Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Без причинно преместване на фокусна точка при Никон Д7200
Автор: sr   
Дата:   29-01-16 21:37

[smile]
 Re: Преместване на фокусна точка при Никон Д7200
Дата:   29-01-16 21:37

Преди дни купих Никон Д7200 от магазин на ФП, забелязах нещо странно. Когато поставя светкавица на фотоапарата, настроя режим на фокуса да бъде на примерно AF-A 5 (d9-d51), поставям точката на фокус в средата на визьора, направя една снимка и като преминат няколко секунди (апарата излиза от режим на изчакване) забелязвам във визьора, че точката на фокус е сменила своето местоположение. При натискане отново на спусъка точката на фокус се премества в първоначално положение. Това нормално ли е или може да бъде фабричен дефект.

Публикацията е редактирана (30-01-16 00:20)
 Re: Без причинно преместване на фокусна точка при Никон Д7200
Автор: victory13   
Дата:   29-01-16 21:39

100% дефект [shtrak]
Автор: colorphoto   
Дата:   29-01-16 21:57

Никон лошо са я подкарали с качествения контрол в последните години.....[smilie2]
Автор: boni   
Дата:   29-01-16 22:05

При режим 3Д фокусната точка "бяга", опитвайки се да държи основния обект. Да не си в този режим?
Дата:   29-01-16 22:13

Не съм в режим 3D. Режимите в който се появява проблема са AF-A, AF-S

Публикацията е редактирана (29-01-16 22:14)
Автор: jingov   
Дата:   29-01-16 22:13

За да е коректно питането, трябва да се знае в какъв режим се снима - тяло и светка. Фокуса е отключен/заключен, възможно е неволна промяна една точка в дясно или в ляво . Светлинните условия също не са за пренебрегване. И няма най вероятно да е дефект в лоши светлинни условия, по простата причина, че апарата се води по фокуса на вече закачената светка.
Добре е да се тества и в нормално тъмни условия.

Дата:   29-01-16 22:18

В продължение на две седмици се тества всеки ден, тества се във всякакви ситуации. До сега съм имал 5 фотоапарата - и този проблем не е съществувал при нито един модел.
Проблема се появява когато апарата е със светкавица и когато е без светкавица. Точка на фокус се премества произволно във визьора след 5-6 секунди. При натискане на спусъка, точка се премества в първоначалното положение в което е била поставена от мен. И всичко това се повтаря, след всяка снимка и като минат 5-6 секунди. Проблема се появява в режими AF-A, AF-S AF-C / 5, d9, d21, d51. Проблема се появява и когато точката на фокус е заключена.

Публикацията е редактирана (29-01-16 22:20)
Автор: Бонд   
Дата:   29-01-16 22:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   29-01-16 22:32

Имам три обектива - прави проблема с всички, дори и в ръчен режим на фокусиране. Имам две светкавици от различни марки - и с двете светкавици прави проблема. Убеждавам се, че повредата е в скапания фотоапарат, която ми набутаха.

Публикацията е редактирана (29-01-16 22:32)
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   29-01-16 23:52

Един колега беше споменал за нещо подобно на неговото тяло. Не съм го забелязвал на моето. Може би е добра идея да видиш в магазина и евентуално да отиде до Профайлд за диагностика. Поне ако е бъг във някои от бройките може да изкарат firmware ъпдейт или знам ли.
Дата:   29-01-16 23:55

нов firmware за модела няма все още, не помага почти нищо - заводски настройки, настройки от менюто - сервиз трябва, явно и един месец без фотоапарат
Дата:   29-01-16 23:56

Сервиза е в чужбина ,тук нищо сериозно не правят,там има японски инженери.
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   30-01-16 00:07

Най-малкото тук могат да констатират че наистина тялото се държи така и да повдигнат въпроса на следваща инстанция. Не е необходимо да изпращат конкретната бройка до япония за да огледат по-внимателно кода на фирмуеъра.

Пак разцъках моя и не виждам да се мести фокус точката при AF-C d21 и d51.
Дата:   30-01-16 00:16

Не в Япония а в Никон - Европа сервиз.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.