Автор: kefalcho
Дата: 23-06-16 00:44
Привет!
Странен проблем ми се появи с въпросната карта. Преди два дни, на монитора ми исписа , че има проблем с драйвера на графиката и след това започна леко да насича екрана. Не обърнах внимание и вечерта се захвах да инсталирам на единия свободен PCI2-E слот , райд контролер rocketraid 620 заедно с 2 терабайта диск. При рестартирането, след като зареди биоса , компютърът ( hp z600) , зареди биоса но не успя да зареди уиндоуса. Исписа ми съобщение:driver irql not less or equal dxgmms2 sys... след като проверих в интернет, подразбрах , че най вероятно проблема се е появил след ъпдейт и драйверите на картата влизат в кон ликт със системата (Windows 10pro). Направих преинсталация, разменях слотовете на картите ( имам поставени две, другата е nVidia nvs295),преинсталирах драйверите с по стара версия, махнах контролера и новия хард диск (смятах че може захранването да е недостатъчно) и какво ли още не, та резултата беше-Винаги щом поставя куадрото 2000 , компа спира да стартира уиндоуса или ако стартира забранява стартирането на сонтролерите на двете карти, щом махна куадрото 2000 и оставя само куадро nvs295, компа започва да работи нормално и при стартиране на видео или виртуален тур ми исписва , че има проблем с драйвера но не забива а продължава да работи нормално. ..
Мисълта ми е, възможно ли е да се ремонтира картата, като най вероятно първо ще и сменя термо пастата и чак тогава на сервиз. Или има ли вероятност проблема да е хардуерен но да кажем примерно с някой слот на рам паметта ( слотовете са 6 с по 4 гигабайта ддр3 1066 мхц) компа е с два интелски процесора :)
Благодаря на всеки прочел и отговорил
|
|