Автор: MrEdweird
Дата: 19-07-16 09:53
Точно, ще използвам live view за фокус ама на тоя екран ми е трудно и без това, таааа затова искам с електроника. А не исках какъв да е (защото тия ebay са 1.7/50), а програмируем, за да го докарва апарата достатъчно близко. Мисля че няма нищо лошо в това да искам да е възможно най-добре предвид обстоятелствата след като има такъв адаптер на разположение.
Освен това, пробвах меренето през обектива без адаптер и постоянно правеше разлика 2-3 EV надолу или нагоре и някак не му вярвам много (като естествено това беше с обектива опрян отпред в много ръчен режим :D ) Иначе лентата за експозиция си реагираше в М-режим без закачен обектив.
А за адаптер/преходник търсих доста и честна дума освен в photovideobiz за България НИЩО друго не намерих, само за Canon/Nikon. Нито в OLX, нито тук, нейде.
Относно потвърждаването, hotsnail, А300 явно не поддържа потвърждаване на фокус без електроника. Без обектив във М-режим, който е единствения, който работи без електроника отпред, потвърждаване няма, играх си половин час да видя дали нещо ще стане, изобщо не вдява.
Иначе за останалото съм съгласен...
Освен тези работи имам някакви бегли спомени, че А200 може би, но А100 със сигурност имаха по-добри визьори, което пичуити от Сонье са решили, че е компенсирано от live view ... което след 8 години още май не го разбирам.
Публикацията е редактирана (19-07-16 10:18)
|
|