Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Да питам патило...
Автор: kasad   
Дата:   06-07-16 14:29

Въпросът е малко лаишки,малко със субективна окраска. Искам да питам, подчертавам ..да питам хора които са снимали с двата апарата. Става дума за А7 и фуджи х-т10. Дааа, знам, че едното е фулфрейм, другото кропка, дааа знам и ги пипах, мирисах , поснимах доколкото времето позволяваше. Питам, че съм пред голяма дилема-кой от двата да си взема. За кеф....повече пейзажчета, мнооого малко портретчета..абе всичко. Знам за стъклата на фуджи, знам за проблемите и на двата...просто субективно питам да получа субективен въпрос.Въпросът ми е от двата- на кого картинката като краен продукт ви по-харесва..Пак подчертавам -отговор очаквам от хората които са пипали по-дълго тези апаратчета. Картинката какви се струва...в сравнителен план де...

Отговори на това съобщение
 Re: Да питам патило...
Автор: Nikolas666   
Дата:   06-07-16 14:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: rimohit   
Дата:   06-07-16 14:38

Така като те чета , взимаш хапартаче за кеф. Взимай това , което те кефи повече , като машинка. Е-и и м-та на картинката! [smile]
Оптиката на фуджи е трепач. И сонито не е зле . С него по пълноценно ще ползваш дърти стъкла и тъй.

Автор: lamerko   
Дата:   06-07-16 14:44

Преди време и аз имах същата дилема. Когато търсех техника за проби в забутания си град (Шумен), намерих само едина а7-ца, но не и Фуджи. И честно да си кажа - хубава играчка, но нещо не останах възхитен до степен, че да се изръся за едното тяло без обективи и после да пляскам с ръчички... гледах варианти, направих един-два теста и накрая отидох и си вех X-T10 без дори да съм го тествал. За себе си не съжалявам :)

Автор: krassi04   
Дата:   06-07-16 17:06

Аз давам глас за Сони а7,имам го от половин година и съм доволен,за пейзажи е супер може да му сложиш с адаптер различни обективи

Автор: kvakioh   
Дата:   06-07-16 18:10

Aз не намирам проблеми никакви във Фуджито, единствен недостатък е, че не е устойчиво на дъжд като Х-т1. С подходящите 2-3 твърди или 2-3 варио обектива системата е чук.
ЗА А7, с недостатъците му, които са достатъчно, ако не се ползва със Сони или направените точно за него обективи, човек трябва да си направи сметката за: слабата батерия, трябват поне 2-3 още, адапторите са според зависи, макар че с по-нови и качествени обективи от Канон и Сигма ще има доста добри резултати, слаб "отговор" при фокусиране с различни от Сони и предназначените обективи.
КАто цяло, ако се ползват ръчнофокусни и различни интересни, добри обективи като оптика- А7, за автофокус, по-бърза донякъде работа и удобство и лекота- Фуджито. Картинката на А7 не ми е достатъчна, затова ползвам А7R, лично мнение. Картинката на Фуджи ми е достатъчна, затова си стоя все още с Х-Е1 и 2-3 обектива само. Единствен макрото 60/2.4 ми е автофокусен, но съм го ползвал с няколко други твърди. Все повече съм привърженик на твърди, светли обективи за каквато и да е система, по-добре 4-5, отколкото дори най-доброто варио 1-2-3бр стъкла.

Автор: steliyanstoyanov   
Дата:   06-07-16 18:26

Като човек много запален по пейзажите и имал няколко системи - Пентакс, Никон, Сони, Самсунг и Фуджи (в момента), включително и ФФ-и от двете марки давам глас за Фуджито, но с правилните обективи за него :)

Дата:   07-07-16 12:50

Добре steliyanstoyanov, но както разбирам става въпрос за правилни стъкла на фуджи, нали? Кои бихте препоръчали или поне, с кои имате опит?

Дата:   07-07-16 12:56

Ми правилни точно няма за Фуджи, каквото се сложи, все ще стои. Ръчно или автофокусно
10-24, 14, 16, Samyang 12/2, дори Цайса 12/2.8 (въпреки цената), тия бих отличил като достатъчно "правилни".
18-55 е също може би най-добрия китов 18-55 изобщо спрямо каквато и да е марка.
X-T1 втора ръка, запазени доста бройки ще наизлязат на ниски цени след излизането на Т2, мисля още дори до 2-3 месеца.[cool]

Публикацията е редактирана (07-07-16 12:58)

Дата:   07-07-16 13:32

х-т10 не е ли добър. Да знам че т-1 еповлагозащитен но....онова е по компактно ...

Дата:   07-07-16 13:40

Няма значение, не гледам аз размери. Просто това за Т1 го изказвам, защото може евентуално да е и той опция след много малко време и на прилична цена...

Автор: lamerko   
Дата:   07-07-16 15:17

kasad: разгледай профила на steliyanstoyanov - той поне има какво да покаже :)

Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   07-07-16 18:40

Правилните обективи за тези тела са Фуджиноните, не чужди обективи с преходници. В продължение на една година изобщо не оцених системата, защото използвах само тяло с никонски обективи, сега когато вече имам всички дължини, с които ми харесва да снимам мисля по друг начин за фуджитата :)

Автор: PhotoBo   
Дата:   07-07-16 19:12

Имам фуджи нисък клас и само за това не си позволих да пиша до тук в темата, по изискване на автора да пишат хора пипали за по-дълго описаните апаратчета. Е аз не съм, но от постовете по-горе съдя, че и двете точно малко хора са ги притежавали, та за това ще си позволя да коментирам. Разбира се автора с право може да игнорира мнението ми, за което няма да възразя!
На кратко - фен съм на фуджи като цяло и от безогледалките много четох и умувах, преди да взема моето решение. До тук добре, та значи с две ръце бих заложил пак на фуджи безпристрастно дори!
Обаче, откакто изкараха АФ-адаптер за Сони взех да си мисля, че това би било голямо преимущество за мен, особено, като съм събрал всички желани дължини от друга марка. Та в тоя ред на мисли, ако си в моята ситуация, имаш много стъкла от друга марка и не си фен на ръчния фокус, то лично аз бих заложил на Сони-то. Всичко друго вече е казано и предлагам да слушаш колегите с повече опит от мен, аз казвам как бих постъпил аз сега, ако бях в твоето положение и защо! Успех![smitten]

Дата:   08-07-16 09:50

steliyanstoyanov, вие с кои фуджинони използвате предимно за пейзажните ви снимки?

Дата:   08-07-16 11:59

xF10-24, XF18-55, XF35/1.4, XF55-200.
Използвам и Samyang 12/2 за нощни кадри. Имам също така и XF56/1.2 и XF18/2, но за пейзажи съм ги ползвал не повече от 2 пъти.

Дата:   08-07-16 15:48

На камера?

Дата:   08-07-16 17:50

X-T10 и X-E1

Автор: chrisnoch   
Дата:   09-07-16 16:29

Що не се научите първо да снимате, пък после да обяснявате как на калпавата ракета космоса й е крив?
Разликите между Сони и Фуджи са нищожни при еднакъв размер на сензора. Фуджи все пак печелят с по-качествени обективи в "нормалния" клас, но не могат да се похвалят с качествата на Цайс за Сони във "високия" клас.
Когато става дума за FF срещу APS-C, по-големият сензор винаги печели - особено когато се снимат пейзажи.
Няма универсална техника. Ако имаше, всички останали отдавна да са фалирали.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »