Автор: ve_sselin
Дата: 30-10-16 10:35
Ама вие вярно ли разчитате на това да се вмъкнете покрай някоя учителка и да нащракате децата без знанието на родителите с надеждата някое да се лиши от джобните си и да му продадете снимка!?
Има си цивилизовани начини за това- среща с директора, предлагане на услугата, съгласуване на удобни дати и после обявяването им на родители и ученици. Не знам, може и да съм в грешка, но така поне е в цивилизованите държави в които съм бил. В Англия например, училището на децата ми работи с един фотограф от много години и никой друг няма шанс да се вмъкне. Не знам кой на кого бута нещо под масата и дали е под масата, но 3 пъти в годината получаваме писмо в което се съобщава, че ще се правят фотографии на децата в училище и трябва да са в пълна училищна униформа. Има също обяснение на кой уебсайт можеш да си поръчаш снимките - ако искаш принт, ако искаш в джейпег със десетки опции, както се досещате за размер, рамки, календари и т.н. Всяко дете си има уникален юзърнейм и парола с които може да се логнеш и да видиш и поръчаш снимките и никой друг не може да го направи. В момента ако се логна, мога да видя и поръчам снимки от преди 5 години. Има и много варианти- бюджетни и луксозни, сам си избираш, без някой да ти се натрапва и изнудва. В началото нещо се бях издразнил, защото аз като запален любител и разполагащ с що годе добра техника исках сам да ги снимам, даже бях предлагал и в училище за без пари да снимам, само че ме изгледаха странно все едно им продавам дрога. После, като помъдрях малко осъзнах, че в действителност -това е цивилизования начин да се случат нещата!
|
|