Автор: my.point.of.view
Дата: 25-01-16 21:54
Давам си сметка, че снимам неща, които по принцип се смятат за скучни. Възможно е и да снимам по скучен начин. Така или иначе виждам нещата, които всички вие гледате всеки ден, тоест обикновените, нещата от всекидневието. Не използвам уау-обективи /примерно широкоъгълни или бокективи, които да ви завъртят главите с кръгчетата си/, не използвам и различна гледна точка - старая се да снимам винаги от нивото на очите, обратно на препоръката да търсим нестандартната гледна точка. Искам кадрите да са интересни сами по себе си, заради съдържанието, заради абсурда, заради закачката, композицията, посланието, внушението, идеята, доколкото е възможно в подобни кадри да има идея, и прочие. Не да правя лицеви опори.
Хора. Нямам опит в снимането на хора, нямам и представа как да го направя. Направих един тестов кадър на "осветлението" си, колкото да видя дали е възможно и технически изпълнимо да влезе в кадър. Тестовата снимка можете да я видите в профила ми.
Разбира се, благодаря за коментарите на Тьма, Илиян и останалите.
За момента три неща, върху които да се замисля:
1. Къде съм аз във фотографията, която правя?
2. Човешкия елемент.
3. Липса на анализ /възможно е, замисляйки се върху първите две точки, тази точка да се окаже ненужна/.
|
|