Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Компактен телефон с добра оптика
Автор: kamenvk   
Дата:   29-10-15 18:25

Колеги, кои според вас са добрите марки телефони с качествена оптика и сравнително компактни размери?

В друга тема получих съвет, че вместо "сапунерка" (каквито планове имах първоначално), по-добре да си взема по-висок клас телефон. В момента имам "Нокия", модел от 2005 г., с 2ΜΠ камера. Поначало съм фен на тази марка, но при смартфоните май водещите са други, а "Нокии"-те са доста обемни. Другото, което ме смущава при смартфоните, освен размерите, е и издръжливостта на батерията, който май в повечето случаи не надхвърля един ден. Но ако това е бъдещето, трябва да се адаптираме. Интересува ме и наличието на зуум - съответно при видео и снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: Компактен телефон с добра оптика
Автор: GOSPODIN   
Дата:   29-10-15 19:03

Няма как да сравняваш сапунерка с телефон, но за кадри за спомен става и телефон. Разликата идва от това, че сапунерките имат оптично варио,много по-добра оптика(не люспите на смартфона), ръчни настройки и по-голяма матрица. От опит съм разбрал, че 3 в 1 не е много удачен вариант [smile]

Автор: Fifata   
Дата:   29-10-15 19:09

http://www.samsung.com/bg/consumer/mobile-devices/smartphones/galaxy-s/SM-C1010ZKABGL

Виждал съм какви снимки прави и е по добре от евтините сапунерки.

Автор: juslen   
Дата:   29-10-15 20:09

Nokia 808 е компактна с ТОП-камера и издръжлива батерия, но с архаична операционна система, става за употреба като нормален телефон и особено за снимки защото е с най-добрата камера в телефон все още.

Много добро компромисно решение е Nokia Lumia 1020-4.5'' дисплей и компактни размери, чудесна камера с PureView технология и Windows Phone. За батерията също е добра-издържа около 2 дни.

Иначе от Андроидите наистина хубавите камери са в топмоделите като Note 4, LG G3 и т.н. а те съответно са доста скъпи-гонят хилядарката че и отгоре [smile]

Автор: domidi   
Дата:   29-10-15 20:12

Ако наистина си решил за 3 в 1 то fifata е предложил според мен оптимален вариянт.Аз също смятам ,че е добре всичко да си е отделно.Ако смяташ да заместиш фотоапарата със смартфон!?От опит ще ти кажа ,че от заигравки оставаш без батерия още малко след обяда и нямаш ,нито телефон,нито апарат.

Автор: alext   
Дата:   29-10-15 20:47

Нокиа aka Майкрософт е марката за смартфона с добра камера. Оптиката е добра, подръжка на роу формат и ръчен фокус, по- голям сензор от другите. Роу формата е при по високите модели като 1020 и новия 950, но останалите неща важат и за по- ниските модели. Аз самия ползвам Lumia 735- чудна малка машинка и камерата ме изумява постоянно при добра светлина- фиксиран 21мм 1.9 обектив, 1/3 инча сензор. Ето ти два примера цък 1 цък 2- и бокето е на ниво [cool] а обработката е козметична- цвят основно върху jpg-a. Зумни за да видиш по- добре детайла. Така, че аз гласувам за майкрософт(купиха нокия та сега нокия реално е майкрософт). Отделно системата предлага много неща за работещия човек(пълна интеграция с office, офлайн карти, 2 дена батерия и т.н) [beer]

Публикацията е редактирана (29-10-15 20:50)

Автор: asenvelikov   
Дата:   29-10-15 21:15

Nokia 1020.
А така също и:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205325468563766&set=gm.1048943961803401&type=3&theater

Автор: batsali   
Дата:   29-10-15 22:19

Телефон с уиндоус и да ми го подаряват няма да го взема.[smilie5]

Да почива в мир NOKIA [smilie21]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   29-10-15 22:27

На всички възхваляващи за смартфоните, да ми кажете, кой смартфон има ОПТИЧНО варио равняващо се например на 28-200 мм ФФ? Кой от тях има регулиращи се бленди? Кой от тях има истинска светкавица с водещо 12? Кой има скорост Б или поне 30 сек? За високо ИСО,ама истинско да говоря ли?

Всички модели сапунерки на известните фирми на цена около 300-400лв са много по-добри и с повече възможности от , каквато и да е камера на смартфон, а цената на добрите(смартфони) е над 1000лв.

Автор: jingov   
Дата:   29-10-15 22:33

Lumia 640 .

Автор: alext   
Дата:   29-10-15 23:01

Много ясно, че сапунерка си струва повече. Ако наистина човека иска да има възможност за качествена снимка слага един RX100 или подобен в чантата. Но пак не е гаранция, че винаги ще го носи. Колкото и да са некачествени телефоните, те си остават най- носеното устройство и със сигурност най- компактно. Както показах по- горе, а и другите теми има доста примери, става, но разбира се с много компромиси за сметка на удобството [smilie21]

50 в 1 (защото смартфона доста функции има) или 49 + 1 си решава всеки сам. [thankyou]

batsali Не ги рекламирам, но доста добре се държи windows-a на телефон, от андроид мигрирах и веднага се усеща бързината, няма забиване и т.н. Приложения също не са ми липсвали,камера и екран са добри [smilie24]. Ако се понапънат microsoft/ nokia наистина ще са алтернатива на бозавия андроид и алчната ябълка и то на доста добра цена [beer]

Публикацията е редактирана (29-10-15 23:10)

Автор: Sassho   
Дата:   29-10-15 23:09

На @kamenvk предлагам да си вземе Galaxy S4 i9500 модела с Exynos проца и Exmor IMX214 камера а най-добре разбира се Galaxy S6 [smilie3] Galaxy S4 Zoom и K-Zoom са с доста крива и винетираща оптика.

П.П.Сетих се че може да се вземе някой Айфон - всичките снимат много прилично и са с добра оптика.

Публикацията е редактирана (29-10-15 23:11)

Автор: batsali   
Дата:   30-10-15 00:07

Камерата на телефона е за събиране на информация, не за фотография. Айде и за снимки за спомен, от мен да мине. [smile]

Автор: hrup   
Дата:   30-10-15 08:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kamenvk   
Дата:   30-10-15 10:43

Благодаря ви за коментарите и насоките, колеги.

@GOSPODIN - преди известно време бях пуснал тема за компактна фотокамера на достъпна цена и тогава някои тук ме посъветваха вместо да си давам парите за такава, по-добре да си взема по-висок клас телефон, с по-добра оптика. Сега получавам обратния съвет. Ще трябва сериозно да помисля. За жалост, нямам възможност да вложа 300-400 лв. в такава техника.

@juslen - казаха ми, че "Нокия" Ν8 също е с много добра оптика, но пък операционната система и при него, както казваш, е архаична, а при този модел батерията не се сменя и когато се изхаби, телефонът трябва да се хвърля.

@domidi - да, това е основният им недостатък на смартфоните, плюс внушителните размери - недържеливата батерия. Аз поначало не си играя за щяло и нещяло с телефона, но ако се случи да снимам нещо по-дълго, може в рамкия на същия ден да имам проблеми.

@batsali - може би си прав. На мен ми трябват точно снимки за спомен, а не фотоси за пленери и изложби.

@jingov - този модел не го откривам у нас. Виждам само Лумия 635.

@Sassho - чувал съм, че "Самсунг" не са много читави, спрямо "Айфон" и "ЕчТиСи".

@asenvelikov - изглежда добре, но далеч надхвърля бюджета ми (до 200-250 лв.).

@hrup - наистина интересна концепция. Макар че за първи път чувам, че и "Панасоник" правят телефони.

Дата:   30-10-15 11:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-10-15 11:26

Автор: asenvelikov   
Дата:   30-10-15 20:18

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »