Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 От ненормалното към нормалното
Автор: bg2014   
Дата:   28-12-15 19:59

Забелязвам тенденцията всяка тема да е спорна с доста конфликти между колеги или да е оплакване от някой колега за някаква дреболия. Дори се оплакваме, че някой не ни е харесал снимката или мнението. Или , че някой коментира наша тема по свой начин и пак посоката е една - към обиди и разочарования. На мен ми се струва, че това е ненормално. Смятам, че нормалното е всеки колега да си стои зад името, репутацията и да му тежи думата. Та затова така кръстих тази тема. И като начало да кажа:
Аз не съм бил разочарован от нито един колега. Правил съм доста сделки и в двете посоки и не съм се "парил" до сега.
И най-гадното. Не съм се сещал да кажа едно "благодаря" на колегата стоящ от другата страна. Искал съм съвет от колега и съм получавал професионален съвет, без да ме познават. Това се случи от колега професионален фотограф в голям вестник. Тъпо е, че не знам кой е за да му благодаря. Пращал ми е ръчнофокусни обективи друг колега. Без пари. За експерименти. И пак същото тъпо .... не знам кой колега е.
Това се е повтаряло с много други колеги. И така до днес.
На всички колеги дето са ми подавали рамо коректно и не пазя съобщенията с тях:
Извинете за това, че не ви благодарих!
Но с тази тема започвам нормалното:
Купих обектив от колегата "Pd". Поради негови ангажименти сделката се проточи във времето и си помислих, че няма да се получи. Свикнали сме. Но не. Колегата Pd си изпълни уговорката и ми изпрати обектива. Обективът се оказа по-хубав от очакваното, в идеално състояние и на повече от добра цена. Сега го ползвам с удоволствие и искам да започна тази тема с първото БЛАГОДАРЯ.
Благодаря, колега Pd!
Дано всеки постъпва точно и коректно като него. И си мисля, че няма да съм сам в тази тема.....

Re: От ненормалното към нормалното
Автор: catandgoddess   
Дата:   28-12-15 22:48

Няма включване, за да не потъва ще се запиша с едно непретенциозно и непредизвестено благодаря към Богданов. Някои твои текстове ме карат да се замислям за неща. И повечето са хубави, макар и зададените параметри не винаги предвещават това.
Сигурно има и други, които заслужават едно Хай файв тук, но не ми се прави списък. Наздраве и поздрав с едно заглавие, не искам да разлиствам толкова назад, че дори да си спомням на кого е, но е това:

cannot socialize[smile]

Весели празници на всички[smilie24]

Автор: hrup   
Дата:   28-12-15 22:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   28-12-15 23:16

Щом можеш да ги оцениш [smilie3]
Автор: mihalo   
Дата:   29-12-15 01:03

Чудесна тема! Дано не я налази тесногръдието!

Та, предложих на колегата marvves определена сума за едно апаратче, защото не беше определил цена. Отговори ми, че (почти дословно) предлагам МНОГО и не е той човекът, който би ме ограбил!

Нека да си припомним пак една дума: "чест"!
За мен е чест!

Автор: PhotoBo   
Дата:   29-12-15 04:12

И аз искам да благодаря на Марио, aka marvves [smilie24] (marves - стария ник), за това, че преди почти година ми оправи един обектив, като сам предложи да го погледне и да загуби ценно време. И това без да се познаваме и да сме се виждали изобщо. Използва байонета от негов друг обектив, че и сенник ми прати да си имам. И стотинка не пожела да ми вземе! С много упорство нещата чак стигнаха до разправии, та едва го почерпих човека за огромната услуга, която ми направи тогава!
Иначе и аз никога и с никой не съм имал лош опит с колега от форума, нито като съм купувал, нито като съм продавал. Никой и от мен не се е оплакал. С някой от хората съм в контакт и до ден днешен и това може само да ме радва. Определено е приятно, когато попадаш на коректни хора и ти самия си такъв и чувстото е много яко, когато си доволен и не се чувстваш прецакан или потърпевш. Смятам, че ФФ е едно от малкото места, където коректността е такава каквато трябва да бъде, с малки изключения разбира се, но като цяло хората са точни, свестни и коректни! [smilie24]

ПП: Нямаше ли някъде и тема за похвали на автори и търговци?

ПП2: Имало :)
тема 1
тема 2
... може и още да има

ПП3: Забравих да БЛАГОДАРЯ и на всички онези, които често ми помагат и пишат, хора с опит, идеи и чиито съвети за мен за безценни! Благодаря ви приятели! Весели празници!

Публикацията е редактирана (29-12-15 04:25)
Автор: quazimodo   
Дата:   29-12-15 07:11

"Хора много, но човеци малко" - нещо такова май беше казано от някой си Диоген[smilie5]. Дано повечко са се събрали тук! Весели новогодишни празници и на хората, и на човеците[smilie5] [smilie5] [smilie5] !

Автор: nsirakov   
Дата:   29-12-15 08:27

А аз искам отново ( и отново) и отново да благодаря на всичките 497 юзъра на фото-форум, които дариха преди 10 години безвъзмездно кръв за майка ми, и на останалите незнайни приятели, които намериха други над 1000 донора на кръв в цяла България...

Поклон от мен приятели...

От тогава този сайт , както и хората в него ми е скъп на сърцето, никога няма да го напусна.... или да обърна гръб на съфорумец...[smitten] [smitten]
Автор: vkk1   
Дата:   29-12-15 08:27

Радвам се, че се появи тази тема, като противовес на чутовната злост, която се изля вчера във форума.
Аз искам да благодаря на всички, които през годините са ми помагали и са били добронамерени към мен и проблемите, с които съм се сблъсквал в скромния ми път във фотографията.
Пожелавам весели празници на всички!
Автор: hrup   
Дата:   29-12-15 08:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: marvves   
Дата:   29-12-15 08:52

Дата:   29-12-15 13:46

Я каква стана тя. Оказа се, че много колеги помагат с доброто си име, възпитание и професионализъм дори на непознати. И свързващото звено между тях е този форум. И.... значи има много повече позитивна енергия между колегите, но за нея не говорим. Смятаме я за даденост, за постигнато ниво и не и обръщаме внимание (на позитивната енергия между нас). Това ако не е ненормално.....
Оказва се, че по този НЕнормален начин храним точно онези срещу които мнозина негодуват (кухите профили), даваме изява на онези, които постоянно развалят смисъла на много теми (троловете).Така дори позволяваме много измамници да продават със заблуда (хора без име, профил или снимки в профила). Да не говоря, че постоянните, нормални кавги са именно заради ненормалното. И не на последно място - виждам, че много колеги с име, с големи познания и опит са огорчени от това, че НЕнормалното се приема за нормално. Дано поне малко с тази тема се върне равновесието. Дано поне малко с тази тема компенсираме пропуснатите добри думи към заслужилите ни колеги. Дано се върне желанието на някой обидени или огорчени колеги да общуват отново през този форум. И дано няма вече колеги с желание да го напуснат (форума ФФ ). Аз не съм от самото създаване на форума. Вероятно не е моя работа да пускам такава тема, но какво да се прави. Дойде ми отвътре това желание и ..... реших:
"ЗАЩО да го потискам"? Пък е и Коледа.....стават чудеса [smile]
Автор: nyamago   
Дата:   29-12-15 13:54

[smilie24]
Автор: БОНД   
Дата:   29-12-15 14:50

Дата:   30-12-15 03:34

bg2014

"Дано поне малко с тази тема се върне равновесието. Дано поне малко с тази тема компенсираме пропуснатите добри думи към заслужилите ни колеги...."

Наистина, крайно време е!

Какво толкова ако си признаем, че няма как да знаем Всичко? Пак ще се върна към твоята тема bg2014, благодаря ти за нея!

Автор: swqaz   
Дата:   30-12-15 10:23

Привет!

Благодаря на всички, които дръзват да отправят обоснована градивна критика към творчество на Автори, които нямат нищо против това, въпреки общата непоносимост към критиката, която като че ли се усеща в атмосферата тук [smile]

Пожелавам си всички отправящи крикита да са искрени и добронамерени. Пожелавам си когато попитам някой признат талант във фотографията "Къде мога да си сверя часовника?", той да ми отговори "Качи във ФФ, там доста хора, на които вярвам ще ти го сверят". Пожелавам си положението тук да се промени в насока повече права и екстри за хората занимаващи се с фотография, които не се срамуват да я демонстрират тук, и по-малко такива за тези, които само хипотетично са свързани с фотографията(така наречените кухи профили), защото имаме подобен аналог в държавата( Правата на българи и цигани), едните са оставени да бъдат мачкани от другите(дори им се помага от управата, а ползата от тях е само хипотетична докато вредата е доказана). Пожелавам си толерантноста на управата към тези за мен безполезни потребители(винаги има изключения, което не е причина за масова толерантност) да не накара най-талантливите фотографи, от които се уча да не емигрират към по-строго управлявани сайтове. Пожелавам си всичко това и още много хубави неща за Новата 2016-та година! Весело посрещане на Новата Година и на всички вас!
Дата:   14-03-16 00:22

Искам да благодаря на колега от форума. Колегата onir е изключително сериозен, отговорен и коректен. Рядкост е да срещне човек подобно добронамерено и професионално отношение. Дано срещам повече хора като него.
Колега onir, Росене - БЛАГОДАРЯ ти от сърце!

Публикацията е редактирана (11-11-16 21:48)
Автор: slyn4ogled   
Дата:   14-03-16 23:26

Страхотна тема, истинска!
Нека не забравяме, че все пак този форум е заченат с цел споделяне на опит и взаимопомощ на колеги с проблеми или творчески питания!!!
Дано продължава все така, и са по-малко темите, в които вместо помощ получаваме освиркване или просто безучастно чоплене на семки.
Наздраве на всички, радвам се че ви има! [beer]

Дата:   15-03-16 03:07

В духа на тази темата на bg2014!

Добра ли е идеята да предложим на админите да не затриват изцяло профили на колеги, които може и да са "сгазили лука" някъде, но не нарушават правилата систематично? С какво биха могли да навредят снимките в профилите им, например? Или коментарите им, които нямат обиден характер? Предварително съм съгласен, че правилата трябва да се спазват, но е добре те да са по "човешки" толерантни. От това всички ще спечелят.

Моля ви, нека някой поеме инициативата! Аз, засега няма да мога.

Редакция:
В духа на тази идея, темата на bg2014!

Публикацията е редактирана (15-03-16 03:13)
Автор: lucky55   
Дата:   10-07-16 15:20

slyn4ogled написа:

> Нека не забравяме, че все пак този
> форум е заченат с цел споделяне на
> опит и взаимопомощ на колеги с
> проблеми или творчески питания!!!

Пуснах няколко теми в които имах конкретни питания. Някои от отговорите ми помогнаха да си изясня някои спорни или не напълно ясни за мен моменти.

Благодарности към:

chrisnoch
Jorro_Z
hotsnail
Nedelcho1
Pd

[smilie24]
Автор: kvakioh   
Дата:   10-07-16 15:23

Благодаря на kirilx за страхотния 80-200/4.5 Никон.
Благодаря на swqaz за критиката, макар че не се разбрахме напълно.
Благодаря на всички, с които на Лични сме коментирали техниката.
Автор: camelasign   
Дата:   10-07-16 19:46

благодаря на Слав за направaта на преход за fd 200/2.8 към eos. обективът просто заспа
Автор: тьма   
Дата:   10-07-16 20:57

Благодаря, че още не са ме изгонили //да не чуй дяволът// https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/S46A.gif

Автор: roburt48   
Дата:   10-07-16 22:41

[smilie5] Тъма ме изкефи [beer]
Автор: philip   
Дата:   11-07-16 14:09

Благодаря на:

Създателите и собствениците на Фото Форум, че тук си загубих толкова време последните 3 години[smilie25]

juan и awatar, за апарата и обектива (закупени чрез базара на ФФ).

Всички дето търпеливо са отговаряли на тъпите ми въпроси във форума.
Активно коментиращите, от чийто коментари се уча (не само под моите снимки), не че има ефект де[smilie18]
Активно гласуващите, че попълват албумите.[smitten]
И на всички гласували и негласували за снимките ми, дето не стават и за личен албум[smilie18]

Благодаря Ви![thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.