Автор: ani_im
Дата: 12-09-16 12:01
Дълги години работех в мобилен оператор,а след това доста време във верига за техника и работех точно на щанда за телефони,изхождам от дългогодишния си опит в тази свера.Айфона е хубава машинка,фирмата има невероятен маркитинг,продават се доста устройства НО,аз ще изкажа мнение като наблюдателка на хиляди продадени телефони,а не като притежател на даден телефон.
Айфон-хората си го взимат най-вече за престижа, 80% от притежателите му го ползват само за да се изфукат че имат Айфон,Но по интересното е какво се случва след като тези хора си го купят,ами половината се връщат при мен да им направя профили за да могат да си го ползват,останалата половина дават на приятели да го направят,и какво се случва с тези хора,които изобщо нямат представа какви са им потребителските имена и паролите,а телефона е заключен с Айклауд? Ами вие се сетете сами....
Вярно е че Айфона използва по малко ресурси за да работи добре и за това е по слаб хардуерно,НО чак пък да не забивал виждала съм хиляди ...
Относно качеството-абе да ви кажа под секрет,когато излезна 6-цата, цели серии бяха с недобре залепен дисплей, долу в десния ъгъл доста бройки сме заменили със 64GB-товата версия, че тя го нямаха тоя проблем,ама хората си доплащаха, а Ейпъл не ги заменяха безплатно.
Относно камера и звук, абе бива ги, ама не са най добрите, Самсунг,LG,Нокия имат по добри камери,тествала съм ги в реални условия
Относно приложенията,да има хубави приложения,но 80% от тях са платени,което не е добре за бедния,Български потребител.Относно приложенията за Андроид,са пълни глупости че няма контрол,има .Аз до сега не съм виждала телефон заразен с приложение от маркета,друго е сега да си свалиш от мрежата някакъв APK файл и да го инсталираш,пък после да кажеш че телефона се е заразил.
Да наистина много хора са разочаровани от Андроид телефоните и минават на Айфон,защото са чували че те не забиват и всичко работи гладко,Така е, това са хора ползващи устройства от типа-Тренд,Фино,А329 и други подобни нискобюджетни телефони.Ами как да сравняваш телефон за 150 лева с телефон за 1500 лева?Междо другото, тия които плюят Андроид, ползвали ли са телефони от S5 нагоре? Ами не са, просто си говорят.Защо Айфона ми работи по добре, ами защото е затворена ОС и неможеш да пипаш на всякаде,а като си вземем Андроид и се почва, ровене, човъркване, ами то с рут работи по добре,ами с кастъм ром май е по добре, и после ами работи бавно,пада батерията........
Мога да пиша още много, ама не ми се занимава.
Лично аз предпочитам висок клас телефон с Андроид, не ме ограничава с нищо,има много добра камера,батерията си ме кара прилично,като ми омръзне го сменям с друг, и ми е интересно и любопитно, защото избора и разнообразието е голям, не искам 10 години да виждам едни и същи икони на телефона си
|
|