Автор: my.point.of.view
Дата: 28-08-15 19:20
@ 1000 бири
Понеже и аз се увличам силно по геометрията, кадърът handrails ме остави без дъх. Невероятен е. Адмирации. Не мога да си обясня защо не съм попадал на профила ти до сега... огромен пропуск.
Като си гледам суровите кадри, давам си сметка, че понякога просто се увличам по геометрията до степен да цъкна с фотоапарата нещо, единствено заради геометрията в него. Абсолютно самоцелно. Почувствам леко гъделичкане и хоп - вадя фотоапарата от джоба. После виждам, че освен някакви чупки, друго няма. Е, всички сме по пътя, никой не се е родил научен. Спомнете си, че не можех да копирам на хартия, добре, че един ден батко ми Ичиконти ми пусна гювеч и ми обясни с думи прости колко съм бил встрани от пътя.
За състоянието, когато си "встрани от пътя", особено опасно е, когато нямаме представа. Аз нямах представа, че копирам по абсолютно грешен начин. Бях ходил на кръжок преди години, там фотографът ни беше показвал. Така бях чувал и от други. И през ум не ми минаваше, че всички сме в грешка. Защото дори зрънцето на съмнението е в състояние да ми обърне представите, но като няма и зрънце? Караш си по утъпканата пътека и се чудиш що така слънцето залязва на север.
@ PhotoBo
Глупости, проблем в изразяването. Нищо ти няма. Но не се отваря сайта ти, а бях любопитен да видя какво има вътре : ) Всички сме комуникационни инвалиди, кастрят ни яко в училище, после що не сме можели да си говорим нормално. Няма нормално общуване, при положение, че ни карат да попълваме тестове и всички да се интересуваме от едно и също.
@ lamerko
Дразня се, като някой се дразни : )
@ villi
Може ли да избера от профила ти кадри, които най-много ми допадат и да ги сложа в темата? Примерно 6-8 кадъра, не повече. Ще бъде истинско удоволствие за мен.
@ mike dimit
Що така ни тормози "техническото съвършенство" на един кадър? И мен ме тормози идеята, дори да я отричам, аз пак съм свързан с нея чрез отрицанието й. Мъчим се да вкараме част от фотографията в графата изкуство. А в изкуството "технически съвършен" не съществува като категория. Има художници със завидна техника, показват невероятни неща, но само когато тази техника стане носител на една по-дълбока идея, прилагането й е носител на някакъв смисъл.
Какво ще кажете за стила "фотореализъм" в живописта? Че даже преди години бях ходил в Албертина на една изложба, господинът рисуваше на платно с маслени бои черно-бели картини като снимани с Кодак Брауни, но в движение, размазани бяха всичките... ама платна 2 х 3 метра, не се шегува човекът. И за да покаже, че все пак може да рисува с фокус, имаше една снимка без размазване. Абсолютна снимка.
За всичките тези години май живописта много се повлия от фотографията? Щом вече по изложбите се виждат картини, които излизат като снимки при търсене в гугъл... : )
Просто сега всичко е на една ръка разстояние и всеки може да прави каквото си иска. Важното е да има опорна точка. И халат, за да не вика по улиците гол.
|
|