Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Очила за работа с компютър с оттенък!!!
Автор: tuizzl   
Дата:   07-06-17 22:52

Здравейте!
Поръчах си очила от оптика и като ги сложих изненада имат жълтеникав оттенък. Това нормално ли е за такъв тип очила? Понеже този оттенък сега ме бърка супер много при обработката на снимки.
 Re: Очила за работа с компютър с оттенък!!!
Автор: colorphoto   
Дата:   07-06-17 23:01

Поръчал си си очила за други видове дейност пред компютъра.

А защо са ти въобще такива цайси?
Автор: asahi   
Дата:   07-06-17 23:06

Върни ги.
Дата:   07-06-17 23:09

Един непоискан съвет да ти натрапя - по-добре повече снимай насам-натам и по-малко си играй с обработки пред монитора,понеже ако не е впечатляващо заснетото много рядко продължителната обработка ще го направи значим кадър.

В тая връзка и цайсите за монитор не са належащ аксесуар.

Ако имаш проблеми с очите - лекар и оптика ще ти дадат отговора.
Автор: jingov   
Дата:   07-06-17 23:13

Поръчал си стъкла с т.н. блу контрол / най вероятно/ , които филтрират синият спектър/чудесна опция за неутрализиране на светлината най -много вредяща на ретината/. Поради тази причина, ако не са ти обяснили подробно, че стоплят цветовете и не са те попитали изрично, дали ти трябва правилно цветоприемане... инак стъкълцата биват.
Можеш да ги върнеш по горните причини, макар и трудно.

Дата:   07-06-17 23:18

asahi това мисля да направя утре или поне да им сложат нормални стъкла без оттенък
colorphoto трябва ми очила понеже ми се увеличи драстично работата и прекарвам доста време пред компютъра. Винаги по време на снимане се старая кадрите да са ми перфектни за да избегна след това седенето пред компютъра.
Дата:   07-06-17 23:29

Очилата не решават никакъв проблем, породен от монитора. На 45 минути си прави 15 минути почивка. Излез на терасата, съзерцавай зелени корони на дървета, яж ябълка или морков, вземи си куче.
Дата:   07-06-17 23:37

jingov точно такива са. Сега разгледах и книжката към тях пише, че са "Blue Blocker". Ще ходя утре да ми ги сменят с нормални стъкла.
Дата:   07-06-17 23:45

А какви очакваш да са нормалните стъкла,след като не са Блу-Блокер?
Дата:   07-06-17 23:57

Честно казано не съм запознат какви други възможности има за стъкла. Някой да знае?
Автор: jingov   
Дата:   07-06-17 23:58

Нормалното антирефлексно покритие не променя цветовото възприятие.
Блу блокер/контрол само на една от фирмите мога да се доверя, но не на 100%. Тези подробности една голяма част от консултантките в оптиките , даже и не знаят и не искат да знаят, за тях е важно да се продава.
В случай на отсъствие на нарушения в рефракцията/късогледство, далекогледство, астигматизъм,+пресбиопия/ изработването на подобен тип очила за мен е глупост по простата причина, че повечето съвременни монитори имат достатъчно защити , а увреждането иде повече от дългото дремане и взиране в пикселите, отколкото от самата подсветка на монитора.
Съществува наредба номер 7 /европейска/ , където са упоменати с подробности правилата при работа с дисплей....

Автор: Konstantinov   
Дата:   08-06-17 02:08

Когато не печатам снимки съм намалил драстично яркост и контраст ,на монитор дел на 8 и 25 процента ,на монитор асер на 4 и 10 процента при първия шимът е нула на всички настройки ,при втория има слаб шим.При тия настройки очите не се уморяват и 10часа на ден да се работи текст или чертежи.
Автор: lamerko   
Дата:   08-06-17 02:21

Хм... че то шим-а намалява с увеличаването на яркостта, а не обратното... Може би проблема ти не опира толкова до трептенето (ако монитора е добър). Не нося очила, но мой познат хвърли сериозна сума пари за няколко вида очила - специално за пред компютър, за общо ползване на естествена светлина (като твоите) и два вида за шофьорлък... не помня колко бяха, ама сумата наистина беше сериозна :)
Автор: imitev   
Дата:   08-06-17 07:13

"Компютърни" очила със стъкла без диоптър = дадени пари на вятъра.

При съвременните монитори електромагнитно лъчение към главата на гледащия е в пъти по-малко от това на мониторите с електронно-лъчева тръба (ЕЛТ).

Всичките ми нови колеги са минавали през периода на "компютърните" очила. Няма никаква разлика в усещането след ден работа пред компютъра. След 1 година свикват и не се оплакват повече...

Истината е - на 45 мин. работа 15 минути почивка на вън, не на ярко слънце, а по-скоро на сянка и в никакъв случай на изкуствено осветление. За да не ви боли ръката с мишката - научете шорткътите на програмите и пускайте мишката за да работите с клавиатурата при всеки удобен случай, като даже трябва изкуствено да си създавате такива.

Който не вярва - да пробва!
Автор: b0bb0   
Дата:   08-06-17 10:22

Точно - дадени пари на вятъра (бездиоптърните). От години търся някой фен или доктор да ми обясни като как точно действат, ама нъц. Само един каза, че спирали всички електроматнитни лъчи. Уау! :)
Автор: Synthy   
Дата:   08-06-17 10:42

asahi написа:

> Очилата не решават никакъв
> проблем, породен от монитора. На 45
> минути си прави 15 минути почивка.
> Излез на терасата, съзерцавай
> зелени корони на дървета, яж
> ябълка или морков, вземи си куче.

Абсолютно вярно. Очилата за компютър са да ви вземат парите. Имаше смисъл от тях (само ако са с оловно стъкло) когато мониторите тежаха по 20-30кг. и заемаха половината бюро. От много време насам са напълно безполезен (ако не броим, че жените с такива очила са много секси) аксесоар, който струва едни пари, понякога доста. Прави каквото е казаа асахи и няма да имаш ядове.

Публикацията е редактирана (08-06-17 10:43)
Автор: krist   
Дата:   08-06-17 13:50

Моите бяха също леко кафяви, но ми пречеха защото лесно се потяха. Обаче бяха идеални за навън, вместо слънчеви, тъй като не бяха твърде тъмни, а се гледаше много леко с тях заради антирефлексното покритие и UV-защитата, пък и изглеждах (още-по) интелигентно с тях. Ама ги забравих някъде по скалите около Вурвуру.
Автор: biso   
Дата:   10-06-17 19:53

търся очила за работа с телефон или таблет. някой ползУвал ли е такива?
и те ли са с жълт отенък, или има и нормални????
Дата:   10-06-17 22:59

Мдааа,особено са необходими за телефона,само будалите ползват телефон без цайси...

Публикацията е редактирана (10-06-17 23:30)
Дата:   11-06-17 01:07

Незрящите как ли ползват телефоните си?
Автор: imitev   
Дата:   11-06-17 11:26

С придружител...
Дата:   11-06-17 12:45

Не закъсняха и плиткоумните шеги на някой от 24/7 потребителите на фото форума. Да се шегуваш с незрящи е много долно.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.