Автор: Simbon4o
Дата: 09-05-16 22:12
Е то има и хора месо не ядат ама аз в джепег не снимам нищо :D.
За цветопредаването няма камера дето да ми допада какво прави нито в роу нито в джепег нито както и да е... винаги си го глася. К1цата също не видях кой знае какви разлики от едно време, имам малко файлове от варненския тест :).
А за загряването какво да му загрее :) видео снима ли 4К? Като не снима, лайфвю нон стоп няма да загрява и със сонитата е така и не само те. Няма загуби на динамичен обхват и такива глупости. От снимки само един път съм си докарвал хот пиксели на матрицата - часове на слънце лонг експожъри прасках, хванах тен и камерата после на компа видях че и е било станало лошо aма то черна камера, пече слънце отгоре и лятото на 30 градуса на сянка и аз в серия по 30сек експожъри като направя 10-20 кадъра и ... ще пече не ами...
И това, че е пентакс няма да го спаси от топлене понеже няма как на окачена на плочка матрица да и се отведе топлото като на матрица сложена на метална шина отвеждаща топлото към външни метални части. Ако можеше да снима 4К видео щеше да има същия проблем като последните сонита. Това не е до проектиране и надписа пентакс не е вълшебен :) проста физика е. Ако няма голямо пасивно охлаждане или активно някакво... Едно е да чете постоянно почти всички пиксели, друго е от време на време за една две снимчици или допотопно 1080 записче(каквото има К1 щото това неговото не е качествено видео, никога не е било сила на марката и няма и смисъл).
Понеже се споменаха сонитата. Сонитата новите според мен направиха грешка с тази стабилизация, но ... техния таргет не съм аз или вие, те са правени да са камерите с най-много точки по тестовете, с най-много екстри на хартия, най най а всъщност стават да си снимаш детето в парка и като ги опънеш за сериозна работа да разбереш, че трябва да дадеш над 13бона за тяло, ако ти се снима видео или горе долу толкова за друга камера(канон/никон) ако ти се снимат снимки. Аз снимам със сонитата, защото ми дават най-много от това, което искам и имам пари да си купя. Няма един обектив на пентакс с който да ми се снима това, което снимам. Няма една пентакс камера, която да снима така както искам, в никакъв случай не искам да си имам пак вземане даване със сервиза и вносителя на марката... Това не значи, че не харесвам пентакс. Никоя марка не харесвам, харесвам инструменти и без значение кой ги прави, ако ми хареват
Иначе и аз като Ники не харесвам новите синтетични обективи или поне не ги харесвам за снимките, които искам да правя. Затова раницата ми е пълна със стари ръчки, радиоактивни, поочукани, светлички, ...
Ако човек наблюдава пазара и какво се предлага ще забележи как реално конкуренция няма. Всеки производител си има ниша и не излиза изобщо от нея. Само по форумите има караници и войни, реално производителите са си разделили пазара и си ни доят всяка година за почти същото което сме си купили миналата. Реални промени в техниката се случват страшно бавно и от години камерите не са ограничение, вече са супер достъпни... човек ако му се снима, а не да си мери това и онова има с какво да го прави.
А за сравняването с 810 - ами матрицата е същата... с кое да го сравняваме :). Ако сравняваме АФ и други неща може и с д750 ама за исо и динамичен обхват и т.н. За мен интересното в случая е пикселшифта и какво прави в роу файл, технологията беше интересна на К3ката ама там матрицата си беше слаба. К1цата са и сложили можеби най-добрата матрица на сони за момента или да кажем най-балансираната като възможности и пикселшифта наистина добавя голямо предимство за определени задачи. За пейзаж където не мърда сцената, за статични сцени с постоянно осветление си е много добро. И освен това показва нагледно как от години ни прецакват с тези измислени мегапиксели от байер сензорите. Реално 36мп информация трябва да си изглежда както го сглобява тази камера поне, а не както ни го пробутват от години. Аз от време на време снимам статични сцени и такава екстра би ми била полезна, но и без нея мога да живея :).
|
|