Автор: duri88
Дата: 21-12-16 20:55
Благодаря за отговорите!
Както казах идеята на закупуването е чисто любителска фотография. Ще се използва за снимане на всичко, което ми хване окото, за момента нямам някакъв изразен стил или предпочитания, освен че ще снимам доста портрети, харесва ми.
За принтиране честно казано не съм се замислял дори, но надали ще ми се налага да принтирам нещо по-голямо от размер А3. Имах възможност да се докосна до фотоапарата и определено външно придава усещането за качествен продукт, компактен е, въпросът е тези предимства да не се отразяват прекалено на качеството на снимките.
Като за развиване на системата първо си мисля за някой светъл обектив 20мм, 25мм ф1.7 или 30мм ф2.8 за Панасоник или 50мм ф1.8 за Канон примерно. На по-късен етап нещо за снимане на по-големи разстояния, по-светло, до колкото го позволява бюджета. Видях, че примерно има Сигма 60мм ф2.8 за Панасоник, но не съм снимал с такъв обектив.
Батерията не ме притеснява, винаги мога да взема допълнителни, с малък размер са и няма да пречат.
Малко ме притесниха разни коментари из интернет, че един вид м4/3 нямали много бъдеще, каквото и да значи това...
Публикацията е редактирана (21-12-16 21:29)
|
|