Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тест на SD memory card
Автор: ve_sselin   
Дата:   16-10-16 13:53

Здравейте!
Преди няколко дена ми хрумна да си тествам мемори картите, понеже четох, че доста ментета има дори и в специализирани магазини. Свалих 2 безплатни програми за тестване - USBDeview и H2testw. Тествах 2 от картите си - PNY performance UHC-I U1 (30MB/s read speed) и PNY Elite Performance UHC-I U3 (100MB/s read speed) и двете са закупени от един от най-големите магазини за техника в Англия. След теста с 2те различни програми се получиха едни и същи резултати (които не съвпадат със обявените скорости на самата карта)- 14МБ/с четене и 7МБ/с писане за първата и 19МБ/с четене и 15 МБ/с писане за втората. Казах си ОК - ментета са и си поръчах от Амазон за 25 паунда SanDisk Extreme PRO 16GB SDHC UHS-I/U3 up to 95MB/s Read. Днес пристигна - оригинална опаковка- вътре сертификат от Сандиск и т.н. Пускам тестовете и греда - 19,3МБ/с четене и 18,8МБ/с писане! Това означава ли, че попадам само на ментета или аз не правя нещо както трябва? Ползвам кард рийдър през усб 2.0, възможно ли е от там да се скопява скоростта и всъщност на картите да им няма нищо?
 Re: Тест на SD memory card
Автор: realnoncho   
Дата:   16-10-16 14:03

Не е възможно, а е сигурно. Трябва ти USB 3.0 четец.
Дата:   16-10-16 14:23

Добре, но ако съм разбрал правилно от прочетеното от мен в интернет, усб 2.0 поддържа скорости до 35МБ/с. Не би ли трябвало ако картата има възможност до 100 да речем а карт рийдъра до 35 да си прави трансфера на 35?
Дата:   16-10-16 14:35

Зависи от четеца, машината, софтуера...
Автор: DStefanov   
Дата:   16-10-16 14:38

@ ve_sselin, USB 2.0 е характерен със скорост на трансфер до 480 Mbit/s или това е около 60 MB/s. На практика по-големи скорости от 35-40 MB/s не могат да се постигнат.
В твоят случай всичко зависи от големината на фаиловете, които имаш /използуваш/ в картата. Ако трансферираш един голям фаил - ще вдигнеш скорост, ако са много файлове с малка големина, скоростта ти на трансфер ще е в пъти по-малка. Всичко, това, което казвам е свързано с време за буфериране и кеширане и т.н....Надявам се малко да съм успял да обясня нещата.
Както каза и @realnoncho, освен че ти трябва USB 3.0 четец, този четец трябва да е свързан и на такъв порт USB 3.0. При този интерфейс максимална скорост на трансфер до 4,8 Gbit/s или около 614,4 MB/s, като разбира се това е теоретична скорост при идеални условия. [smile]
Дата:   16-10-16 14:50

Компютъра ми е чисто нов с достатъчно ресурс и четеца е вкаран в усб 3.0 порт. Като цяло нямам проблен с трансфера на файлове, в смисъл че не снимам професионално и не ми пречи при сваляне да почакам 10 мин. повече. Първоначалната идея беше единствено да тествам картите дали са оригинални и какви са скоростите които поддържат. За мен е по-важно камерата с каква скорост пише RAW във серийно снимане. Ще потърся някой по-добър картов четец на УСБ 3.0 и ще видим дали ще покаже нещо по-различно.

Публикацията е редактирана (16-10-16 14:51)
Дата:   16-10-16 15:04

Разни тестове на четци.
Автор: dekov   
Дата:   16-10-16 15:18

Установил съм, че народната мъдрост :
"Който търси, намира",
важи с пълна сила, когато някой търси кусури на нещо.

Дата:   16-10-16 15:34

dekov, напротив, не търся кусури, даже изобщо не ми е проблем. Просто както казах отначало - стана ми интересно и реших да проверя картите си и резултата е 5х ниска скорост от обявената. В крайна сметка не е като да е малка разликата. Пък и всички карти са ми в гаранция и ако се окаже нещо, че не отговарят на рекламата си бих отишъл в магазина да ги попитам какво правим ! Както и да е - благодаря на включилите се! А дали има програма за тест на карт рийдъри, защото сега видях и в документите на моя че пише , че поддържа усб 3.0 [smilie7]
Автор: tvk75   
Дата:   16-10-16 17:31

с нетърпение, очакваме продължение на темата
Автор: MARLOV   
Дата:   16-10-16 17:47

Тези скорости ,които дава производителят са при идеални условия (софтуер,хардуер,големина на файловете), които на практика са недостижими.
Автор: DStefanov   
Дата:   16-10-16 17:55

@ve_sselin, в първият ти пост казваш, че: "Ползвам кард рийдър през усб 2.0, възможно ли е от там да се скопява скоростта и всъщност на картите да им няма нищо?"
Няколко поста по-долу заявяваш, че: "Компютъра ми е чисто нов с достатъчно ресурс и четеца е вкаран в усб 3.0 порт."
Кое е вярното от това, което казваш?!?!? Не си посочил и марка, модел кард рийдър за да видим точно за какво говорим?!?

А дали има програма за тест на карт рийдъри, защото сега видях и в документите на моя че пише , че поддържа усб 3.0

Това, че поддържа USB 3.0 не означава, че той Е предназначен за работа с USB 3.0!!! Устройства, които работят на USB 2.0, работят и на USB 3.0.
Добра програмка, с която можеш да тестваш скоростта на картите е ATTO Disk Benchmark.
И все пак да припомня, че днес е Неделя, а не Петък, колкото и да ми се иска! [smile]

Публикацията е редактирана (16-10-16 18:09)
Автор: demiman   
Дата:   16-10-16 19:28

Това с това пъхнато в него при изпълнени usb3.0 изисквания [smilie3] не надхвърля 170-180mb/s при прехвърляне на над 1000 файла [smilie5]
Дата:   16-10-16 19:59

DStefanov, прав си, в първия пост съм написал през усб 2.0, всъщност имам предвид за самия рийдър че е 2.0, грешно съм се изразил- извинявам се. Малее, като глем как наскочихте все едно попитах кой знае какво. Почувствах се тъп!Значи да разбирам, че всичко си е в реда на нещата и да не търся повече семки в л**ната!Благодаря на отзовалите се по темата!
Автор: aldygreen   
Дата:   16-10-16 20:02

С каква програма го мериш?
Измери с ATO241 и по графиката ще разбереш за какво иде реч.
[cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.