Автор: PhotoBo
Дата: 23-06-16 11:42
Някой ще вземе едни големи пари, обикновенния човечец ще бъде ощетен финансово със сигурност при излизане от EU. В момента пътувам с 12 човека и обсъждаме темата. 4-ма от тях ще гласуват за излизане, останалите са за или няма да гласуват. Снощи излизах с колежки - 5 от 7 ще гласуват да останат. Дано нагласите не само в моето обкръжение са такива, в противен случай всички ще загубят... не съм сигурен само как ще се отрази това на нас в заварено положение, които сме вече на острова
Адски глупави ми се струват аргументите на тези, които ще гласуват за излизане от еврозоната, като например, че ще отворят пазарите си за африканските държави, както и това, че не трябва да плащат дълга на страни като Гърция, като част от съюза, ако изпаднат в немилост, както стана...Или пък това, че много хора емигранти получават помощи в страна от която не са родом.
Като ги питам кой ще им работи нелегално, за без пари, кой ще им върши мръсната работа (като искам да им кажа истината, че масово са мързеливи) или дали са готови да плащат двойно за импорт продукти - млъкват или почват да ми развиват теории как Английската икономика ще процъфти и всички хора ще имат работа. За мен работа, които те не искат реално да работят, защото предпочитат да лежат на бенефити. Ако тръгнат да пътуват до европейска държава ще им са необходими визи, паспорти... даже международните самолетни билети ще скочат, заради напускането на евро съюза. Абе прост народ са, ама горд и все да са отделно и различни - десни вилани, леви ленти, отделни кранчета за топла и студена вода, генно модифицирана храна дори в магазините с надпис органик... Робинзонивци!
Публикацията е редактирана (23-06-16 11:56)
|
|