Автор: simbon4o
Дата: 06-02-17 08:15
Не толкова продължително, колкото с К200, К10, К30, К5, но да пробвал съм го и К5цата имаше доста подобрение спрямо К7. По мои наблюдения аф модула на изредените е един и същ с някакви софтуерни подобрения през поколенията. Но в общи линии до К5мк2 особени разлики в болежките няма. Всичките имат проблем малко или много със промяната на цветната температура на светлината(примерно по залез като стане червена светлината по-старите правеха метри грешка във фокуса, по-новите по-малко но пак имаше). Фокусните зони са огромни и се настъпват една друга поради което точността на фокуса варира много от кадър до кадър. Следящия беше неточен доста, освен може би с някои точно определени обективи, които имаха мотор, те обаче ако са пентакски ползват СДМ мотор, който е доказано ненадежден и се разваля постоянно на повечето модели.
За прахо и влаго защитата да не отварям дума... в нета има достатъчно теми за пентакси дърпащи прах заради кофти уплътнения. Мисля, че точно с К7 започваха проблемите по този въпрос, по-старите са наистина качествено сглобени машинки.
Това е положението, не ми се спори повече с хора не пипвали друга техника освен пентакс. Като поснимаш с никон или канон както трябва може пак да си говорим.
|
|