Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография

фотограф в училища
Автор: st-photo   
Дата:   29-10-16 18:09

здравейте колеги имам една питанка към тези колеги които снимат в училищата как предлагате вашите услуги на учиниците извенявамсе ако има такава тема не успях да я намеря

Отговори на това съобщение
 Re: фотограф в училища
Автор: Frenchev   
Дата:   29-10-16 18:18

предлагаме си услугите на учиниците в междучасиата и си прав че няма такава тема не мога да си обясня зашто

Публикацията е редактирана (29-10-16 18:27)

Автор: Krassy   
Дата:   29-10-16 18:22

Редно е да не се допускат от охраната външни лица да се шлаят между класните стаи... с предтекст, че искат да снимат.
Обикновенно се пита училищното ръководство, директора...
Също така хорските езици споменават, че обикновенно се дава % на гореспоменатите...
Никога не съм упражнявал тази дейност и не знам защо се разписах в тази тема...
Ама тези фотографи дето дават %, надали ще си признаят... всички ще отричат до край.
А може и без рушвет да се мине... знам ли...

Правя си аналогия с мафията при моментното фото, дето се дава сухо на управителя на ресторанта и т.н. а то в училищата също има много хляб... Ей, на, 5-10 лева за снимка си е сума... ако се гледа глобално [smilie7]

Автор: compur   
Дата:   29-10-16 18:52

ставаш учител и готово!

Автор: camelasign   
Дата:   29-10-16 21:08

...трябва да си нахален, да черпиш тоя, оня

Автор: goldstar   
Дата:   29-10-16 21:24

[beer] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: georgioiv   
Дата:   29-10-16 21:35

Отиваш на уроци по български и снимаш, снимаш, снимаш...

Автор: e-design   
Дата:   29-10-16 21:40

st-photo - "колега" от малкото ти снимки в профила, разбирам, че си се ориентирал към фотографията, само заради "кинтите" - да ти кажа овреме, НЯМА кинти /поне в ситинската фотография, там има кеф и себераздаване/, и по-добре се преориентирай към по-измекярски бизнес! След време, ще си ми благодарен! [thankyou]

Автор: mmjm   
Дата:   29-10-16 21:47

Сега пак се върни към профила, по-точно към представянето и сам прецени дали може да има и друга причина за печатните грешки!

Автор: goldstar   
Дата:   29-10-16 22:03

mmjm[smilie24] Някои хора не си правят да четат представянето , но знаят как да подиграват на хората при това много саркастично ! ;)

Цитирам част от представянето на автора на темата : "ттъй като съм с нарушено зрение .
Това ме кара да съм много критичен към себе си и да бъда максимално перфектен." [beer] [smile]

Дата:   29-10-16 22:33

Съжалявам много, но грешките не са печатни а неграмотни. Разликата е много голяма. Печатна грешка за мен е ако си ударил съседен клавиш. Но да напишеш учиниците и извенявамсе и да не сложиш нито един пунктоален знак на текст от няколко изречения си е пълна глупост и неуважение.

Автор: camelasign   
Дата:   29-10-16 22:38

по скоро е театър, на някой решил да се прави на интересен

Автор: imitev   
Дата:   29-10-16 22:49

пунктУален, пунктУация [beer]

Преди "ако" се слага запетая. С "Но" не е добре да се започват изречения.

При употреба на втори и трети съюз "И" се слага запетая преди тях.

Ся, не, че нали, но всички напоследък сме един дол дренки във връзка както с пунктуацията, така и с правописа [smilie2]

Автор: BELOBRAD   
Дата:   29-10-16 23:15

Лоша подкваса са подложили за подобна "интервенция" папараците! Заради тях фотоизкуството страда от маса ограничения - "покрай сухото гори и суровото". По същите причини страда популяризацията на интересни обекти, заради комерчески набези на колеги фотографи към подобни обекти. Това са все събираемите на фотовандализма спрямо ценностите на човечеството - те като правило не са заслуга на истински фотолюбители1

Дата:   29-10-16 23:38

Frenchev, може и да си прав, но представянето е много грамотно написано, „е“ и „и“ са съседни клавиши, затова мисля,че е печатна грешка. Може и от профила да пише и друг човек, възможно е и camelasign да е прав в предположението си за театър. Както и да е, въпреки че спрямо други колеги съм бил много краен и ненужно груб, мисля че в случая малко толерантност не е излишна.
Лека вечер и леко преминаване към зимното време.[beer]

Дата:   30-10-16 00:00

Без да се заяждам, но не мисля, че съм бил груб. Малко сарказъм на никого не е наредил :)

Дата:   30-10-16 00:07

[beer]

Автор: Антивик   
Дата:   30-10-16 07:06

По същество/що работя в училище(справка някои от фотките у профила ми)/, в школото докато вървят занятия нема кой да те пусне да се моташ с апаратурата и да търсиш клиенти. Даже да се провреш, учениците нема ти обърнат внимание, а като чуят, че требе да плащат па съвсем[smilie3]. Другия чалъм да търсиш съдействие от класните/директора може и да се прескочи, що ако се разбереш с даскалята, снимането може да е вън от школото/, но па тук рискуваш да наскочат родителите и да те изядат с парцалите[smilie3] . Да тръгнеш да се моташ по официалните мероприятия и тържества е още по-отчаяна работа, що всички и родители, и ученици барабар със самите училища и даскаля са въоръжени вече, ако не с сапунерки и добри апарати, то поне със свестни телефони и никой нема да ръсне хонорар да го снимаш. Единствена възможност, ако успееш да спазариш нещо с учителите на първи клас в началото и края на годината, но продукта трябва да си е на ниво инак увисваш[smilie2] .

Автор: djfroggy   
Дата:   30-10-16 08:45

Работя от дълги години в училище.Фотографите,които снимат децата обикновено познават някоя учителка.Тя предварително представя услугите на този фотограф на класа.Взима го от входа на училището, представя го на децата.Той предлага албумчетата или снимките.Уговарят ден за снимки.Бомусът за учителката е безплатното албумче.Директорът бива уведомен от учителката.Това е!

Публикацията е редактирана (30-10-16 09:42)

Автор: ve_sselin   
Дата:   30-10-16 10:35

Ама вие вярно ли разчитате на това да се вмъкнете покрай някоя учителка и да нащракате децата без знанието на родителите с надеждата някое да се лиши от джобните си и да му продадете снимка!?
Има си цивилизовани начини за това- среща с директора, предлагане на услугата, съгласуване на удобни дати и после обявяването им на родители и ученици. Не знам, може и да съм в грешка, но така поне е в цивилизованите държави в които съм бил. В Англия например, училището на децата ми работи с един фотограф от много години и никой друг няма шанс да се вмъкне. Не знам кой на кого бута нещо под масата и дали е под масата, но 3 пъти в годината получаваме писмо в което се съобщава, че ще се правят фотографии на децата в училище и трябва да са в пълна училищна униформа. Има също обяснение на кой уебсайт можеш да си поръчаш снимките - ако искаш принт, ако искаш в джейпег със десетки опции, както се досещате за размер, рамки, календари и т.н. Всяко дете си има уникален юзърнейм и парола с които може да се логнеш и да видиш и поръчаш снимките и никой друг не може да го направи. В момента ако се логна, мога да видя и поръчам снимки от преди 5 години. Има и много варианти- бюджетни и луксозни, сам си избираш, без някой да ти се натрапва и изнудва. В началото нещо се бях издразнил, защото аз като запален любител и разполагащ с що годе добра техника исках сам да ги снимам, даже бях предлагал и в училище за без пари да снимам, само че ме изгледаха странно все едно им продавам дрога. После, като помъдрях малко осъзнах, че в действителност -това е цивилизования начин да се случат нещата! [shtrak]

Автор: st-photo   
Дата:   30-10-16 10:42

Автор: e-design
Дата: 29-10-16 21:40

st-photo - "колега" от малкото ти снимки в профила, разбирам, че си се ориентирал към фотографията, само заради "кинтите" - да ти кажа овреме, НЯМА кинти /поне в ситинската фотография, там има кеф и себераздаване/, и по-добре се преориентирай към по-измекярски бизнес! След време, ще си ми благодарен! [thankyou]

--------
здравей
че нямам снимки в профила не значи че не снимам виж сайта ми има го в профила ми етого и тук st-photo.com/index.php/bg/

за фотографията като бизнес и пари не чакам тя е начина да кажа на всички че ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ИЗКУСТВО и на не чакат само на помощи ако ти можеш кажи и живеи така с 310лв
на тези който не им харесва как пиша ще кажа и това ще е може би последното което пиша тук
поставете се на мое място с 15% зрение учеш всичко на изус и испитван така зел и матурите така от първи до дванадесети клас

и последно представените с текстовете са написани от мои познати поради горните пречини

Дата:   30-10-16 11:17

ve_sselin ,
мислим че става дума за учища у българско, не у чужбинско, а тук както знае народа, всичко е възможно[smilie3] .

Автор: HP   
Дата:   30-10-16 13:56

За да снимаш в училище понякога е достатъчно да познаваш даден учител и той да те препоръча, но понякога не е. В повечето случаи се минава рез директора, който определя (въз основа на цената) дали си техния човек.
Цената , която ти определиш по принцип е възможно най-ниската, но трябва да знаеш че ако цената ти е Н лева, ти ще получиш Н минус 20-25% и ще ти бъде обяснено, че разликата остава за училището, защото тъпото министерство отпуска малко пари.
Същото в още по-голяма степен важи за детските градини, като там си е истинска война.

Така беше преди няколко години, не вярвам да има особена разлика. Хора, които НИКОГА не са снимали в детски градини и училища , нямат елементарна представа за какво иде реч.
Не искам да те отчайвам, но действителността е такава-много работа за нищо (в повечето случаи)

Автор: petrov88   
Дата:   30-10-16 17:18

Какво? Хах.. влизат си, когато решат и най- нагло се прекъсват/ се опитват да прекъснат учебния процес...
2. Учители и възпитатели получават процент за тая работа на много места!

Compur, да си учител НЕ е решение! Все някой ще писне срещу теб, че един вид използваш положението си и влиянието, което евентуално можеш да окажеш върху учениците за да им взимам пари!

Автор: Aleksandr   
Дата:   31-10-16 10:40

Отправям писмено предложение до директорите...свободен текст, като гледам всичко да е описано ясно и с учтив тон, а също да не пропуснеш да споменеш и %%%!

Автор: Admin   
Дата:   31-10-16 10:51

Колеги,

малко повече уважение един към друг няма да е излишно!
Ако някой ви дразни как пише или какво пита, вместо да го нападате,
може просто да подминете публикацията и да не участвате в нея.
Така той сам ще се филтрира.
Никога с нападки не се е стигнало до нещо по-добро.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   31-10-16 11:25

Не стават тия неща така, особено в детските градини.Искате ли да снимате, ако ще не даскалката да ви е вуйна, ами с директорката да спите, без родителите да дадат съгласие няма снимки. Вече се подписват декларации от родителите, дори когато децата трябва да се проверят за въшки.Общо-взето, който сега има лапе в градината, дава и подписва декларация за съгласие за всичко. Ся, че някой бай хой може връзкарската да се набута чрез даскалицата, все още по стар обичай, не значи,че това ще продължава така.

Автор: roburt48   
Дата:   31-10-16 15:26

St-photo, първо искам да изкажа адмирации и респект, че се занимаваш с това, въпреки здравословния си проблем !! Аз никога не съм снимал комерсиално (снимам съвсем отскоро), но си мисля, че снимането на деца си е доволно сложна и нелесна задача ! Ако ще снимаш децата по време на някакво мероприятие в училище (отразявайки го) вероятно трябва да се обърнеш към ръководството на училището. Ако обаче възнамеряваш да снимаш децата персонално... тогава без родители няма да се разминеш, иначе рискуваш да те линчуват ! Преди около месец щях да отнеса здрави тупаници защото снимах играещи си деца в Южен парк - София ! А и доколкото разбирам целта ти е допълнителен доход - тогава защо точно в училище ?? Успех все пак !

Автор: Aleksandr   
Дата:   31-10-16 16:07

Ейй, много сте се поамериканчили у София бе! Аз от 2000 г. на Северозапад имам места където не съм пропускал година. Да, дребна работа, но винаги казват да! За сведение: преди 20-тина години бях стигнал за една Коледа 6 детски градини в София! И много ясно, че няма да снимаш някое, чиито родители не желаят. Най-малкото, че няма да ти платят!

Дата:   31-10-16 17:48

Искате да получавате кинти като американци, значи ще ви се наложи и да бачкате като тях. [smilie3]

Автор: lamerko   
Дата:   31-10-16 18:24

Де дават пари за клатене на крака и м**и :)

Дата:   31-10-16 18:43

В министерски съвет

Дата:   01-11-16 06:16

fast_eyebrow написа:

> В министерски съвет

[smilie24][cool] и народното събрание.

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »