, че даже и за стик няма нормални планове, камо ли за телефон.
Автор: victory13   
Дата:   11-06-17 08:51

Я дайте някъде оператор с умна практика [smilie8] ... ползвам 40 гъби за 20 лева от единия ни оператор... ако ми се гледа нетфликс или тубата, мога да спра на първото омв за кафенце и кино /никога не зареждам там [smilie18] /

И наистина двете неща не са равностойни и равнозначни на практика... но да направя трафик 40 гб за снимки на месец [smilie8] ... не знам, сигурно трябва да правя по 400 гб снимки [smilie10]
Автор: Ivodam   
Дата:   11-06-17 09:32

MauMyHa написа:

> Обиколих сайтовете на мобилните
> оператори и заключих че,
> най-добрите оферти са на ВИВАКОМ.
> Но проблема е че, са с ограничение
> след това падат на 64кб в сек.
> Другата оферта на същият оператор
> е, телефон с интернет без
> ограничение в рамките на Милата ни
> Татковина за скромните 50 лева.
> Като към услугата има и роуминт и
> добавени 7500 мб в чужбина.
> И локална мрежа на максимална
> скорост на стойност от 30 лева.
> В момента плащам 18лв за
> неограничени минути към всички
> мрежи и 6гб интернет. Ама както се
> досещате за Фотограф това направо
> е, нищожно като обем инфорамация.
> Едно качване на 50 снимки към 5-6
> сток сайта и играта с интернет
> достъпа приключва?
>
>
> Та, да си нося интернета с мен на
> всякъде в телефона или да си опъна
> оптика до вкъщи?[smilie11]

От няколко години вече съм с оптика вкъщи, от Вивата, никакви ядове, даже миналата година за да преподпиша ми повишиха скоростта от 20 на 50 при същите условия на договора.
Мобилният на Виваком също е добър.

[smilie24]
Дата:   11-06-17 10:22

В Австрия например има 2-3 оферти за неограничен интернет през карта. Можеш да я ръгнеш в стик или едни кубчета, които играят ролята на рутер. Най-добрата е на bob - 20mbps за 20€ и няма падане на скоростта след определен обем. Подобна тарифа съм ползвал три години.

При елефоните няма неограничен, но пакетите са с много по-голям обем и когато го надхвърлиш, плащаш допълнително за всеки GB (обикновено 5€).

Пък относно трафика - хората, които работят с интернет, спокойно могат да го прехвърлят. Аз съм един от тях (не фотограф), но за щастие си върша повечето работа вкъщи и на телефона ми стигат 20GB.
Автор: iavorski   
Дата:   11-06-17 10:57

От поне месец Вива предлагат unlimited. За 50 лева неограничен интернет и неограничени минути към всички.
Автор: imitev   
Дата:   11-06-17 11:26

Миналата седмица бях в Австрия 4 дни - засега водят по скапан интернет в обратната класация. Много зле...
Автор: MauMyHa   
Дата:   11-06-17 13:25

Задавам този въпрос и от друго естество. Ако ще пътувам из родината ни да съм подплатен с солиден достъп до интерент и да не тичам по рецепции и кафенета да питам за wi-fi. Или да правя каквото правя и обратно в къщи да ги качвам от домашният нет. Как е по практично?
Споделете опит Моля!
Автор: imitev   
Дата:   11-06-17 13:38

От личен опит - мобилният интернет се скапва или го няма ТОЧНО когато най-много ти трябва.
Дата:   11-06-17 14:09

За мен е най-практично да си вършиш работата вкъщи и да имаш достатъчно мобилен интернет, за да свършиш неотложната работа на път.
Автор: asahi   
Дата:   11-06-17 15:02

Ако говорим за истинска работа това е добре организиран и подсигурен с ресурси процес. Гледането на ютюб и нетфликс в повечето случаи не е работа. Ползвам мобилен интернет в работата си и най-голямото нещо, което съм даунлоудвал, беше 15МБ драйвер за един случаен принтер. Ако ще трябва да разнасям снимки и видео по световната мрежа ще трябва да се подсигуря с надеждна връзка. Мобилната не е такава.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема. 
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: