Автор: Baron_barbaron
Дата: 25-12-15 10:34
Под първата предполагам имаш предвид челната, защото според сервизните ръководства, номерацията на лещите, често пъти е различна.. Но както и да е, съмнявам се да намериш само леща. Един от вариантите е да търсиш, такъв обектив, но с различен проблем и да смениш само лещата.. Но по вероятно ми се струва да не успееш в това начинание, а и не знам до колко си струва. Аз преди време реших да си направя експеримент, с друг обектив. Принципа обаче е сходен. Ще ти кажа някои неща които разбрах :)
1-во челната леща се развива мноооооого по трудно отколкото е показано на клиповете в Youtube :) силно препоръчвам да се ползва вакуум и никакви метални инструменти, въпреки че си има място за такива, освен ако не е точно иструментът предназначен за този обекрив.
2-ро Обективът с който аз експериментирах, си беше с гъбичасала челна леща.. И след много мъки да я демонтирам, все пак пробвах какво ще се вижда и без нея :D Странно за мен, но си имаше добър фокус и си снимаше и без нея..
3-то. Вътре в обектива има система от лещи, която се движи спрямо корпуса. Тази система не разглобявай в никакъв случай. Зглобката й изисква специален стенд за настройка и минимално изместване се отразява с много на изображението.
Само предположение, но мисля че най изгодно ще ти излезе да си купиш здрав обектив !
|
|