Автор: PhotoBo
Дата: 28-11-16 14:47
Доста интересни отговори, ама и схеми... Явно не съм само аз във филма
Сега за второто тяло - по-скоро е плюс, отколкото минус. То всъщност минуси няма, даже и да не си изкарва прехраната човек с фотография наличието на второ тяло си е сигурна опция, дори един път в годината да снима събитие за пари. Не е ли така? Да не говорим, че човек може да има и други членове от семейството, които са запалени по фотографията, може да се ползва рационално.
Ще разбия и коментирам няколко мнения по-надолу:
colorphoto: Боби,105-ицата и 50-сетицата веднага бих ги продал - имаш тези дължини на вариотата - 50 е много скучна визия а 105 с много ограничено приложение.
20-тицата също не е удобна за мероприятия - махаш я.
Взимаш някакво широко варио за по-добра оперативност - Тамрона бих купил.
85 можеш да си го оставиш.
За второ тяло - само ако ще снимаш често сватби - Д-610,може и на старо.
Съгласен съм, и най-вече пак казвам не намирам реално приложение на 105-цата. Това беше и идеята ми преди една година назад, писали сме си по въпроса с теб Пепи, просто тогава нямах още 70-200/2.8. Това за 20-ката категорично отказвам да го приема. Страхотен обектив е, Бони е показвал кадри колко интересна визия излиза при употребата на 20-ката точно на сватби! Иначе кой Тамрон препоръчваш? 15-30 ли?
За 85
Имах Д610, знаеш. Въобще не е в схемата МИ! Или ще е Д7200 или Д750. Това е!
demiman: На твое място кроп никога не бих си купил С парите от 20 и 105 точно ще си купиш едно 610 ... щом правиш схеми
Очуден съм от отговора ти, честно! За 20-ката написах моите съображения, очаквах да ме надъхаш за D500 по-скоро! Да не си върнал твоя, какво не ти допада?
dekov: Второ тяло се ползва за да има по-малко смени на обективи, абсурдно е да са кропка и фулфрейм.
Благодаря за мнението, обмислям го в момента, имаш опит, който да предадеш на такива като мен - новаците, просто още не съм сигурен по лесния или трудния път ще го осъзная!
kvakioh: 50/1.8 G се забравя, то се покрива от 24-70-те. 20/1.8G aКо се разкара, ще е голяма грешка, то няма аналог. 105 макрото- също.
Две ФФ, ако са еднакви, най-добре.
20, 24-70, 70-200 си е комплекта. и 85мм.
105-макрото също да се разкара или смяташ, че ще е голяма грешка също
За останалото съм напълно съгласен!
Krassy: 35 и 85 с Д750 и Д7200 ... реално имаш 35, 50, 85 и 130
сладко
И с това съм съгласен, от там изхождам първоначално. Краси, ти си със същата комбинация от тела, нали?
uri64: Два фулфрейма са си два фулфрейма и това си е...на мястото на автора не бих продал нищо от обективите и бих взел 2-ри ФФ пък ако ще и д610 да е (съвсем нелошо телце междудругото).
Имал съм го, съвсем не бях щастлив от разположението на фокусните му точки, за това и го махнах, Д7200 в това отношение го превъзхожда, даже май по всичко го превъзхожда, като изключим, че е кроп, друг минус няма. Иначе няма как да оставя всичко както си е, по финансови причини. Просто не мога да си позволя второ тяло, без да се лиша от някоИ от изброените обективи, за това по схемата на изключването започвам от най-малко използваните.
Daniel_P - Дани, благодаря за разбирането и това, че все ми влизаш в положение, особено като ме грабне вълната на желана промяна, колкото и безсмислено и разхвърляно да звуча. My Brother from another Mother
nemchev: За мен лично схемата 2 х Д750, 20мм, 35мм. и 70-200 би ми била идеална. На едното тяло си остава завинтен 70-200, а на другото се въртят останалите. Даже бих заменил 20мм. с нещо по-широко. Примерно един Самянг 14/2.8.
Схемата ти е добра, не знам умишлено ли си изпуснал 85-цата. Това със Самянга не ми е оферта, на ръчен фокус мразя да снимам, а ако трябва да го включа за събития, хептен не става и ако махна 20-ката излиза, че най-широкия обекитв за групови снимки и общ план ще е 35мм
alex070707: ...аз на твое място бих направил нещо съвсем различно от повечето предложения досега, на мен буквално всички обективи, които биха ми трябвали са 16-35, 35мм 1.4, 85мм 1,4, 70-200 2.8 и 2 ФФ тела.
Става сякаш, само дето бюджета не е неограничен, а продажбата на на всички мои твърди тела няма да ми позволи покупката на Д750, 16-35, 35/1.4 и 85/1.4
Спирам до тук, че поста стана много дълъг, но пък синтезирах много мнения в него ;) Очаквам обратна връзка, благодаря, че писахте и на лични!
Публикацията е редактирана (28-11-16 14:50)
|
|