Автор: bogdanov
Дата: 28-08-15 18:39
Не се нападайте сега де, ясно ми стана, че всеки има собствена интерпретация относно комерсиалната фотография. Изненада ме малко категоричността на borissov, но предполагам, че това което казва наистина го усеща върху себе си. Иска ми се да вярвам, че е взискателен спрямо поръчките и едва ли ще захароса нацупена бамбина с джуфки на ЖП гарата със стар куфар под мишничка колкото и да му плащат. Понеже това може да е в разрив с личните му приоритети.
Да изключим единиците осмислили значението на този процес и да се върнем на местна почва.
Красива моделка равна ли е на комерсиална фотография. Дете погледнало нагоре с надеждичка равно ли е на добра фотография? Прешарпена баба, равна ли е на фотографско майсторство? Изрязано и сложено равно ли е добра идея и реализация?
Опитайте с критика там и ще ви обяснят, че тяхната цел не е по-различна от комерсиалната фотография! Ще раберете, че и те са хора...да...раними при това, но следващото е дваш по зле от предходното, а критериите плуват в бълвоч от кънтри и латино, само защото чалгата залязва. Щеше ми се повече "комерсиални" фотографи да се включат, не само умници, като вас за да разберете за какво говоря. Няма как да не ви се е случвало. Това вилнее на последък.
Когато вляза тук аз съм повече зрител от колкото автор, защото ако пусна евентуално един кадър, ще видя 1000 и няма как да не се вълнувам или да не приемам лично видяното.
Явно и "комерсалната фотография" има подразделения:
1. комерсиална фотография
2. псевдокомерсиална фотография.
Едната се води по фотографски критерии, а другата само отразява ехото на принципите. Резултата обаче явно е сходен, защото ми се струва, че отзивите при псевдокомерсалните е досущ равнопоставен на комерсиалните, независимо от парите които са получили последните...
И аз, като всички вас имам приятели фотографи, които хранят семейства с това.
Само си представете на една сватба от 400 души, колко ДиЕсЕлЕра ще има? Поне 20, от тези хора 19 със сигурност са тук сред нас. Всички поощрени или излъгани ...от нас. Дест от тях непоправимо!
Защо ми говорите, че трябва да се подминават кофти фотографии?
Достъпното също не е гаранция за успех. Наистина съм на косъм да започна с примерите, но ще бъде обидно, за това няма!
|
|