Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография

Изчезнал турист около вр. Ботев
Автор: promis   
Дата:   31-10-16 11:32

Здравейте,

Сигурно сте чули за изчезналия преди 4 дни Мирослав в Стара планина, тръгнал от х. Тъжа към вр. Ботев с велосипед. Преди минути с мен се свърза негов приятел с въпрос дали знам фирми или хора, които могат да осигурят дрон с камера и реших да пиша тук, може някой да помогне. Всякаква информация ще е от полза.

Телефон за връзка с приятеля на туриста 0893341246 - Тодор.
Или тук пишете, аз ще му препредавам.

Re: Изчезнал турист около вр. Ботев
Автор: asahi   
Дата:   31-10-16 11:36

При този вятър едва ли дронът ще е полезен.
Автор: Nikolas666   
Дата:   31-10-16 11:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: sherbit   
Дата:   31-10-16 11:46

Дано е нещо нелепо, както предния случай с едни хлапета.
Автор: BXMarkov   
Дата:   31-10-16 11:59

Четири дни не е малко време, дано поне е добре облечено и обуто момчето...много късмет му желая!!!
Автор: мара   
Дата:   31-10-16 12:32

Има ураганен вятър, което пречи и на хеликоптера, ина кучетата, камо ли на дрона. Но допускам, че все пак някой с дрон вече седи на нисък старт. Доста групи вече има май на място. Доколкото разбрах, не били пуснати някви пичове с високопроходима техника. Надявам се да е основателно.
Автор: steeens   
Дата:   31-10-16 12:52

Тия 4 дни ми се виждат много в това време...дано да греша.[smilie2]
Дата:   31-10-16 13:02

Военнослужещи и хеликоптер се включват в издирването на изчезналия преди 5 дни в Стара планина 34-годишен Мирослав Късовски.
Началникът на отбраната генерал Константин Попов заминава днес за Карлово, където се сформира кризисен щаб за търсенето на изчезналия в Стара планина 34-годишен Мирослав Късовски. Поради необходимост от съдействие на армията, министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди в дейностите по издирването да се включат до 300 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и вертолет от 24-та авиобаза – Крумово.

С велосипед в планината могат да ти се случат повече неприятности, отколкото пеш.
Дата:   31-10-16 13:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   31-10-16 13:11

дано е пак така

Публикацията е редактирана (31-10-16 13:12)
Автор: Jk.freeman   
Дата:   31-10-16 13:16

Военните имат сериозни дронове, но щом г-л Попов е отишъл лично значи ще се вдига много авиация...ще се моля за момчето...[smilie2]
Автор: Daniel.de.Marko   
Дата:   31-10-16 13:43

Дай Боже го открият живо и здраво!
Автор: colorphoto   
Дата:   31-10-16 15:32

Колко самоуверен трябва да си та да тръгнеш сам към най-високия връх в Балкана в преходен сезон,че и с колело!
Дата:   31-10-16 15:33

горе има доста хора с 5-6 кучета. дригите отделно...опасенията са, че може да е попаднал/паднал в северния джендем в условия на гъста мъгла. за последно телефонът му е предавал на 29-ти вечерта. тръгнал бил по царския път, но данните от мобилните оператори са от доста северно от очаквания маршрут, което навеждало на мисълта, че в края на краищата е хванал зимната пътека.
Дата:   31-10-16 15:36

Както се пада в тези планински урви,особено от велосипед не ми се мисли какво ще намерят,ако намерят нещо.

Само си е виновен.
Дата:   31-10-16 15:38

Автор: Fifata   
Дата:   31-10-16 15:55

Дрона, дори и по малките (DJI Phantom) издържат на доста сериозен вятър.
Аз лично с Фантом 3 стандарт и то съм летят на Рилските езера при доста силен вятър и то без проблеми.
Дата:   31-10-16 16:14

А какво да пиша че да е нужно?!

"Дано го намерят" ли да пиша за да демонстрирам добро сърце?!

Да демонстрирам лицемерие при положение че не ми е познат човека за да скърбя за него и само може да ме е яд че по-такъв начин си е отнел живота,съсипал близките си и вдигнал сума народ и техника по тревога!

И като чете тук някой още по-млад,самоуверен и неопитен да тръгне утре и той да "покорява природата" и да си зачерни роднините ли?

Публикацията е редактирана (31-10-16 16:18)
Дата:   31-10-16 16:25

Дата:   31-10-16 16:34

Какъв "негов начин" бре човек?!

В планината няма "негов" и "мой"!

Има си ясни и СТРОГИ правила в планината,които са написани с кръвта на хиляди загинали.

Аз правя други глупости на други места,но поне с Планината и природата й не си правя експерименти.
Дата:   31-10-16 16:37

Дата:   31-10-16 16:39

Аз съм никой - природата ги показва по жесток начин тези неща за хората,които успяват да се учат от нея.

На Еверест с колело сами още не са тръгнали.

Стига полемизирали!

Публикацията е редактирана (31-10-16 16:46)
Дата:   31-10-16 16:42

Автор: Krassy   
Дата:   31-10-16 16:50

Дано да го намерят жив и в добро здраве... на първо място...
На второ дано да има застраховка... че после страшно...
Не мислете лошото, че го привличаме [smilie8]
Дата:   31-10-16 16:59

Единственото положително в цялата трагедия е че се забелязва невиждана досега активност в търсенето на човека.

Обаче, като се замисля че е баш преди изборите се сещам защо е тази голяма активност - цялата Стрямска бригада и началника на отбраната,засилен от София лично от премиера до сега не са вземали участие в подобни търсения!

А премиера знае че е пети ден откакто човека не отговаря на повиквания......

Знае обаче и че след още 5 дена са изборите.....

И са оказва че нищо положително няма в цялата история.[smilie2]

Публикацията е редактирана (31-10-16 17:30)
Автор: hhumpff   
Дата:   31-10-16 17:01

Ако е паднал човека, и е контузен до такава степен, че да не използва телефона(който пишат че работи и е свързан към клетка), няма как да е оцелял 4ри нощи в планината. Хипотермия, тежка при -12C.
Друг е въпроса, че с колело до вр. Ботев може да се отиде само по един маршрут, и би трябвало този маршрут да е проверен целия + по няколко метра в страни. Това е трябвало да стане още първите 24 часа.

Автор: slyn4ogled   
Дата:   31-10-16 17:03

Предния случай с хлапетиите, дето се криеха нарочно, даже не искам да го коментирам ... Държавата похарчи баснословни суми, за да търси идиотчета, които не искаха да бъдат намерени!!!
Но стига за това.

За конкретния случай не знам какво ще излезе, но е факт, че вертолет от нашата авиобаза вече търси изчезналия... Иначе нека народа продължава да оплюва военните - ама като опре кокала отзад, всички ни търсят - било то за сняг, било то за изчезнали, било то за пожари ...

И това беше пак встрани от темата.

Не искам да си мисля най-лошото, но colorphoto каза нещо много реално - без значение че го нападате...

Дата:   31-10-16 17:07

Надявам се тези,които оплюват военните да са малцинство.

И,да единствено от авиобазите на ВВС имат опит и техника да свършат подобна работа на такъв терен.

Последно вертолетчиците спасиха от сигурно удавяне хора от наводнението.

Дано всички,които участват в търсенето да се върнат невредими при близките си.

Имало е случаи на загинали спасители,пилоти и лекари.
Автор: Denis_Radikov   
Дата:   31-10-16 17:46

написа:

> За конкретния случай не знам какво
> ще излезе, но е факт, че вертолет от
> нашата авиобаза вече търси
> изчезналия... Иначе нека народа
> продължава да оплюва военните -
> ама като опре кокала отзад, всички
> ни търсят - било то за сняг, било то
> за изчезнали, било то за пожари ...

По принцип чувам лоши неща за полицията,
а за армията само уважение и респект. [smilie24]
Дата:   31-10-16 17:58

Благодаря от цялото войнско съсловие за оценката!!!
Наистина, всички ние в базата даваме всичко от себе си, за да спасим дори един единствен живот!
На 27-ми Окт 24-та вертоелтна авиобаза навърши 55 години - и на празника дойдоха много от спасените от нас хора ... Не мога да ви опиша какво е чувството да видиш сълза в окото на човека, заради който си рискувал и себе си!!!

И да, имаше загинали при операции по спасяване на хора или гасене на пожари ... рискове на професията му казват... Но гарантирам ви, никой от нас няма да се поколебае да тръгне на следващата такава мисия!!!

Аз лично не участвам в настоящата операция, но следя какво става - и също стискам палци всички да се върнат живи и здрави!!!
Дата:   31-10-16 18:08

доколкото съм разбрала, човекът не бил аджамия и не бил сколонен към необмислени постъпки...обаче знам само, което съм чула. за другото - съгласна съм с colorphoto. планината е сериозно нещо. много сериозно.
слънчоглед [smilie24]
Дата:   31-10-16 18:31

За хораата вкарали политическа нотка съм пуснал линк по-рано.
Автор: шдфдшд   
Дата:   31-10-16 18:45

..а , как е регламентиран въпроса с масрафа по издирване при подобни случаи ? ..гориво , надници , техника...някой знае ли нещо по въпроса?..
..вина разследва ли се..причинно следствени връзки?..
..има ли значение на планина , в море ?..
..по-горе , нещо за застраховка се спомена...ако имаш , ако нямаш ?..

Дата:   31-10-16 18:57

ако нямаш - предоставят ти сметката...
Автор: lamerko   
Дата:   31-10-16 19:00

Засечен му е сигнала от ГСМ-а - екипите вече се насочват към мястото...
Дата:   31-10-16 19:14

божкееей, дано да е жив...и във вид възможен за реконструкция...
Автор: nsirakov   
Дата:   31-10-16 19:31

Дано има късмет момчето и го намерят живо и здраво... или поне живо...

аз от няколко години без радиостанция в планината не ходя...

http://frugalfloridafun.com/wp-content/uploads/2014/10/baofeng-uv-5r.jpg

50 лева от битака или и-бей... 20 лева е пожизнения лиценз за радиолюбител.. 200 въпроса за изпита научаваш... и имаш връзка с половин България независимо от оператори и тарифни планове...

Досега няколко пъти наличието на радио в раницата ме е "спасявало" (за пример от Муратово Езеро има връзка с репитер на връх Ботев, от където могат да ме чуят почти във всяка точка на страната... а там на езерото обхват на ГСМ няма...)

Публикацията е редактирана (31-10-16 19:34)
Автор: lamerko   
Дата:   31-10-16 19:40

А, и любители имало тука... не съм сам значи :)
Автор: mitpis   
Дата:   31-10-16 19:53

Krassy, Жалко за човека, но мисля, че няма шанс да го намерят напълно здрав, вече са минали толкова дни, а Стара планина не е Сибир да се изгуби, а и има добра видимост-няма мъгли, та щеше вече да е слезнал в ниското, по-скоро дано го намерят жив.Млад е ще се възстанови бързо.
Дата:   31-10-16 19:58

Как да не може да се загубиш в Стара планина, по принцип питам?

Лятото мъж на средна възраст два дена беше изгубил ориентация - демек се беше изгубил в Плана планина.....да,в Плана!

Пък в Стара планина не можело да се изгубиш![smilie10]

Друг е въпроса че не може да се е изгубил в този случай човека,предвид че телефона му е активен.

Публикацията е редактирана (31-10-16 20:05)
Автор: MARLOV   
Дата:   31-10-16 20:04

По това време в планината,САМ,без планинска екипировка ,с велосипед!? Защо трябва да се поемат такива ГЛУПАВИ рискове?
Автор: Zdram   
Дата:   31-10-16 20:16

mitpis,
Преди две години с приятел се загубихме на билото на Стара планина. Познаваме добре района, но се объркахме. Като разбрахме, че сме сгрешили, слязохме надолу да не замръкнем горе в ужасни условия, но вървяхме 6 часа отгоре до Паниците. Вярно, че беше зима, но гъста мъгла може да падне всякога. Сам е доста по-сложно, все пак всичко може да стане и в далеч по-безобидна среда. Дано има възможно най-благоприятен край сегашната история.[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Автор: itilien   
Дата:   31-10-16 20:35

В България може да се загубиш само временно, максимум за половин ден примерно. Щото за това време накъдето и да тръгнеш ще стигнеш или път, или населено място.
Автор: chepkata   
Дата:   31-10-16 20:44

Итилиен, прав си, но само при условие, че не си пострадал. Ако имаш нараняване...
Дата:   31-10-16 20:46

Е да, ама все пак за изгубване говорим, не за инцидент.
Автор: bg2014   
Дата:   31-10-16 20:51

slyn4ogled написа:
Благодаря от цялото войнско съсловие за оценката!!!
Наистина, всички ние в базата даваме всичко от себе си, за да спасим дори един единствен живот!

Само вие останахте независими от партии и мутри. Единствени, макар, че ви разпродадоха активи разни....
За Армията лошо никога не се е казвало. За жалост заради спецификата на службата има затъмнение около информацията за вас и вашата дейност. Ако поне малко се популяризира всичката гадост с която се срещате при подобни акции, с рисковете които поемат всички по веригата едва ли хората ще си позволяват злоупотреби и самонадеяност. А в случая и този и другите посочени се наблюдава самонадеяност.
"Колорфото" е прав, но не е нужно в тази тема да се говори така. На всеки може да се случи. Понякога ти пада пердето и не искаш никой да виждаш. В такъв момент отиваш САМ на САМОТНО място и почти ти е все едно дали ще се върнеш жив.
Нито е първия, нито последния подобен случай. Все пак дано се е разминало.....от тук ни е лесно да говорим за чужди проблеми.
Дата:   31-10-16 20:57

временно е прекратено издирването, поради падането на нощта.
бил е леко облечен, с яке и тънък клин. с малка раничка.
много е вероятно колорфото да се окаже прав...
"падането на пердето" с некви подобни последващи действия често се оказват вечен изход от временни проблеми, ако изобщо може да се говори за подобно нещо в случая.
Дата:   31-10-16 20:58

Даа,това за падането на пердето е вярно - всеки има такива моменти,ама идеята за "покоряване" на върха ми се струва по-различна.

Публикацията е редактирана (31-10-16 20:58)
Дата:   31-10-16 20:58

colorphoto - не знам как човек може да стои изгубен 2 дена в Плана. Или е искал да стои изгубен, или нещо не е бил наред.

Плана съм я пресичал цялата - от Самоков до Железница, за 1 ден, някъде около 12 часа ходене, около 45 км. Имаше гъста мъгла по 1/3 от пътя и на едно две места не бях много сигурен по кой път да хвана, но в единия случай срещнах едни с джипове и те потвърдиха посоката ми, а в другия срещнах ловджии и те ме насочиха. Дори и да ги нямаше тия две срещи, ако бях сгрешил първия път щях да изляза на Ковачевци или Поповяне, а на втория - на друго място в Плана (селото).
Дата:   31-10-16 21:00

И аз се чудя за Плана - но е факт - чешит някакъв без опит беше и по ТВ даже ходи да се оплаква....
Автор: ATHOM   
Дата:   31-10-16 21:46

Стига бе хора, като се изгуби човек много му разбира главата накъде върви.

Служих на върха на Плана - е, един ден, усред бял ден патрула доведе някакъв дядо, тръгнал за гъби. Местен, от Рельово, ама под строй пред калашника, та на центъра на поделението.

Ама на - мъгла. Наврял се между двете огради, та изкарал акъла и на патрула, после момчето писа като гламаво една седмица.
Автор: Frenchev   
Дата:   31-10-16 22:08

С централен балкан шега не бива. Губили сме се там и знам за какво говоря. Има много коварни места.

Ако си жив и здрав и добре облечен, в България общо взето наистина няма от какво да се притесняваш по това времена годината. Зимата е друга работа тъй като придвижването може да е много по трудно.
Автор: Krassy   
Дата:   31-10-16 22:57

Точно от Ботев слизахме преди 4-5 години и в района над паниците така са замотахме, хем си гледам ГСМ-а и виждам къде съм и се движа успоредно на пътя надолу, обаче НЕ МОЖЕМ И НЕ МОЖЕМ да се свържем с него, едни урви, едни пропасти... особено когато наоколо е пълен мрак и на светлината на фенерчето всичко е тотално друго!
Хора, нещата са много сериозни, когато си в Балкана.
След два часа хора от лагерите покрай пътя са ни чули и са намерили пътека, по която ни изкараха...
Не, че нямаше да се оправим, с навигация и посока ВСЕ НЯКОГА щях да се довлека до Калофер, обаче щеше да е някъде по малките часове, ако не и на сутринта... а бяхме и група, част от която беше в лека паника.
Смешно не смешно... но факт.
Дата:   31-10-16 23:19

Нищо смешно няма.

През годините има доста загубили се и/или падайки загинали в този район.
Автор: Антивик   
Дата:   01-11-16 09:20

Не подценявайте Стара планина. Може да си се загуби човек и хич да не се усети, къде се е натресал, а после да се върти в кръг до второто пришествие. Бил съм свидетел, как опитен, планински водач обърква пътя, добре, че навреме се осефери и ни върна на правилната пътека. Да не казвам па каква мъгла и колко бързо пада и ако, па даже и да си, и ходил, и с опит в балканите, да си оборудван и с карта, и с компас пак трудно ще се оправиш, що видимоста пада на под 1 метър. Па ако те зачеластри и студ с валежи и вятър....[smilie10]
Та колор е прав с балканите майтап не бива, който си го е позволявал си е получавал търсеното.
Автор: Denis_Radikov   
Дата:   01-11-16 09:26

написа:

>Понякога
> ти пада пердето и не искаш никой да
> виждаш. В такъв момент отиваш САМ
> на САМОТНО място и почти ти е все
> едно дали ще се върнеш жив.
> Нито е първия, нито последния
> подобен случай.

Така от инат тръгнах сам из Стара планина през лятото и за 'късмет' ме хвана буря и мъгла на билото,помислих,че там ще си остана и буквално се молех на Балкана да ме пощади...
Автор: bairi100   
Дата:   01-11-16 09:32

За там най-вероятно е падане в района на Параджика и Ушите,рискови селфита по скалите около Марагидик.Много дни са!Лошо за момчето и близките[smilie2] Добро за мечките...Дано от нищото се появи добра вест!
Автор: promis   
Дата:   01-11-16 10:53

Според близките, телефонът, който е давал свободно, не е включван от неделя сутринта. Явно тогава му е паднала батерията...
Автор: Vladimir666   
Дата:   01-11-16 16:19

Не виждам къде е драмата, че е карал колело?
Горе има коларски пътища и широки пътеки. Няма смисъл да плюем човека, не знаем каква е точно ситуацията, а на журналята не може да се вярва.
Факт е, че е рискувал, като е тръгнал сам,но не смятам, че колелото е причината да се загуби. Много вероятно заради мъглата да се е нахакал в Северен Джендем .
Относно инцидентите в планината , на всеки може да се случи, независимо колко добре подготвен е.
Когато български алпинист изкачи осемхилядник е герой, велик и тн. въпреки, че рискува всичко,за да отиде по най - трудният път до мястото на което няма никаква работа!Обаче пребие ли се някой бордист или турист и веднага се почва с това, колко глупави и неуки били.
Дата:   01-11-16 16:36

Пето денонощие! Стават и чудеса! Дано има дни!
Дата:   01-11-16 16:40

Дата:   01-11-16 16:49

Как да не се повишава риска с колело?!

Професионални спасители коментират колелото като най-рисков фактор в случая,а тук някои се пишат смелчаци.....

Като се сурнеш с колелото в мъглата и много по-бързо ще се загубиш и много по вероятно е да се пребиеш в някоя урва.

Тука тези младежи с трите шестици в никовете демонстрират бабаитлък,ама спрямо природата не върви да си бабаит,даже и да си почитател на номера на Звяра.

Публикацията е редактирана (01-11-16 16:54)
Дата:   01-11-16 16:58

Дата:   01-11-16 17:00

Знам,ама години и акъл не винаги се препокриват.....[smilie3]

То и аз съм така с годините и акъла,ама за други неща.
Дата:   01-11-16 17:29

Не е пето денонощие, а направо седма нощ тази...[smilie2]
Дата:   01-11-16 17:44

Лошо.....и въпреки това има надежда. Дано!
Дата:   01-11-16 17:50

Има надежда само за близките на човека.
Автор: mitpis   
Дата:   01-11-16 19:17

и аз вече не знам, толкова се надявах да го открият, не го познавам лично, харесвам хората като него, които обичат планината и се моля всичко да завърши добре.
Автор: тьма   
Дата:   01-11-16 20:20

Всеки сам избира своя път, но Съдбата също има право на избор. [smilie2]

Автор: AndreyIst   
Дата:   01-11-16 20:33

Дами и Господа, момчето е син на мой колега от института. Много съжалявам за баща му, добър и съвестен учен и човек.
Проявата на младежа обаче е крайно лумпенизирана и няма нищо, което да го оправдава, особено на тази възраст. Не е 14 годишен, но се е самозабравил.

Жалко, човекът е съсипан ...
Дата:   01-11-16 21:01

Аз не искам да наливам масло в огъня, но днес върнаха нашия вертолет от търсенето още в ранния следобяд...
Термокамерите не са намерили нищо, което ме навежда на една много неприятна мисъл, макар че вече сигурно на всички е ясно какво е положението :(
Днес търсенето от въздуха е било почти невъзможно поради вятър и много ниски облаци, но колегите са опитвали до последно...
За утре обаче нищо не се казва за ново търсене - поне от наша страна.

Съжалявам за близките на изчезналия!!!
Дата:   01-11-16 21:32

Баси всеки разказва истории за себе си. Кой познавал, летял... Всички разбират. Като горят влакове снимаме с телефони.[smilie23]
Автор: gchokov   
Дата:   01-11-16 21:50

Имайте малко уважение, бе хора.. особено colorphoto Много гордост, много егоизъм.

Човек колкото и да се мъчи, е не рационален. Често взима погрешни решения, за това сме хора.
Автор: GenaDP   
Дата:   01-11-16 22:00

Човек колкото и да се мъчи, е не рационален. Често взима погрешни решения, за това сме хора.

Въй, не думай...
Дата:   01-11-16 23:43

Най-умното, което можем да направим в тази ситуация, е да си извадим поука и да предпазим себе си и близките си от такива нелепи ситуации.
Дата:   01-11-16 23:46

gchokov: Какво неуважително съм писал анонимни и кухи профиле,че ме визираш персонално?!

Няма нито ред неуважение към никого - написаното си стои,а ти понеже нямаш аргументи отправяш лични нападки!

Писал съм че най-голямото уважение трябва да имаме към природата.

Публикацията е редактирана (01-11-16 23:47)
Дата:   01-11-16 23:51

sherbit: Винаги в човешката история е имало дискусии след подобни трагически събития - какво като писали хората кой кого познавал и кой как преценява - форум е!

Казваш "Баси" и забраняваш дискусията ли?!

Неуместно сравнение със снимането с телефони в този конкретен случай.

Публикацията е редактирана (01-11-16 23:55)
Автор: bpavlov   
Дата:   02-11-16 00:03

Добре де, едно нещо не мога да разбера.
Карам професионално байк, от години, всяка седмица съм в планина. Занам точно къде можеш да минеш с колело и колко точно можеш да се отклониш от пътеката. На практика не можеш, разбира се още след първите 30 метра, че няма да стане...
Та, момчето е тръгнало от точка А, която се знае. Въпросният път има Х разклонения, те от своя страна имат Х и така нататък. Но броят е краен и малък. За един ден се обхождат. Няма как да е вътре в гората. Кво търсят тия? Освен това е почти сигурно, че има падане с колелото и най-вероятно счупване, което веднага дава насока около кои ррискови места да се търси... Още повече, че явно инцидента е станал първия ден, което допълнително стеснява радиуса на търсене...
Следи от гуми също има оставени, знам го от опит, пълно е с кал в момента там. Пак са сложили каруцата пред коня. Трябваше байкъри да повикат да търсят, по-големи бяха шансовете да го намерят
Дата:   02-11-16 00:12

Едно човешко тяло,съборено в някаква урва в планината явно може и да не бъде забелязано,даже наоколо му да е паднал и байка.

Есен е - листата падат.

Пък и диви животни има.....

С термокамерата на Кугъра не са го засекли.

Те по равни места изчезват хората и някои никога не ги намират,други след много месеци,та за планина какво да се чудим.

Публикацията е редактирана (02-11-16 00:20)
Дата:   02-11-16 00:19

Не става така, ако беше карал байк в планина, щеше да знаеш.
Тези от равно дето изчезват, ги вземат извънземните
Дата:   02-11-16 00:23

Не съм карал в планина - не ми е тръпка.

Ама и планинските спасители така казват за байка и изгубването и/или падането.

Само маунтин байкърите оспорвате - може да си имате нещо предвид - вие си знаете.
Дата:   02-11-16 00:26

Тези в равнините най-често земните ги бастисват,кога за едно,кога за друго.

За извънземните е друга тема и дълга и широка с още повече неизвестни,но има и такава вероятност в случая,колкото и да е малка и несериозно изглеждаща.

Има информация в мрежата - изчезналите безследно,не само в планина са много повече,отколкото човек си представя всъщност.

Публикацията е редактирана (02-11-16 00:29)
Дата:   02-11-16 00:30

Ами имаме си пред вид, като се кара колело в планината се следва определена логика, винаги, една гънка стига, да се сети човек. Затова трябва да се изходи по същата логика и да се разглеждат реалните възможности, а не абстрактните
Дата:   02-11-16 00:40

Ми аз тогава предлагам, вместо да се гори ценно гориво за летящи машини, натъпкани с разни технологии за търсене и спасяване, да купим по един сандвич и кока-кола на дузина байкъри предвождани от bpavlov, и те - о чудо - ще намерят веднага така безследно изчезналия!

Какво ще кажете а?

Да не говорим, че ония 60 човека от 61-ва Бригада, дето обхождат планината метър по метър, също както вертолета сигурно не виждат и не мислят като хората в него ...

Или пък Планинската спасителна служба - те тия пък съвсем нищо не отбират, горките...

Айде малко да мислите преди да пишете глупости, а ???
И не заплювайте в очите хората, които рискуват собствения си живот, за да опитват да спасят нечий друг - дори вече да е безнадеждно!

Защото кой знае ... може пък вие да сте зависими от тях и да се молите да ви намерят вдругиден!!!

Публикацията е редактирана (02-11-16 00:43)
Дата:   02-11-16 01:21

Сега забърши малко пяната по устата... никой никого не заплюва, но и най-добрите желания и положени усилия без достатъчно мисъл са безполезни. Фактите го показват. Гарантирано никой не е търсил евентуалното място, където може да е паднал, от позицията на байкър
Дата:   02-11-16 01:29

Не се палете, колега slyn4ogled.
Младост, неопитност и мерак да изпъкне човек. Когато човек не е участвал в спасителни и издирвателни мероприятия всичко му е лесно. Един час на терена ще го приземи и ще стане по-нисък от тревата. Нека не разваляме темата. Достатъчно е развалена заради очакваното....

Публикацията е редактирана (02-11-16 01:31)
Дата:   02-11-16 01:33

Е,къде са приятелите му байкъри та не са дали указание на търсещите?

Не ми се вярва байкърите,особено тези,които е познавал да не са съобщили насоки за търсенето от техния опит почерпени.

Публикацията е редактирана (02-11-16 01:34)
Дата:   02-11-16 02:04

Не е ясно, дали има въобще приятели байкъри.
Не е ясно, ако има, дали някой ги е питал.
Не е ясно, ако има такива, все пак, колко точно са байкъри, щото наличието на велосипед от 1000 лева, не те прави вече байкър, камо ли опитен

Със 100%-ова сигурност, ако беше потърсена помощ в съответните форуми/медии (байкърски), щеше да има РЕАЛЕН отзвук и действие, аз също бих се включил (без да съм им предводач)
Дата:   02-11-16 02:10

Защо не звънна в някоя медия да те свържат със спасителите,или на щаба за издирването да им дадеш насоки?

Че така излиза че не е открит човека щото не са питали Боян.....

Не може да е нямал познати маунтин-байкъри.

Публикацията е редактирана (02-11-16 02:12)
Дата:   02-11-16 02:19

Що си редактираш публикациите по няколко пъти, да не си слабоумен?

Поредно объркване от моя страна, че това е фотум, а не народен съд.

Каквото имах, казах, оставям на Спецялистите
Дата:   02-11-16 02:22

Дата:   02-11-16 02:23

Павлов: И какво те притеснява редактирането въобще не разбирам?!

Редактирам,понеже стават грешки в бързописането и често е добре да се изглади изказът в даден пост - но същината на това което съм искал да кажа не се променя при редакциите.

И друг път съм се чудил че някои хора се дразнят като прочетат че някой си е редактирал поста - не мога да вдена какво ги бърка,но разбирам че е добър повод за заяждане,когато нямаш други аргументи.

Като четеш вестник,книга или блог в мрежата мъчи ли те мисълта колко пъти си е редактирал материала автора?

Публикацията е редактирана (02-11-16 02:32)
Дата:   02-11-16 02:29

666: Покажи ти какво неуважително съм писал щом слагаш палци надолу и кажи профил без снимка и без поставени негови кадри не е ли анонимен и празен - тоест кух!

Ами нищо не можеш да покажеш и обясниш защото освен палците нямаш аргументи!
Дата:   02-11-16 02:44

Бони, Жоро и Сас, да си регистрират Psihiatri4enforum.net, имат готова аудитория, после да почерпят за жокера, ще им дам връзки, да продават медикаменти, онлайн
Автор: шдфдшд   
Дата:   02-11-16 03:59

Автор: colorphoto
Дата: 02-11-16 02:23

Павлов: И какво те притеснява редактирането въобще не разбирам?!

[smilie21] ...ами , примерно...кажеш нещо...някой ти отговори...после ти си промениш/редактираш първия пост и отговорът на този дето ти е отговорил остава странен , глупав и неадекватен...
..даже и само правописна грешка да поправиш , никой не знае ,какво точно си редактирал...
..batsali-то ги правеше тези работи редовно , ма нещо се позагуби, гледам напоследък..[smilie7]
...за да не става така, когато не ме мързи , пиша редактираната част под първоначалния вариант и така се вижда старо/ново ..по е коректно..нали така...[smilie21]
Автор: тьма   
Дата:   02-11-16 07:24

Дано родителите на момчето не отворят никога тази тема [smilie23]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   02-11-16 07:45

Изключително трудно ми е да приема факта, че е тръгнал сам в такъв терен в това време на годината ... Просто не го възприемам. Самоковец съм и живеем в планината ... караме и ходим постоянно в Рила, качвал съм Мусала и Мечит с колело ... Планината не е за сам човек, кенефа е за сам човек ... В такава мъгла съм бил на мечит , че оная работа не можеш да си видиш ...
Ако този човек е жив, то това е божие чудо! Суровия балкан дори и старопланинският не е шега работа.
Дано от този вероятно трагичен момент сипе малко акъл в главите не безумните хора, които мислят, че са "опитни" и сами потеглят на такива изпитания ... Замислете се и не правете подобни глупости!
Дата:   02-11-16 07:55

Планинските спасители не са от пансиони за благородни девици. Всеки от тях е скиор, алпинист, байкър, рафтър и квото се е налагало през годините. Проблемът е, че когато е възникнало притеснението, че човекът - не хлапето, не момчето - а предполагаемо зрелият мъжна 34 години! - не отговаря нателефона си и не се обажда, вечебило леко късно....предвид метеорологичните условия.
После - при нас ПСС не разполага с хеликоптери. БЧК май също. Налага се да се опре до военните. Предполагам че часове, ако не и дниминават, докато се задейства машината. Но простите факти сочат, че хората са направили много! ...но късно…
Както казах, негови приятели са се опитали да се качат с високопроходима техника, но не са им позволили. Това беше преди бая дни...май събота или неделя.
Дата:   02-11-16 08:14

мара,
и за това си има някои мурафети дет май....не са спазени. Обикновено се споделя и съобщава маршрута и плана на похода. Приблизителни часове, продължителност и/приблизително/ срокове за пристигане в крайния пункт/и на междинните ако има такива/, че да може да се следи и прави справка, но кога се юрнеш сам, без да предупредиш никого....[smilie2]
Дата:   02-11-16 08:22

Дата:   02-11-16 08:30

Темата вече е за затваряне. Или поне за почистване...
Дата:   02-11-16 08:30

[smilie10] Че някой да е казал нещо лошо за момъка....като гледам по-скоро се коментира ситуацията и теоритичните постановки, а случилото се -случило, нищо не можем да променим.
Дано поне навалицата тук де обикаля и снима балканите да си направи съответните изводи и да си има 1 на ум.
Автор: roburt48   
Дата:   02-11-16 12:03

Намерили са го мъртъв :( ... Жалко !
Автор: марвес   
Дата:   02-11-16 12:15

Дата:   02-11-16 12:21

https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/40.gif
https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/40.gif

Автор: catandgoddess   
Дата:   02-11-16 12:31

Много гадно. Кара ме да се замисля всеки път като забия някъде дали ще се прибера...

Дано на никой не му хрумне да пусне за мен тема ако се случи

https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/redrose04.gif

Дата:   02-11-16 12:40

Не гледам телевизия, току що от поста на roburt48 научавам. Толкова се надявах да не прочета такъв пост. Стомаха ми се сви на топка и още е. Толкова дни не писах нищо, надявах се. Обаче ми е някак гневно. Как да мълча сега. Ще ги понахукам малко, може и да ми мине. Ще почна с военните. Елитни шматки, завършени. А толкова надежда имах в тях. Три дена вдигат една машина. Как три дена бе господа бойци, пампайци, кой ще ви чака три дена. Тъпанари. Къде го има тва по света бре. На третия час вече трябва да има птички в небето. Чувах, че вечер преустановявали операциите. Кво ще преустановявате бре господа бойци, шматароци. Той човека ще стои и ще чака до сутринта. Ей тва, питам къде го има по света. Отишъл генерала лично, и кво...отиде да ги оттегля. Няма назад ве господин пампайков. Ще драпате и ще лазите, ще влачите и ако трябва кръв ще се лей, трябва да сте там, нали за тва са обучени. Ахххх извинявам се, забравих, те тая част с убучението в последните години са я позабравили. Тука трябват лъвове, не суполанковци. Ей такива са, да. Знам, че не ме познавате в тая светлина, че не сте чели никога да обиждам никой, обаче тия посерковци са уникално кухи лейки дето ме напрегнаха. Не знам кво да кажа друго. Мисля, че отправих достатъчно обиди, може и да си отнеса бан-а, ама поне написах квото мислех. Яд ме е, честно ви го казвам. Не знам кво да кажа и за семейството на момчето. Дано имат сили.

Всъщност не ми мина, даже повече се ядосах[smilie2] [smilie2] [smilie2]
Дата:   02-11-16 12:46

Бог да го прости! Всяко качване на темата приемах с надежда, че е жив, но уви...
Автор: vkk1   
Дата:   02-11-16 12:51

Днес мъжът беше търсен от свои приятели и доброволци от Калофер. Военните и планинските спасители се отказаха да го издирват, след като вчера над 400 души се включиха в търсенето му.

no comment.
Да им имам и кугарите, и термокамерите, и чудото!
Дата:   02-11-16 12:59

То какво да ги коментираш тия елитни олигофрени, аз като се сетя за тях и само ругатни ми идват на езика...ама ще замълча, че достатъчно се изложих вече. Представи си, че вечер си лягаме спокойно, щото си мислим, че тия кухи лейки пазят родното небе, кво пазите бе тъпанари, едно хели вдигат три дена, не знам изтребител за колко вдигат. Ако изобщо има някой кадърен измежду тия шматки дето да може да пилотира такава машина. Язък...ей направо късам и хвърлям ей тука, направо си смлях мишката от нерви...
Дата:   02-11-16 13:02

Те не почнаха ли да го търсят чак 3 дена след като е изчезнал?
Автор: vkk1   
Дата:   02-11-16 13:05

Всеки, който е бил в казарма, общо взето е наясно за какво става дума - и като техника, и като обучение, и като бази.
Разбира се, не мога да си изкривя душата, че има и много сериозни хора сред тях, аз имам познати, които да били в Ирак и са виждали и преживявали неща, които много малко хора ще понесат.
Там не беше шега работа.
Автор: n960   
Дата:   02-11-16 13:08

Затворете темата, хора!

Тази тема е затворена