Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Canon G1X II
Автор: realnoncho   
Дата:   08-02-14 08:10

Очаква се нов G1X да бъде обявен тези дни, ето и някои спецификации, които се появиха като слухове:

24-120 f/2-3.9
По-малък и лек от G1X
Външен електронен визьор
DIGIC 6
$700

На мен лично обективът (ако наистина е такъв) прави камерата доста интересна. В сравнение с G1X (28-112 f/2.8-5.8) доста по светъл, по-широк и по-дълъг. По-малкото тяло също е добре за този клас апарати. За визьора всеки има свое мнение. А ако и матрицата е отрязана от тази на 70D ще е доста интересно.
 Re: Canon G1X II
Автор: djfroggy   
Дата:   08-02-14 08:41

Тази камера ще бъде наистина интересна, особено ако запазят размера на сензора обаче! Да не се окаже,че този чудесен обектив е за 1/1,7 или най-много за 2/3 инча сензор.
Автор: Ivan_A   
Дата:   08-02-14 08:51

Същият размер сензор е:

" The only PowerShot G1 X replacement specs that have been leaked so far, are those leaked some time go on the Chinese Xitek forum:

Same design as the G1X, with a slightly longer lens
DIGIC 6 Image Processor
24 – 120mm f/2.8-5.8 lens
20.2MP 1.5″ CMOS sensor
New optical zoom viewfinder with better image quality
3.0″ LCD touch screen with 922,000 dots
Additionaly, the G1 X successor could also have WiFi and GPS on board."

http://www.canonwatch.com/canon-announcements-expect-cp-next-week/

[smilie24]

... това е малко по-стар слух - има разлика в посочената светлосила, като 2.8-5.8 ми изглежда по-логична, предвид обявените по-голям обхват в по-компактно тяло.

Публикацията е редактирана (08-02-14 08:57)
Автор: Emoxide   
Дата:   08-02-14 12:40

Аз пък прочетох нейде, че сензорът ще е с рамер 1.3"... това отговаря ли на предходното поколение ?
...мисля си , че оптиката ако е от 24mm, което смятам за Силно препоръчително, едва ли ще бъде с бленда по-широка от 2.8
Дата:   08-02-14 12:59

дано рационализацията с цел смаляване, не е за сметка на фиксиран дисплей.

Аз лично бих предпочел 1" @ 15Мpix(4480x3360);
Обектив: 8xOptical Zoom, 24-192mm/f2.8-4.0 ;
Вграден ND64
EVF 100fps 2.82Mdot (1120x840) = 25%Resize от 15Mpix
IPS капацитивен мултитъч дисплей въртящ ;
Touch to focus, навигация и прочее;
Wi-fi за споделяне и безжично управление със смарт-устройство(вкл. и бракетинг)
вградена светкавица GN20 @ 200ISO
Синхронизация до 1/2000s
Централен затвор 1/4000s-60s;
Електронен затвор 1/16000s-120s; (+Bulb)
Батерия с капацитет >300RAW + Flash;
Усилено и запечатано тяло, устойчиво на студ, мокрене и прах.
цена = €1000

Публикацията е редактирана (08-02-14 13:00)
Дата:   08-02-14 13:16

Oппа-а

5x означава само едно, ако започва от ~24mm стига до 120mm [cool];

Струва ми се, че обектива има и активен пръстен... [smilie8]

и визьора е бая едричък, несъмнено е EVF, но пък това, че се прикача през обувката на светката, го превръща в платен ($250) аксесоар [smilie2]

Публикацията е редактирана (08-02-14 13:20)
Дата:   08-02-14 13:22

[smilie18] а може би се филмирам и това да е новия EOS-M2 с обектив от типа PZ 15-60mm за Canon

от тази нискокачествена снимка ми се струва да се чете PowerShot на капачето на вградената светкавица

Публикацията е редактирана (08-02-14 13:25)
Дата:   08-02-14 14:52

Аз съм бил много отнесен! [smilie10]

It appears Wednesday, February 12th will be the day Canon is set to announce new gear. The following is rumored to be announced:
A new DSLR below the Rebel SL1
Canon G1 X Replacement
Canon PowerShot S200
Canon PowerShot SX280 IS, a new super-zoom compact camera
Possibly more PowerShot cameras

На горепосочената картинка най-вероятно е показан PowerShot S200; G-серията е доста по-накачулена с колелца за директен контрол...

Сега след като и Canon имат EVF, ще могат да го прикачат на всичките си малки модели с Hot Shoe от висок клас

Публикацията е редактирана (08-02-14 14:53)
Автор: realnoncho   
Дата:   08-02-14 19:45

Emoxide,

Прекалено много желания и предположения преди да има нещо особено сигурно, след ден два предполагам че ще изскочи повече информация и тогава ще правим задълбочени коментари [smilie25]
Автор: apollo   
Дата:   08-02-14 20:04

Единственото което не ми харесва в G1X, е че няма как да извлечеш добър детайл с DPP. Курвенски номер от страна на Канон... [smilie11]
Автор: piknik   
Дата:   08-02-14 22:19

apollo Ти се изказа: "урвенски номер от страна на Канон"
Не защитавам, ни Канон, Никон, Хаселблат, Мамиа, но я се обоснови...
Автор: hotsnail   
Дата:   09-02-14 08:11

Дано се вземат в ръце Канон, че с последните им модели печелят конкурси за най-безинтересни апарати.

Пак няма нов ЕОС-М......

По В сряда и Сони ще обявява нови фото продукти. А6000 и няколко сапунерки се очакват. Дали RX100 iii

Публикацията е редактирана (09-02-14 09:17)
Дата:   09-02-14 10:07

Кириле, аз мисля че всеки момент Канонетките ще бомбардират....

...с една дузина сапунерки [smilie5]
Покрай тях може би ще покажат и EOS-M2;

помоему PowerShot S200 ще бъде по-сериозно апаратче от класа s1xx, като ще се намести малко под G-серията;
Ако и неговия сензор е увеличен до около 1" или малко повече - целта е ясна - да оспори първенството на SONY RX100;

Бившия лидер при компактните отдавна е със силна конкуренция и ако не се размърдат сериозно са аут от играта, особено след като се представят зле с безогледалните със сменяема оптика....
Автор: apollo   
Дата:   09-02-14 12:27

Пикник: Не е тайна че ДПП поне по отношение на детайла се справя най-добре от конверторите/при Канон/. Точно тук нещо така са се получили нещата, че това не е така специално при Г1Х. Апатачето има много добър обектив но кой знае защо една такава мъничка подробност е допусната?! [smilie7] Тоест всички те прецакват но от време на време излиза нещо стойностно, само да го нацелиш в точния момент [smile]

Автор: Esper   
Дата:   09-02-14 12:58

Замяната на OVF-а при G1X за който мнението ми е че на практика е почти неизползваем с външен EVF би било доста добра идея.
Стига обаче да беше включен в стандартната окомплектова.
Тези цени на външните визьори са едно малко безумие...
Но зависи на каква цена ще се пръкне тялото и визьора все пак.
Автор: vgramatikov   
Дата:   09-02-14 19:30

Тази година ще е Канонска. Ще пускат хай-енд продукцията.
ЕМ2/3,г1х,7д2,1д и много обективи висок и среден клас.

Сигма ще пускат методично по 1-2 сткълца и те. Да всяват смут :)
Дата:   09-02-14 19:53

G 1X II ще $700; Цената при нас ще е около 1400лв. , както беше и при G 1X
Дата:   09-02-14 19:58

1400 е окей ако е 24-120 2-4.0 и има всичко останало. Даже накрая ще си зема една такава компактна идиотия. Само ЕОС-М ме спира.
Чакам си М-ката аз знам че ще я има рано или късно. После адаптърчета еф-М и метабоунс еф-М [beer]
Дата:   09-02-14 20:08

PD и аз мисля, че има смисъл да проявиш търпение до по-сериозен EOS-M
Дата:   09-02-14 20:37

Ще видим :) Скоро ще има 7д2 малко да се напомни как се пави хубав кропнат СЛР.
Дата:   09-02-14 21:00

пд докато чакаш някой точно определен да направи фотоапарат, щяха да са ти омръзнали вече безогледалните.....света вече е друг. ЕОС-М още като излезе беше назад технологично, а конкурнетите трябва да ти кажа, че не спят.

е виж в сряда какво ще пуснат. После чуй и ревютата. Виж и Олимпус какви ги правят. Виж и новото Фуджи....че дори и GX7 загледай.....кое да фанеш грешка няма. Специлано знаеш че за една от марките има първокласни адаптери точно за Канон със Автофоус, бленди, стабилизация и каквото ти душа сака. Виж Фред Миранда - Канонски форум пък какво обсъждат......Ама ако искаш чакай ....може на тебе да са ти дали 9 живота като котките за да чакаш

Публикацията е редактирана (09-02-14 21:02)
Дата:   09-02-14 21:15

hotsnail аз не чакам от години нищо. Липсва ми само време за снимане. Снимам винаги когато мгоа. Снимам уайлд ,качвам сток. Всички обективи които искам да имам ги имам. И събирам пари за следващоте ,които искам да имам ,а те са налични пр ще си ги зема с времето.

Чакаштите сте вие :) Адаптъри,обективи,тела... Не бери грижа за мен.[beer] Аз съм на байонет на които има всичко.
Дата:   09-02-14 21:19

Браво, важното е да се забавляваш. Супер тъпо е да чакаш някои да измисли технолгия дето да те радва.... аз като излезе технология дето да ме кефи, ако мога си я взимам, не робувам на народни предания. [beer]

ПП За обективи мога да позлвам всичките от твойта система и много други. За сега повече мисля Никонски и Сонски модели да си купувам, ама може и Канонски да пробвам.

Публикацията е редактирана (09-02-14 21:21)
Дата:   09-02-14 21:30

Можеш ама...[smilie18]
Мен на мойта система и на сигма ми стигат....сякаш. И имам всичко дето има една безогледалка. [smilie7]
Дата:   10-02-14 09:13

Малко ме е страх от сигмата ама много добри характеристики показват и хората май са доволни от новите им изделия. Не знам за Сигма не мога да давам препоръки, но изглежда че тази година може да им пробвам играчките пак. Дали ще си заслужават не знам. Надявам се.
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.