Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Софтуер, показващ метадатата на снимки
Автор: Stef1   
Дата:   16-05-17 16:29

Здравейте, от известно време се опитвам да намеря софтуер или APP, който да ми показва метадатата на изображения, например, свалени от Интернет, за снимки става дума. Не за картинки. Има ли такова животно? Имам мътен спомен, че има такова нещо, работещо на принципа на провлачване на файла в определен прозорец от програмата, където ти изписва всичко, но само толкова. Идеи и насоки? Благодаря!
 Re: Софтуер, показващ метадатата на снимки
Автор: yakumo   
Дата:   16-05-17 16:43

Зависи дали търсиш нещо особено специфично, иначе са адски много. FastStone например.
https://ibb.co/iM3e0k

Дата:   16-05-17 16:53

Ами, търся софт, който да ми даде възможно най-много информация :)
Автор: lamerko   
Дата:   16-05-17 17:00

Въпросната информация се записва в стандарт на exif, като има няколко достъпни версии, разширяващи стандарта през годините. Реално няма как да видиш нещо, което не е там - така или иначе в повечето случаи оригиналните изображения имават през някаква обработка и конвертиране, след които в повечето случаи губят част или всички данни. Например по подразбиране Photoshop при експорт във web изтрива всичко без данните за автора и лиценза, същото прави и Фейсбук, като там обаче няма избор за запазване.
Автор: Pavlov   
Дата:   16-05-17 17:18

EXIF Pro .
Дата:   16-05-17 17:35

Благодаря!
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема. 
Нови предложения
рейтинг: