Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Препоръчайте велосипед
Автор: Argo   
Дата:   17-07-16 17:57

Търся си градско колело, бюджет около 700лв. Да има добър сервиз и избор на резервни части и аксесоари. Не съм много в час с колелата и кое трябва да гледам в избора. Разгледах някакъв МТБ форум, но не разбрах изобщо за какво си говорят там. Сигурно ако от там някой спец дойде тук, да си търси камера, ще е в същото положение [smilie21] Само знам, че рамката трябва да е 17инча.
Правилно ли съм се ориентирал, че ми трябва нещо като "Drag Grand Canyon Pro 2016" или подобно?

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zdfy7024.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2016-07/gkfd1078.JPG

Благодаря за мненията! [beer]
 Re: Препоръчайте велосипед
Автор: tomaraya   
Дата:   17-07-16 18:10

Има няколко въпросителни в понятието градско колело - павета или асфалт , 5 или 50 км. на ден , но като цяло градското колело е неугледно и евтино - за да е по-малко болката , когато ти го откраднат ...
Дата:   17-07-16 18:14

е няма градове само с павета или само с асфалт, така че смесен терен, километрите и те са плаващи - 5-10-15
Автор: pdimitrov   
Дата:   17-07-16 18:25

Аз бих погледнал и Cross Spria, ако не са необходими всичките предавки на Canyon-a. В зависимост от терена дори бих обмислил един singlespeed, но това си е до предпочитания :)
Автор: ilian996   
Дата:   17-07-16 18:28

аз продавам едно колело cross grx8
http://olx.bg/ad/kolelo-gross-grx8-novo-ID63gpi.html
Колелото е много добре няма никви забележки
Автор: rgsphot   
Дата:   17-07-16 19:57

Бих предложил Sprint Apolon Pro
Автор: kjey   
Дата:   17-07-16 20:24

Добре сте се ориентирали, ако бюджета разрешава още 200лв бих предложил Drag Grand Canyon TE 2016

Дата:   17-07-16 20:28

Sprint Apolon Pro е с 200лв над бюджета
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   17-07-16 20:51

Sprint APOLON 27,5" или Sprint APOLON 29" 2016
Рамка 44см и в двата случая. На промоция 659 лева ... лесно се намира къде.
Дата:   17-07-16 20:58

Ама пишете по 2 реда какви са предимствата и с кое е по-добър от Drag Grand Canyon Pro 2016 примерно?
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   17-07-16 21:12

Ако си го караш в града + малко country cross все тая кой от трите модела ще вземеш, окомплектовката е нисичък клас и на трите ... Аз съм 196см и 127 кила, карам с 26инча гуми 52см рамка от Спринт Аполон 2014 и си избрах подобни части като на APOLON 27,5" (Сам си го сглобих) реално вече е на над 800 километра по Рила планина, кал , сняг , камъни , павета , асфалт ... живо и здраво си е :) Реално бих сменил спирачната система с хидравлична или бих минал на по-горен клас колело :)

Публикацията е редактирана (17-07-16 21:13)
Автор: rgsphot   
Дата:   17-07-16 22:50

Sprint Apolon 27,5
Много леко върви , надеждни хидравлични спирачк.Моя модел е с вилка XCR, а вилката на предлаганите в момента мадели е XCM, но и тя е читава , абе лошо за колелото не мога да кажа , ама айде да не е без хич -заводската седалка много убива [smilie5] [cool]
Автор: petrov88   
Дата:   17-07-16 22:56

Преди малко повече от 2 години си взех втора ръка Mckenzie градско. Страшна машина. Рекордът ми с него за един ден са малко под 100км междуселско въртене. Беше си с оригиналните гуми. Карал съм и по черни пътища, а няколко пъти и направо в едни ниви. Задната изкара тоя зор почти година, но беше напукана и замина, а след нея така и не съм случил на гума.
А за какъв ти е тоя сервиз. Това да не ти е кола. Все ще има някой кадърен квартален майстор да го направи.

Обява
Като най- горното синьо е, но калниците и багажника нещо го загрояваха :D
П.П покупката на колелото и последвалото въртене ме стимулираха да си купя и апарата :D

Публикацията е редактирана (17-07-16 23:01)
Автор: asahi   
Дата:   17-07-16 23:01

https://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer

Определи какъв размер на рамката ти е необходим. После помисли как ще осигуриш безопасността му. Катинарите с въжета не са проблем за крадците.
Автор: hemilio   
Дата:   17-07-16 23:10

Имам Гранд Каньон от около година и съм много доволен-разходките ми са между 12-18км.
Автор: bocodage   
Дата:   18-07-16 05:16

Здравей,

Ако трябва да ти отговоря като типичен форумец - додай още 2000 лева и ще си вземеш нещо хубаво от ниския клас :)

Ако трябва да ти отговоря с полезен съвет - въпреки, че карам планински Драг съм фен на Рам. Просто колелата им са по-приятни за каране (що се отнася до планинските). За себе си бих взел планинско колело дори да карам в града, защото обичам да слизам по стълби и да прескачам някакви препятствия, като камъни, легнали полицаи, бордюри. Дори да не го правиш това, мисля че планинското ще носи повече на бой отколкото гранд каньона. Крос имат няколко много приятни модела до 700 лева (който и да вземеш в ценовия диапазон 500-700 няма да сбъркаш). Те правят отстъпки на различни модели всеки месец. Можеш да ги следиш в mtb-bg.com например в раздела други -> търговски съобщения. Много внимавай ако вземеш Крос в магазина да му затегнат добре курбелите (педалите) !!!!!!! Няколко приятеля страдаха от некадърни продавачи, които не разбират нищо от колела и ги сглобяват и продават... Рам преди време имаха страхотна серия HT (на латински)

http://olx.bg/ad/velosiped-ram-ht2-otlichen-ID5U4N8.html#196d623724

Сега май са ги прекъснали, но ако нямаш против да пазаруваш втора ръка - този модел е чудесен избор (не говоря за конкретната обява!). Геометрията на колелото е страхотна. Много е удобно и приятно за каране. Не съм му намерил кусур. Карал съм го малко, но останах само с позитивни спомени. Сега гледам, че има друг, по-нов, модел, който влиза в твоите критерии:

http://www.bikecenter.bg/product/ram_bikes-mentordot1_26

Да по-скъпо е от Драга с 21 лева :), но получаваш 3 пъти по-добра вилка (преден амортисьор), а вилката може да преобрази колелото ти до неузнаваемост (не случайно често е голяма част от цената на колелото). Също така дискови, хидравлични спирачки, което много хора смятат за излишно изхвърляне и дървена гъзария, но тези хора не са карали колело никога. С тези спирачки натискаш лостчето и просто спираш :). На спускане разликата е изключителна. Имай предвид, че дисковите спирачки на колелата за 300 лева са декоративен елемент, направен не да спираш, а за да се продаде колелото и са опасни. Но спирачки от класа на Рам-а правят огромна разлика в сравнение с V-brake-овете на Драга.

Ако искаш по-скоро шосейно колело тогава нещата се обръщат на 180 градуса. Там Драг просто са по-силни. не мисля, че имат конкуренция от българските производители. Имай предвид обаче, че тези колела са си крехки - една малко по-голяма дупка или слизане от тротоар и каплата може да ти замине... Аз като карам такова колело и имам чувството че съм върху кашкавал с педали... и то евтин кашкавал.

Надявам се да съм бил поне малко полезен.

Приятно каране :)

Поздрави,
Боян.
Автор: chill   
Дата:   18-07-16 08:20

bocodage право дума [smilie24]
Дата:   18-07-16 08:21

bocodage мерси за предложението
аз ли се бъркам или от 720 цената му стана 850?
asahi не четеш

Публикацията е редактирана (18-07-16 08:35)
Автор: rganev   
Дата:   18-07-16 09:50

Единствено Drag Grand Canyon е градски велосипед, става и за туринг.
Sprint APOLON и RAM са планински велосипеди, но ако се сменят гумите с по-тесни и гладки - става градско. От двата естествено RAM е за предпочитане.
Аз съм със Scott http://scott.bg/bg/namalenie-10/467-velosiped-scott-aspect-660.html ( в момента е на промоция М размер), защото рамката има отвори за монтиране на багажник, лесна и евтина подръжка на V-brake, монтаж Shimano, 13.6 кг., годишна безплатна профилактика и гаранция. Карам по 100-150 км почивните дни. Товарено е с дисаги и багаж по всякакви пътища без проблем. [smile]
Автор: Pavlov   
Дата:   18-07-16 10:14

Вече 5-и сезон съм с Drag Grand Canyon, най-евтината версия - Comp. Използвам го за придвижване из града, както и кратки разходки до 100-120 км. Като цяло съм доволен. Но качеството е по-лошо от това на предния ми Drag, с който също изкарах 5 години. Нищо сериозно, разни дребни нещица, но дразнят. Гумите ги смених още след първия сезон, изтъркаха се. От вилката в основата 2 години се процеждаше масло, после спря, явно свърши [smilie5] Седалката също я смених след две години, в началото на този сезон - и накладките. Каплите ми са разкривени от дупките по пътищата. Но по-сериозни ремонти не ми се е налагало да правя. Като цяло го препоръчвам.
Автор: bocodage   
Дата:   18-07-16 12:54

Малшанс. За няколко часа махнаха промоцията. Щеше да се сдобиеш с доста по-добро колело за същите пари... имай предвид, че по коледа от драг правят много големи намаления. Мойто го взех с 36% намаление. Но сега е лято а коледата е далеч... Ениуей нон стоп има промоции от различните производители. Ако ги следиш редовно и изчакаш в 2 3 седмици може да спечелищ. Ако си около 1.80 сериозно трябва да се замислиш за 29 инчово колело. По-лесно и комфортно минава през камъни, корени и всякакви неравности. По-лесно се катери баир. Минусите са че е малко по-тежко и не толкова маневрено колкото 26 инчовите. Маневреността може да ти е проблем само на супер тесни пътеки иначе няма да го забележиш никога. Ако си оклоло 1.70 както мен 29ката може да ти е леко връз големичка. За такива случаи има 27.5 инчови. Драг се ориентират вече натам.
Автор: jingov   
Дата:   18-07-16 13:09

http://www.tretwerk.net/en/SALE/SALE-Crossbike/Tretwerk-Arch-3-0-28-Inches-Crossbike-Black-2015.html
Дата:   18-07-16 13:12

jingov писал съм 700лв а не Евро
Автор: jingov   
Дата:   18-07-16 14:03

Argo съжалявам !
Автор: Raffito   
Дата:   18-07-16 15:51

"Само знам, че рамката трябва да е 17инча."

Колелото се избира по размер,според височината на човека .който ще го кара.
Дали размера ще е в инчове или в сантиметри-важното е да ти е удобно-нито много високо, нито ниско.

1.Размера на рамката е от центьра на средното движение до края на рамката ,в която влиза колчето на седлото.
2.трябва да си наясно колко инча да са ти каплите.
26"-559
28"-622
Сега има едни 29" ,но те са за спускачи/планински/
За в града ти препорьчвам 26" с балон на гумата 190-195.[beer]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.