Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тема за мигачите при влизане в кръгово
Автор: moto12   
Дата:   13-07-16 16:26

Вторнично/Петъчна тема понеже се развеселих от предната тема за кръговите кръстовища.
 Re: Тема за мигачите при влизане в кръгово
Автор: moto12   
Дата:   13-07-16 16:27

Чувствайте се свободни за лично интерпретиране на това за или против грешното подаване на ляв мигач. [cool]
пс. Ако има засегнати, че темата няма нищо общо с фотографията, ще я затворя бързо.

Публикацията е редактирана (13-07-16 16:29)
Автор: tziko   
Дата:   13-07-16 16:29

Моя инструктор докато карах С категорията, каза, че трябва да се влезе с десен мигач, в самото кръгово вече според -зависи.
Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   13-07-16 16:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: lamerko   
Дата:   13-07-16 16:38

По мое време май нещата наистина са били по-упростени. За мигачите схемата беше ясна - дава се винаги при НАМРЕНИЕ за маневра, освен в случаите, когато тя е по подразбиране - Т-образно кръстовище със задължителна посока на завой, движение по главната отсечка, маркирана със знак за предимство, вход в кръгово, с указана посока на движение, макар и тя да е ясна (за изхода обаче се изиксва мигач). В практиката най-често пропускаме (в разрез на закона) десен мигач след изпреварване, когато се връщаш обратно в лентата, но това беше все още в периода, когато движението не беше чак толкова наотоварно. Виж, една тема за скоростта в градски условия ще е по-интересна :)
Автор: Jk.freeman   
Дата:   13-07-16 16:44

Мисля си, че ляв мигач и кръгово кръстовище са две понятия напълно несъвместими да бъдат използвани в едно изречение.
Иначе две теми за Правилника за движение във форум със съвсем друга тематика не са ли множко...?
Автор: anjsan   
Дата:   13-07-16 16:51

То преди предимство в кръгово имаше дясностоящия , ама сега не е така май . Нещата се менят....

Публикацията е редактирана (13-07-16 16:51)
Автор: imitev   
Дата:   13-07-16 16:54

И сега има дясностоящият, освен ако не е указано друго със знаци...
Автор: 798099   
Дата:   13-07-16 17:56

Колеги, в предишната тема пуснах един линк за знаците: кой какво означава и къде се поставя.

Оказа се, че "професионални шофьори" (разбирай таксиджии) не са наясно с правилника и бъркат топка с тиква. Че и спорят направо войнстващо, отстоявайки грешното си мнение!

Колкото до мигачите... напоследък не забелязвам много-много да се ползват. Независимо при каква ситуация и задължително НИКОГА, при престрояване от лента в лента.

И още: когато от "Опълченска" влизам в кръговото на "Руски паметник" и искам да завия към "Пирогов", давам ДЕСЕН мигач. Така или иначе, длъжен съм да пропусна движението в кръговото, тъй като имам знак, че пресичам път с предимство. Мигачът е за да ориентира тези зад мен. Онези, които са ми отляво (в кръговото) ги интересува да си получат предимството, а не накъде ще карам.

Публикацията е редактирана (13-07-16 18:05)
Автор: victory13   
Дата:   13-07-16 18:05

Ако си мислите, че работата ви е безмислена, имайте в предвид, че има и хора, които монтират мигачи на BMW-та...[smilie5]
Дата:   13-07-16 18:12

втор: anjsan
Дата: 13-07-16 16:51

То преди предимство в кръгово имаше дясностоящия , ама сега не е така май . Нещата се менят....

Нищо не се мени. Чети правилника и внимавай! Кръговите кръстовища също са регулирани и нерегулирани. При нерегулираните, правилото на дясностоящия си е в сила.

Гореспоменатото кръгово на "Руски паметник" вече е регулирано, а преди ремонта не беше. Затова има и табели, че има нова организация на кръстовището. Е, сложиха ги след като станаха няколко катастрофи, предимно защото ние обичаме да караме по навик, без да гледаме знаците.

Вина за това имат, обаче, не само шофьорите. От 3 дни на "Цариградско шосе" след "Плиска" в посока центъра стоят знаци за стесняване на пътя отдясно и съответно ограничение на скоростта до 40 км/час. Е, няма такова стесняване... На кого да вярваш - на знаците или на реалността?

Дата:   13-07-16 18:19

И преди ремонта си беше регулирано кръговото на Руски... що ги пишете тия работи... С предимство бяха движещите се успоредно на трамвая, от Скобелев и в кръга чакаха...
Дата:   13-07-16 18:29

Прав си, грешно се изразих! Не беше регулирано по този начин, това исках да кажа![beer] Ама много се забързах в писането.

Автор: radomarinov   
Дата:   13-07-16 21:02

По въпроса за мигачите, според нашия правилник, ляв мигач в кръгово не се дава. То и затова стават толкова катастрофи[smilie23]
Преди 2-3 години, когато ме почти ме отнесоха на едно кръгово с мотора, пуснах нарочна тема в Оффроуд форума, колкото хора- толкова и мнения. Англичаните, като хора не оставящи нещо на случайността, са го решили така:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/UK_Roundabout_8_Cars.gif
Дата:   13-07-16 21:12

Брей, къде точно го прочете това?

Представи си значи, че идваш по "Драган Цанков" откъм стадион "В. Левски". Влизаш в кръговото и искаш да се върнеш по същия булевард, щото си си забравил джапанките и не можеш да отидаш на плуване в любимия басейн. Отчиташ ли факта, че там (в кръговото) са две платна. Как според теб този, който е зад теб, да разбере какво искаш да направиш? Ами ако искаш да тръгнеш към "Яворов" с цел да продължиш към ПодуЯне, или да се включиш в "Цариградско", а? Може би си мислиш, че всички сме наследници на баба Вангя. Абе, я изобщо не давай мигач! Що ли ти трябва, вероятно караш или джип, или друго луксозно возило, к`во ти пука за плебеите?!
Дата:   13-07-16 21:28

Темата е за мигачи на влизане в кръговото, не на излизане, когато са задължителни.
Интересно ми е като наближиш кръгово, какво друго може да се случи, освен да навлезеш в него, когато ти се предостави възможност или ползваш предимството си [smilie8]
Дата:   13-07-16 21:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   13-07-16 21:37

Кой ви натиска да влизате в "кръга" на тема, която ви е безинтересна?
Какво ви кара да споделите какво не ви интересува? За кой друг това е от значение?

[smilie8]
Дата:   13-07-16 21:39

Автор: burningice   
Дата:   13-07-16 21:44

Ако си мислите, че работата ви е безмислена, имайте в предвид, че има и хора, които монтират мигачи на BMW-та... да ве да, ти да ви виждал BMW да се движи през зимата или да мига [smilie18]
Дата:   13-07-16 21:45

Дата:   13-07-16 21:48

Зимата ми е любим сезон за каране [cool]

Изпитвам панически страх да карам кола с предно по това време [smilie5]
Дата:   13-07-16 21:55

Автор: icikonti   
Дата:   13-07-16 22:04

Влизаш без, излизаш с десен мигач!Те т'ва е.
Автор: radomarinov   
Дата:   13-07-16 22:08

798099 написа:

> Брей, къде точно го прочете това?
>

Яворе, това за мен ли беше? Покажи ми къде в правилника пише, че като правиш ляв завой или обратен в кръговото, трябва да дадеш ляв мигач. Няма такова- не смятам че е правилно, даже напротив. Затова и дадох пример с английския правилник, където подаваш мигач за посоката, в която отиваш. Има едно кръгово до нас, през ден стават катастрофи, има знак 40 + знак номер 1 ( сега май се води Б1), ама да не мислиш, че някой ги спазва. Както казваше Джони Пенков навремето- "Ич не гледай светофаро, ами бегай, спасявай се![smilie5]

P.S. Аз си давам мигачи, еВал съм ти правилника[smilie5]

Публикацията е редактирана (13-07-16 22:26)
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.