Автор: MuHaTa123
Дата: 03-06-16 00:46
Абсолютно идентичен случай и при мен. - Уговорка с позната за снимки на бала на класа й. Още в началото- искате ли фотосесия-не. Ок, еди колко си лв/час. Мой пропуск е неуточненото количество снимки след това. Резултатът- 1300 RAW за 10-тина часа снимане ( в които мини сесия в хотела за уплътняване на времето до куверта.. бла бла ) . Краен резултат- около 250 Jpeg, обработени, с лого и т.н. ( около 25 % от всички, коието при мен е много, обикновенно не минавам 10-15 % :D ) И се почна- ама що толкова малко, къде са другите, тва онова, скандали.. Накрая се ядосах, обработих още 50-тина кадъра ( с малки изключения подобни на останалите обработени, понеже си правя по 3-4 кадъра наведнъж и после подбирам най-най.. ) и им пратих всички 1300 кадри в чист Jpeg, само обърнати от RAW , без грам пипане и без логото(дори и брака- не на фокус, несработила светка -да си вземат поука за следващия път да не искат много :D ). Да не мрънкат. В крайна сметка както и колегите нагоре казаха аз съм си виновен сам, че не сме се разбрали за какво количество снимки ще става дума накрая като резултат.
Ноо човек се учи, докато е жив, опита идва от грешките.
Преди тях имах друг ангажимент с друг клас. При тях беше със сефия в парк, пак не бяхме говорили за брой кадри, но таксата беше на човек еди колко си лв. На тях също им предоставих подобен брой ( около 250 ) обработени кадри. До момента не са се оплакали.
Публикацията е редактирана (03-06-16 09:43)
|
|