Автор: radikyokushin
Дата: 09-10-16 22:30
bg2014 написа:
>От какво?
>Да спориш с фактите (може би си изненадан от незнанието си)
>Да обиждаш ненужно и заядливо с думите "не се заяждам", което е лъжа.
>Или от това да се изказваш преди да имаш знания.
>Достойнството е нещо, което буди уважение. Аз го имам и ако те обидя ще ти се извиня. Ако не знам нещо ще го науча и ще си призная, че не съм го знаел. Аз съм просто човек. И греша. Но си го признавам.
>Поздрави! Нищо лошо....
Понякога ме е яд, че Christnoch вече почти не пише във форума, че на такива като теб много бързо и безпардонно им показваше къде им е мястото.
Аз съм далеч по-деликатен в това отношение, но определено се дразня и не мога да търпя, когато някой като теб взима отношение по въпроси, които са далеч над нивото му.
Моя съвет е, понеже виждам имаш афинитет към видео темите, да четеш внимателно и да попиваш всичко, което пишат в такива теми хора, като Christnoch, e-mil, Simbon4o, stef7...
Има и други, но за съжаление те все по-рядко влизат тук и вече почти не пишат. Което до голяма степен е и заради хора като теб.
И за да не съм голословен, и да не си помислиш отново, че се заяждам с теб ще ти покажа, по какъв път съм минал, за да мога днес да твърдя, че любимият ти Никон НЕ СТАВА за видео (освен, може би, да си снимаш катеричката вкъщи и то ако те задоволява и нямаш особени изисквания към качеството на картинката).
Много отдавна имах това -
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=32107
И сега, за едно нещо трябва да си призная, че си прав ( от една друга тема ) - много е слаб за видео. Направо мога да кажа, че не става - не му е силата там.
Продадох го и взех нещо малко по-добро -
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=38674
Ми честно казано (тук отново трябва да се съглася с теб) ставаше, и нямаше нещо, което да не можеше да се снима с тоя комплект, но когато снимаш видео всеки ден (буквално), започваш много да се дразниш, на разните Никонски недомислици, а пък и качеството е едно - мани...
Отказах се. Продадох и тоя Никон и взех Канон -
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=66098
Великият марк3. И се почнА - то не бяха магически фенери, то не бяха ригове, стативи, стедикам (от ръка не можеш да снимаш почти нищо с тия обективи) и една камара други неща... Бях го накичил, като коледна елха. Цялата с-ма за снимане тежеше около 10 кг. След това, за да стигнеш до готовия продукт е една сага... RAW видеото е едно много интересно занимание, а пък без него качеството... пак го няма.
Иии, както виждаш от последния линк с цялата канонска техника - заминА и тя.
Яд ме е само за обективите - бяха разкошни, ама реших да бачкам с нейтив обективи на системата, която си бях харесал за бъдеща и те така.
Сега снимам със Сони, безогледалка - A7sII и A7rII - едни малки бижута - стават за всичко. Малки, леки, супер удобни за работа.
На практика за да работиш с тях не ти трябва нищо - можеш просто да хванеш голото тяло (как звучи само ) с "къф ти дУша сака" обектив и да снимаш.
В много ситуации дори външен микрофон не използвам.
Имат си стабилизация, флат профили, почти перфектен следящ фокус - нищо общо с горните кютуци.
Кеф ти 4к, кеф ти FHD - с 50 кадъра, със 100 кадъра...
Кеф ти прогресив, кеф ти интерлейснато видео...
Зебра, пийкинг и още толкова много шукаритетки за видео, че ако тръгна да ги изброявам трябва да напиша още толкова текст.
Абе с една дума КЕФ.
Та така, колега bg2014. Написах доста. Надали някога пак ще ти отделя, толкова време (не за друго, ама много мразя да пиша, пък и да чета такива фермани).
А между другото, това ми е телефона - 0885284389. Ако искаш звънни утре, да си полафим, за да разбереш че наистина съм добронамерен.
Единствено се дразня от това, че си "на всяко гЪрне мерудия" и то за неща от които определено не разбираш.
Публикацията е редактирана (09-10-16 22:56)
|
|