Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Като те "блокират" - кой печели и кой губи...?
Автор: piknik   
Дата:   12-02-16 23:48

Каква е ползата за Форума..?
Един е "Херметик" - ни приема, ни предава...
Друг се дразни на мнения.
3-ти блокира, щот му е дадено право, но и той не знае защо го прави...

Защо се блокираме???? - риторичен въпрос...
https://www.youtube.com/watch?v=bnC7TdkRnP4

Re: Като те "блокират" - кой печели и кой губи...?
Автор: e-design   
Дата:   13-02-16 00:44

Фотографията не е спорт ;-) ако наистината светлината и игрите И те вълнуват искрено, след 2-3 години ще се смееш на този си пост, ако ли не, вероятно си член на още 101 подобни форум-а, и задаваш подобни въшрпси [shtrak]
 Като те "блокират" ...
Автор: Чукча   
Дата:   13-02-16 01:32

https://www.youtube.com/watch?v=yVJKArv-f-0
Автор: piknik   
Дата:   13-02-16 01:54

Ужаст - темата пропадна..., но няма да я затварям[smilie5]
Автор: Emoxide   
Дата:   13-02-16 02:07

Каква е ползата за теб от Форума..?
??? Защо провокираш желание да те блокират [smilie11] риторичен въпросТ [smilie3]
Дата:   13-02-16 02:10

...отивам да си дръпна една линийка и да са отрежа от тос прос и опорочен свят дет мъй наобиколил ката ден! Сполай ти, поетесо. [smitten]
Автор: tattoos   
Дата:   13-02-16 02:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: chrisnoch   
Дата:   13-02-16 04:25

Нищо й няма на темата, а и изобщо не е петъчна!
Блокирането в темите от форума е вредно. Това е територия за диалог, за спорове - понякога ожесточени, но полезни! Ако някой неграмотник напише някаква глупост и ти му опонираш, той може веднага да те блокира и необепокоявано да ръси безпросветните си дивотии. Това е вредно! И е вредно не за блокираните колеги, а за непитните начинаещи, които нямат знанията да различат глупашкото от компетентното мнение.
Нямам нищо против блокирането да остане в личната кореспонденция и в коментарите под снимките. Там то не може да причини обществена поразия.
Автор: illuminations   
Дата:   13-02-16 04:43

Блокирането е чудесно нещо.
въпреки, че не е достатъчно ефективно (като във ФБ)

определено има хора, които търсят махленски спор, тролване или просто избиват комплекси, и банването поне от части решава проблема с тях.
[beer]
Автор: colorphoto   
Дата:   13-02-16 05:08

illuminations: Много се учудих вчера,когато забелязах че си ме блокирал,при положение че не съм писал нищо против теб,и даже вчера ти отправих благодарност че си ми разяснил нещо в темата за цветовите пространства - посочих те за пример на отзивчивост и останах изненадан че ме блокира при положение че не съм даже спорил с теб за разлика от други понеже не съм капацитет по темата.[smilie11]

Не те разбирам с какво съм те обидил?

Ночев добре го каза горе!

Никога не съм блокирал никого в темите и коментарите - нищо не решава блокирането и е признак на слабост и липса на аргументация!

Ако сте на живо в аудитория срещу опонента как ще го блокирате - с изстрел в главата ли?!

Единствено се наложи да блокирам досаден и нагъл купувач в базара.

Публикацията е редактирана (13-02-16 05:10)
Автор: quazimodo   
Дата:   13-02-16 07:10

Царят е гол....[smilie5]!

Автор: Slivenski   
Дата:   13-02-16 08:12

Ако дебатите във форума бяха интелигентни, блокирането щеше да е кофти нещо, защото щеше да ограничава свободата на словото и изразяването на мисълта.

Тъй като обикновено мисъл липсва, а споровете се превръщат в тролене, обиди, заяждане и избиване на комплекси, блокирането е чудно!

За блокирането, докато не се научим да говорим нормално.

[beer] [beer]
Дата:   13-02-16 08:45

Сливенски, дефинирай "нормално", моля![smilie11]
Дата:   13-02-16 08:51

Аз съм го дефинирал - без тролене, обиди, заяждане, избиване на комплекси и прочие.

Нормално, добронамерено, цивилизовано общуване. Дори и да има конфронтиращи се позиции, пак може да е нормално.

Не е лесно, но не е и невъзможно. Човек просто трябва да го иска.

[beer] [beer]
Дата:   13-02-16 09:05

Само дето точно при несъгласие с мнението на тупикстартера (обикновено) идва и блокирането. Прави ми впечатление, както споменах в една друга тема, че най-ревностно защитават блокирането хора, изживяващи се като "съоснователи" на форума. В същото време, повечето от тях са се превърнали в злобни гремлинчета, които почти никога не дават никакъв положителен принос за правилното развитие на дадена тема.
[beer] [beer] [beer]

Дата:   13-02-16 09:12

тупикстартер... :-))) [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Хубава дума! :-)

Не е съвсем така, обаче. Много зависи и от останалите участници в темата, как тя ще се развие.

Осъзнавам, че хората са различни и че понятието им за нормално общуване е различно.

За един може нещо от сорта на "кво става ве, бастун?! да ти ева майката!" да е съвсем в реда на нещата. За друг това е доста извън пътя... И обратното. Малко елементаризирам, но то е само заради примера.

И още има... но денят е дълъг! :-))

[beer] [beer]
Автор: Бонд   
Дата:   13-02-16 09:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: тьма   
Дата:   13-02-16 10:32

Публикацията е редактирана (13-02-16 11:57)
Автор: illuminations   
Дата:   13-02-16 10:35

малко след като видях, че я има тази удобна функция "банване" (което стана сравнително скоро, след като реших да минавам покрай форума тук), прочетох 15-20 различни теми, и по-специално гледах за хората как комуникират в тях.
Включих няколко имена в листа ми без да съм се обиждал или те да са изказвали нещо по мои адрес, на основа на това, което видях там.
Въпрос на лично мнение и избор. Мисля, че всеки трябва да има право на него.
[beer]
Дата:   13-02-16 10:43

БИСЕР>
> малко след като видях, че я има
> тази удобна функция "банване"
> (което стана сравнително скоро,
> след като реших да минавам покрай
> форума тук), прочетох 15-20 различни
> теми, и по-специално гледах за
> хората как комуникират в тях.
> Включих няколко имена в листа ми
> без да съм се обиждал или те да са
> изказвали нещо по мои адрес, на
> основа на това, което видях там.
> Въпрос на лично мнение и избор.
> Мисля, че всеки трябва да има право
> на него.

Дата:   13-02-16 11:05

Според мен доста радикален подход от страна на айлюминейшън, но същевременно гарантирано ефективен! Доколкото разбирам така си филтрира, поне частично хората с които да общува. В различните социални мрежи сам човек подбира познатите си и групите на общуване, докато тук всичко е една обща маса от присъстващи. В този аспект погледнато има резон в решението и подхода на другаря фотографирач.... и при все това, помоему е доста краен подход, какъвто аз не бих понечил да употребя.

Аз блокирам участници в свои теми, само след прекрачване на определени граници. Жалко, че няма по-прецизен контрол над писалите в темите. Примерно възможност за триене на коментари и предупреждение за бан, както и бан за конкретен участващ в конкретна тема. Сегашната форма на блокиране има нужда да я има, но сама по себе си е доста ощетяваща.
Дата:   13-02-16 11:08

Жалко, че няма по-прецизен контрол над писалите в темите. Примерно възможност за триене на коментари и предупреждение за бан

Предупреждение може да има директно в темата - в коментар.

А триенето на отделен постинг - това е добра идея. [smilie24]
Дата:   13-02-16 11:17

И бан за даден участник само в конкретна тема, където е прекалил... Инак може да падне голямо триене.
Има по-хитър начин, скриване на коментара, от автора на темата. На негово място да се показва тънка един ред активна лента-бутон - [авторът на темата е скрил този коментар]. Който има желание да може да клика на него и да си го чете.
[beer]
Автор: тьма   
Дата:   13-02-16 11:31

блокажът тук те прави неспособен да се справиш при срещата си с

хора в реалността, от които няма как да се скриеш - честно казано,

този форум много ми помогна именно с това, че не блокирах всички

онези, които ме обиждаха - научих урока си за реалността

поздрав на блокиращите, благодаря, човек винаги може да получи

урок за поведение - в случая - какво не трябва да прави[cool] бликацията е редактирана (13-02-16 11:57)

Публикацията е редактирана (13-02-16 15:30)
Автор: ejel   
Дата:   13-02-16 13:49

За ползата за Форума не съм сигурна, но ми е много забавно да гледам как отявлени блюстители на блокирането – често ощипани госпо’ици от мъжки пол - ще си строшат клавиатурата да се обясняват защо блокират...[smilie5]
[beer] [beer]
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.