Автор: cvetanhristev
Дата: 05-03-16 00:08
Здравейте, писал съм няколко пъти, може и някой да ме помнят, но няма значение.
Отдавна на моят обектив 18-105 не му работи авто фокуса(само ръчен) и викам да не давам пари за ремонт(от сервиза като им звънях и обясних и казаха че евентуално ще се смени самият авто фокус, за порядъка на 60 лв.) и си викам да си купя нов, който да ми върши работа когато ходя някъде на разходка или съм на някое събитие.
За целта си викам, че ми е нужен подобен обектив, който задължително да започва от 18мм, харесах си няколко обектива като варианти, обаче не мога да си избера даден обектив, понеже не съм работил още с тях и затова викам вие да си дадете мнението:
- 18-105 Викам си може би нов да си купя същият, обаче малко не виждам смисъл(като приемем факта че имам същият),не знам дали някой ще иска да купи такъв без авто фокус, дори ако го сложа на цена 60-70 лв.
- 18-55 Най-евтиният ми вариант е този китов да си взема, обаче усещам че няма да ми върши работа с разстоянието
- 18-200(Tamron) Видях този обектив в Технополиса, обаче не знам като цяло дали ще е добър избор(отделно не знам дали има опция за Vibration Reduction)
- 18-250 (Sigma) Този го видях случайно и ми се стори хубав и реших и него да включа в списъка, макар че малко отива над бюджета ми и не знам дали ще си го позволя
- И на последно място ще добавим и 18-140 и 18-200 на Никон, макар че тях вече изцяло няма как да си ги позволя
С най-кратки думи ще кажа, искам обектива да ми помага за от близко да снимам(да хващам повече неща) и да мога да снимам и на далече - в случаят да е компактен.
Съжалявам ако съм ви изгубил времето, надявам се да помогнете с избора ми - отделно ще допълна че имам обектив 50mm 1,8(Nikon)
|
|