Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Канон 750Д или Никон Д5500
Автор: Yurii   
Дата:   05-06-16 17:25

Здравейте,
ще си купувам първи за мен ДСЛР фотоапарат и се двоумя между тези два модела. Досега съм снимал с Никон Л830. Снимам основно пейзажи и рядко диви животни, но и всичко интересно което видя. За тези изгледах доста ревюта и клипчета, но не мога да реша. Първоначално ще купя кит Канон 750Д или Никон Д5500 с обектив 18-55. После ще надграждам обективи. Давайте мнения и съвети, особено ще са ми ценни от хора реално имащи ги и изразяващи обективно мнение. Канон 750Д или Никон Д5500 ?
[shtrak]
 Re: Канон 750Д или Никон Д5500
Автор: piknik   
Дата:   05-06-16 17:42

Аз бих избрал Канона, а с някой друг лев отгоре - 760 Д.
Автор: lucky55   
Дата:   05-06-16 17:54

Публикацията е редактирана (05-06-16 21:56)
Дата:   05-06-16 18:31

Ако посещаваш по-отдавна Форума - явно си забелязал, че Никонци повече пишат за проблеми с марката, отколкото Канонци.

Динамиката при Никон, явно само никонци си я виждат, разбират и и се радват... - нещо като свещения Граал, дето никой не знае - съществува ли, но го търси...

При Никон имаш евтини обективи като начало и после ти сцепват тиквата, ако задълбаеш...

"Протата-фесионалистите" снимат само с Никон - особено Джо мак Нили.

При Никон имаш - мотори, отвертки, вериги, бутала, сегменти... - па снима ли с това, с онова..., ако искаш да се вкараш в този филм - заповядай !!!

Следват аплодисменти [thankyou] [beer] [cool]

П.С. С какво снимат Приятелите ти ? Ако повечето снимат с дадена марка - взимаш техните обективи, пробваш... така най-лесно ще си напаснеш стила... без излишни разходи.

Публикацията е редактирана (05-06-16 19:02)
Дата:   05-06-16 18:39

Гледал съм го това сравнение, а и доста други. Сравненията в различните сайтове са доста субективни, понякога абсурдни и явно имат предпочитания към определен производител, войната и фенщината Канон - Никон е повсеместна. Не може 9 кръстосани автофокусни точки при 5500 да са повече от 19 също кръстосани автофокусни на 750. Примери много.
Хареса ми видео сравнението тук в сайта, относително обективно и показва на практика по-добрата автофокусна система на Канон при видео. Има своите сериозни плюсове обаче и Никон. Труден избор.
[shtrak]
пп
Вярно доста повече проблеми са споделени от Никон ползвателите (само на последните няколко страници: например мн.лошо фокусиране при нов 5300 с 18-140 и т.н.), пазара втора употреба на тела също е с голям превес на Никоните и то съвсем нови. Нови Канони се срещат но доста по-рядко, явно хората си ги харесват и не им се продават.

Публикацията е редактирана (05-06-16 19:13)
Дата:   05-06-16 18:47

"Yurii" Хаселблад, дето струва, колкото "Кравата с телето" си има 1 централна и по нея снимат, ама хора, дето знаят какво снимат и за колко пари.... А те колко Канони и Никони са сменили - не ми се мисли...

Мани ги тия точки - Сони като има 1 милион точки, не продажби - колко човека снимат с тях...???
П.С. Криснох ми липсва...[smitten] [thankyou] [shtrak] [beer]

Публикацията е редактирана (05-06-16 18:49)
Дата:   05-06-16 19:02

Точките ги дадох само като пример, знам, че не са най-важни, но навсякъде ги акцентират. Сравненията в ревюта са понякога странни, математиката им е смешна. Явно личи спонсора.
Хаселблад са друга бира...
Дата:   05-06-16 19:16

Чакай да се върнат Никонци от почивка, провинцията, или Южния парк..., ако не им е под достойнството - ще ти отговорят....

Аз гласувам още един път за Канона и то 760 Д - 150 лв разлика е...

Потърси във Форума - Има доста мнения и отговори за Никон от серията 5000, особено когато женки питат... - там отговорите са безкрайни, противоречащи, взаимно-изключващи се... и накрая си купуваш Никон, към който и ти "Yurii" се стремиш и си взел решение...[smilie5]

Публикацията е редактирана (05-06-16 19:32)
Дата:   05-06-16 19:32

Ще го погледна 760 утре, знам само за допълнителния монохромен втори дисплей отгоре. Вчера ги сравнявах двата 750 и 5500 в магазина на Фотосинтезис в София. Направих по десетина кадъра през прозореца и с двата. В къщи разгледах резултата и какво да видя - все едно съм снимал през перде. Прозорците явно са им мръсни и никакъв детайл не може да се сравни. Ще чакам реални отзиви от колеги имащи ги.
Война между двата бранда силно се надявам да не стане, аз не за това съм пуснал питането.
[shtrak]
Дата:   05-06-16 19:43

От 10 кадъра не можеш да искаш шедьовър... Човек тогава е превъзбуден, когато си купува апарат за 1-3-4 път. После е лесно...

Кой апарат ти пасна..??? Май - никой... Никона не е лош, но тук във Форума Никон е на пиедестал... Промиване на мозъка се получава - за марката говоря...
Дата:   05-06-16 19:47

"Автор: Yurii
Дата: 05-06-16 19:32

Ще го погледна 760 утре, знам само за допълнителния монохромен втори дисплей отгоре."

Ааааааааа и кръглата врътка е от ляво - това е важно !!! Също

като темата - "Кой е baddimo?"...

Виж колко се изписа по нея...[smilie24]
Автор: Jk.freeman   
Дата:   05-06-16 19:48

Yurii, не трябва Ти да ставаш роб на дадена марка, трябва техниката да ти е роб докато Ти твориш. Виждам, че си се хванал за двете марки. Далеч съм от мисълта да те разубеждавам, защото предполагам, че и двете тела са повече от добри, но според тебе по-лоши снимки ли ще правиш примерно с един Pentax K-S2?! (нямам нищо конкретно K-S2, беше първото различно тяло което се сетих)

Поздрави![beer]
Автор: MikeDimit   
Дата:   05-06-16 19:50

Пробвал съм на няколко пъти никони. Е не мога да свикна на гледката във визьора - все едно гледам през решетка от килия на затвор. Повече фокусни точки -повече отвличаща информация пред погледа.
Дата:   05-06-16 19:57

Да, знам отлично, че за хубав кадър е най-важно зад апаратното устройство. Марки много, хубави кадри има с всякакви апарати, дори с телефон. Аз съм се спрял на тия двата засега. Гледах и Никон Д5300, много ми хареса, гледах и Канон 100Д, също ми хареса, макар и по-слаб. Безогледалните на Панасоник също са хубави, тук във форума какви кадри на диви животни има с тях...
[shtrak]
Дата:   05-06-16 19:59

"Jk.freeman" с първите си думи си брилянтен - евала !!! Това и аз искам да му кажа на момчето - да си избере по сърце.., макар че Никон си е избрал.

Пентакса е за опитни хора и астро-фотографи, които знаят какво искат... откъм нови и евтини обективи са скръб...[smilie23]
за другите се иска опит малко...

Но уважавам твоето мнение ! Нека той си прецени.
Дата:   05-06-16 20:03

Между 100 Д и 760 Д има разлика и то не малка...
150 Д що не го пуснаха - август тази година трябваше след 1 година закъснение, а няма и помен от него...
Като евтин и хубав апарат 100 Д за 679 лв си струва - Диджик 5 процесор и други убавини ( сравнени с 650 д ). 700д е на неговото ниво.

Публикацията е редактирана (05-06-16 20:04)
Дата:   05-06-16 20:09

Моля в темата да пишат само колеги, които могат да кажат нещо конкретно по моя въпрос. Хаселбанд, Пентакс и т.н. не ме интересуват, а също и Канон 760Д. Предлагащият ми го "piknik" снима със сапунерка Канон СХ130 и има 2 кадъра с кокошки тук.
[shtrak]
Автор: Jk.freeman   
Дата:   05-06-16 20:28

Хахахха...последния пост ме гътна от коня. Това кой колко снимки е качил тука ми се струва, че не може да се ползва за отправна точка. На 100% съм сигурен, че снимащия кокошки "piknik" ги разбира повече от тебе нещата и се опитваше да ти помогне. Както и да е. Вземай си Канона и не се занимавай повече с глупости. И гледай да е по-скоро, че ловният сезон започна...[shtrak]
Дата:   05-06-16 20:39

Не съм решил да купувам Канона, не се занимавам с глупости, а питам. Отговор от теб по въпроса обаче не получих. Кой колко разбира си личи по много неща, дори и по портфолиото тук.
Чакам конкретни мнения от колеги имащи конкретни препоръки или обективни впечатления от двата фотоапарата.

Благодаря на "MikeDimit" [smile]

[shtrak]

Публикацията е редактирана (05-06-16 20:42)
Дата:   05-06-16 20:46

Това е "е$а си" ...[smilie5] Не съм се кикотил така от доста време...[smilie5] [smitten]

Поздрав за Йори:

https://www.youtube.com/watch?v=diVa30vlPDc

Lynyrd Skynyrd:

https://www.youtube.com/watch?v=sHQ_aTjXObs

"Гагарин" - не спирай - моля те ![thankyou]
[smilie24] [smitten]

Публикацията е редактирана (05-06-16 21:01)
Дата:   05-06-16 21:00

С уважение към жените с по-светлите коси...и Йори.

Качили в Космоса блондинка и куче "Лайка" ( вероятно обективи и апарати [smilie5] )

От "Кейп Канавъръл" и " Байконур" се издават заповеди:
"Лайка" - пусни соларните панели - кучето отговаря: "Бау".
"Лайка" - задействай двигателите за 10 секунди - кучето "Бау" и го прави...

От центъра - "Ало блондинката?", а тя "Бау"...
К'во "Бау" ма...??? Нахрани кучето и не пипай нищо. [smilie5]

Само виц - нищо лично.

Публикацията е редактирана (05-06-16 21:03)
Автор: MikeDimit   
Дата:   05-06-16 21:22

Лично аз съм бил винаги изкушен от Никон и стъклата им. Свикнал съм да слагам диафагмата ръчно и да виждам доф-а, а не да го гадая. За целта D-серията им е идеална за мен. Имат и едни 24мм и 60 мм обективчета - уникални за мен. Но имам 3 проблема с Никон - решетката във визьора, цветовете (студени по дефолт) и ергономиката ( не ми лягат в ръката).Всичко това е субективно, но за мен дигиталните апарати са с изравнени възможности. Разликте им са пренебрежимо малки при реална практика. Накрая се стига до това дали ти е удобен апарата за целодневно носене и снимане. Колко време ще загубиш за да обработиш материала. Да снимаш с Никон и да докарваш визия на Канон или Сони, Фуджи си е болка в едно място. Ако сте свикнали с никон,моя съвет е купете си никон. Ако не сте доволни от качеството на цветовете - пробвайте канон. Но не се водете от това, че единият е по-по от другия.
Дата:   05-06-16 21:40

Благодаря MikeDimit интересна идея ми даваш.
Наистина цветовата тоналност е дискутирана и друг път и е различна при Никон и Канон. Ще помисля, най-вероятно ще ги сравня с тестови кадри реално да видя коя по-ми допада. Чисто технически погледнато и двата са много сходни, параметрите им са сходни, но разлики все пак има.
[shtrak]
Автор: Pavlov   
Дата:   05-06-16 21:52

Yurij, ще ти дам още една интересна, и надявам се, полезна идея:
Помисли малко какво ще снимаш, и какви обективи са ти нужни за целта. Защото марката не се отнася само до тялото, а е цяла система. Възможно е обективите, които ще ти бъдат нужни, да са по-добри или по-изгодни при едната или другата система, и това да повлияе на избора ти.
Автор: ombre   
Дата:   05-06-16 21:53

До автора на темата,можеш да ги сравниш и в павилиона,позволяват и кадри от вън така, че мисля,ще можеш да се насочиш по конкретно,към някой от двата апарата.Снимал съм и с двете марки,но бяха други модели затова и не давам съвет коя да избереш.Вземи си една карта,пробвай двете тела с еднакви обективи като параметри,след което ги гледай направо там кадрите един до друг и сам реши.Тук всеки ще те насочва към марката която притежава и по една или друга причина за него тя е най-добра,а това е субективно,важното е да те грабне теб,а останалите просто могат да споделят своето мнение и нищо повече,понеже колкото и мнения да се изпишат,крайното решение ще бъде твое.
Успех с избора.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.