Автор: T.Stoychev
Дата: 06-12-15 16:57
Здравейте,
Последно време се ровя доста из интернет, за да си избера подходящ монитор, но така не мога и да се спра на определена марка или модел.
На 2 монитора ще работя, в момента съм на ЛОС който определено не става за целите с които ми трябва монитор.
Приоритетно изискванията към дадения монитор бих ги посочил по този начин: - Обработка на изображения, да става за телевизор, да може да се извършва 3D обработка на ERDAS и друг фотограметричен софтуер (Не е необходимо като цяло в предвид че не мисля да си прехвърлям работата в дома, но знае ли човек)
1 27 и повече инча по диагонал.
2.1 Реални цветове на sRGB, не е задължително на Adobe sRGB (Цените се завишават стабилно) И всичко останало за обработка на изображения.
2.2 Матрицата не е задължително да е IPS, NT ако цветовете са добре ми върши работа.
2.3 Ще използвам калибратор за настройка на цветовете. До колкото разбрах ще ми трябва и възможност за механично настройване, макар и да не е задължително.
3 Възможност за тунер или каквото е необходимо за телевизия (Тук съм най-слабо информиран.)
4 С цел Фотограметрия и фотограметрична обработка за мониторите се иска:
Диапазон от 60-120 HZ.
Съвместимост с Nvidia Vision Kit
Съвместимост с NVidia Video AD
Съвместим с видео карти на Nvidia Quadro 400-4000
На работа използваме View Sonic монитори с тази цел, но 1вите точки са ми приоритетни, а тази не е.
5 Ценови Диапазон - Не съм го определил, важно е да ми върши работа по първите 2(3) Точки поне. Надявам се да е под 1000 BGN. Разбира се колкото е по евтин толкова по улеснен ще съм за закупуването му.
//PS За последната година имам може би 100+ GB снимки в RAW, които изчаквам да ги обработя след като се сдобия с подходящ монитор.
От гледна точка на използваемостта му работя голяма част от времето си на CAD/GIS продукти и големи чертежи, което изисква колкото се може по голям монитор.
|
|