Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Палатка на Рилските езера
Автор: Mytronix   
Дата:   01-08-16 16:17

Здравейте колеги .До колкото разбрах не е разрешено разпъването на палатка където си поискам в планината ,а от планинските форуми чета , че най-често около хижите си разпъват палатки другите хората , но идеята на палатката за мен е да съм в близост до езерата за да ги снимам нощем , по изгрев , по залез и тем подобни .... Дали ще имам проблем , ако разпъна палатка в близост до някое от езерата [smilie11] [smilie5] .

Отговори на това съобщение
 Re: Палатка на Рилските езера
Автор: Nikolas666   
Дата:   01-08-16 16:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   01-08-16 16:49

Опъваш по здрач, събираш на изгрев и си бягаш.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   01-08-16 17:03

И аз това щях да кажа [smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   01-08-16 17:07

Не знам какво е забранено и рзрешено, но в момента на изток от Рибното, по склона, е пълно с палатки... и всеки дн нарастват. Бялото Братство се е настанило...[cool]

Публикацията е редактирана (01-08-16 17:07)

Автор: PieroBG   
Дата:   01-08-16 21:04

До колкото ми е известно, Бялото братство си съгласува мероприятието с общината.

Дата:   01-08-16 21:17

Вероятно е така... А и по цял ден керван с кончета циркулира нагоре-надолу с храни и оборудване за тях...
Авторът обаче може да избегне разправии, ако се настани на платото горе вдясно от Окото, встрани от пътеката за Кабул. Там е може би и най-удобната гледна точка на изгрев... Отделно има стада коне по цялото плато.
Много трябва да се внимава с времето обаче. Не знам защо, но горе все духа, и температурите са с десетина градуса разлика надолу. Последния петък е имало и градушка. Следващите дни с тази прогноза няма да изпусне да вали и да се заточат мъглите...

Автор: kvakioh   
Дата:   01-08-16 21:20

Kачване привечер, снимане цяла нощ добре облечени, след това слизане рано сутринта. Няма нужда от палатка.[cool]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   02-08-16 07:46

Опъваш по тъмно, снимаш , спиш 4-5 часа , ставаш и снимаш пак, сгъваш и си отиваш :)

Автор: bg2014   
Дата:   02-08-16 10:07

Колеги, чувствайте се спокойни в подобни желания и ситуации.
Когато е природен парк, защитена зона и подобни просто е достатъчно да се обадите къде и защо отивате. Да гарантирате, че след вас няма да има унищожени ресурси или боклуци и едва ли ще имате проблеми. Пробвано е не един път.
Освен това хората които евентуално биха ви санкционирали също са хора като нас. Те няма да дойдат с оръжие да ви изгонят. Ще дойдат (едва ли .. но предполагаемо) ще ви попитат туй-онуй и ще ви направят забележка. Доста бързо ще си направят изводи за вас и вашите действия и: или ще ви подканят да съберете палатката, или с усмивка ще си побъбрите и поснимате.
Поне при мен винаги е било второто. Нямал съм проблеми нито веднъж до сега.
Така трябва да бъде естествено. Но наистина трябва да бъдете отговорни към ситуацията и околните.

Автор: Nikolas666   
Дата:   02-08-16 10:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Mytronix   
Дата:   02-08-16 12:40

Благодаря на всички за отговорите .Помогнахте ми като цяло [smilie3] [smilie21] [beer]. Само , ще гледам да избера подходящо време и се надявам , че до няколко дена дъновистите няма да ги има [smile]

Дата:   02-08-16 13:04

Не и преди 20 - ти...

Автор: Vladimir666   
Дата:   02-08-16 14:48

Изчакай кришнарите да се махнат, че ще ти пречат. Отиди след 20-ти август.

Автор: batonga   
Дата:   02-08-16 17:02

Mytronix, дъновисти ще има горе с тълпи със сигурност минимум до 20.08...

bg2014, нищо от това което сте написал, не е вярно.

Ето една историйка от мен. През 2012г., след като съм се обадил на управата в "новата хижа" и съм разпънал където са ми казали (на полянката встрани под хижата, където така или иначе разпъвам от 2002г. насам всеки път като отида на езерата), тръгвам по любимия ми еднодневен преход в района - изкачване на езерата до горе, после по билото за към х. Иван Вазов, оттам с гледка към Урдините езера слизане зад Харамията, връщане през старата хижа към новата. След този не особено лек преход, пристигам привечер за да намеря палатката си разтурена и нарязана. Отивам веднага в хижата за да разбера какво е станало, защото ми е ясно, че това не може да е дело на случайни минувачи и те ми казват "не сме ние - мина горския и каза че от общината (Благоевград) са наредили че в момента е забранено да се разпъват палатки в природния парк Рила". След куп разправии и кандърми успях да ги изнудя за тел. на въпросния "горски" господин, който едвам успяваше да произведе членоразделна реч посредством питекантропския си говорен апарат, но в крайна сметка от него разбрах следното: Община Благоевград публикува (някъде) график и места за свободно палаткуване на територията на ПП Рила и в областта на 7-те рилски езера, графикът беше 1 месец - от 20.07 до 20.08, с позволени места единствено над старата хижа (т.е. където е лагера на Бялото братство, чийто празник е на 19.08 - случайност? не мисла). Аз бях там в началото на юни и не съм дъновист... Горя демек. Това което също разбрах от питекантропа беше че Бялото братство имат хора "по високите етажи" и затова да не се опитвам да се правя на отворен и най-добре да си събирам парцалите, защото ако дойдел утре и още съм горе, ще имам поражения не само по палатката, защото не искал да му правят проблеми после на него. Нищо лично един вид. На въпроса какво налагаше да ми съсипе палатката, можеше просто от хижата да ми предадат да си тръгна - отговорът беше - "еми аз седех да те чекам половин час и ми писна".

Та след като си намерих палатката и настроението окончателно съсипано, си тръгнах надолу към х. Пионер и колата и оттогава не съм стъпвал, вероятно няма и да стъпя повече. Така или иначе, откакто пуснаха 100% незаконния мутренски лифт, горе вече не е същото.

На който не му се чете горното - накратко, бялото братство имали хора в община Благоевград, чрез които си уреждат безпроблемния престой на катуна горе в района на старата хижа, включващ невероятни стълпотворения от хора, сергии и най-общо казано цигания, като явно вече и насъскват горските срещу всички останали палаткуващи, които не са от тях. Същевременно, невъзможно е да се разпъва и при тях - мирното братство резко става крайно враждебно, даже си ограждат територия с бяло-червена найлонена лента от МВР. Все пак не един потомък на соц величия е сред редиците им, нищо изненадващо няма всъщност.

Подобни историйки като моята има още много за съжаление, да не говорим за документираните по форуми и статии случаи на насилие от горски и хижари над невинни туристи във всички основни планини на България, вкл. с нанасяне на телесни повреди на хора след тежки преходи, така че ако горските са хора като нас, bg2014, то аз определено не съм човек като тия горски, съжалявам [smile]

Публикацията е редактирана (02-08-16 18:03)

Автор: apollo   
Дата:   02-08-16 19:06

Имам опит с охраната на парка, любезни са но се карат [smile] Късно опъваш и рано събираш, но да гледай да не е по времето на промитите мозъци в средата на август [smilie24]

Автор: bg2014   
Дата:   02-08-16 20:29

Всеки трупа собствен личен опит. Съжалявам да чуя тази история. Жалко, колега batonga !
Ако това не единичен случай, то тогава има проблем на обществото.

Публикацията е редактирана (02-08-16 21:24)

Автор: legbapetro   
Дата:   02-08-16 21:36

И аз обичах палатки през 90те, но вече без въоръжение-никъде! Най-малкото ви трябва палка, спрей и газов пистолет.

Автор: mitpis   
Дата:   02-08-16 22:53

В този район ходя само зимата и пролетта в най свирепото време, защото иначе не се търпи от тълпи, който е истински планинар а не лифтов турист по-добре да иде до циркуса на Урдините езера- там почти няма никой и е много красиво.

Автор: cubanos   
Дата:   03-08-16 01:37

Аз мисля по връх Мальовица да поспя на палатка, някои знае ли как е там, удобно ли е, ще трябва ли да внимаваме за горски?

Автор: batonga   
Дата:   03-08-16 16:01

Не мисля че ще имаш проблем там... зорът е по най-комерсиалните места. mitpis, Урдините езера са страхотно място, дано се запазят по-дълго такива самотни.
bg2014, боя се че обществото има голям набор от проблеми, които за съжаление не изчезват и в планината...

Автор: cubanos   
Дата:   03-08-16 16:51

Ами то си до човек, какъвто си е характера му , горе в планината пак ще си е такъв, е има такива които планината ги променя, ама май не са много тези.
На Урдини не съм ходил, мислих там да ходя , щяхме да сме по голяма компания колеги този уикенд, ама не съм фен да 10 човека да вадят еднакви кадри :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »