Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Мнение за фотоапарат
Автор: Детелин   
Дата:   29-07-15 00:20

Здравейте!
Казвам се Детелин и съм на 17 години.
Все още съм начинаещ с фотографията, но имам някои по-добри кадри. И все пак те не могат да ме задоволят, защото са правени с 8MP камера на телефона.
Реших да си купя нов фотоапарат и той е Canon PowerShot SX400, 16MP.

Какво е Вашето мнение за фотоапарата, като професионалисти?
Няма как да взема най-добрия фотоапарат за 250лв. , но искам да ми върши работа за любителски снимки(пейжази, природа и т.н), събития и т.н

Ето някои снимки, които съм правил с телефона и искам да знам дали да очаквам повече от този фотоапарат.
1 ,
2 ,
3 ,
4 ,
5 .
 Re: Мнение за фотоапарат
Автор: lamerko   
Дата:   29-07-15 00:43

Може би нещо с по-голяма матрица и съответно доста по-малък зуум диапазон, но за сметка на това по-светъл. Между другото мегапикселите не значи обезателно по-добро - дори в много от случаите е постигнат обратен ефект. Фактически 16Mpix на 1/2.3" матрица са си търговски трик. Ето ти малко кадри от тази сапунерка - сам си прецени реално колко е резолюцията.
Автор: vkk1   
Дата:   29-07-15 00:52

Аз не разбрах - купил ли си го вече или събираш мнения дали си струва?
Автор: blind_photographer   
Дата:   29-07-15 01:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: chrisnoch   
Дата:   29-07-15 03:21

Не си купувай Canon PowerShot SX400! По-добре потърси нещо с по-голям сензор в базара. За 250 лв. нищо смислено не можеш да купиш, ако държиш да е ново.
Автор: quazimodo   
Дата:   29-07-15 06:30

Май няма да е лошо всички писали в темата дружно да се запознаят поне с това[smilie5] : https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1709136&t=1709136&phorum_uriauth=
.

Автор: BEYA   
Дата:   29-07-15 06:43

Oдговора ти е един-Nikon-1 серия.
Автор: anjsan   
Дата:   29-07-15 08:50

Колкото повече питаш - толкова повече объркващи мнения ще получиш . Не го мисли толкова . Отиваш в магазина , харесваш си един фотоапарат според бюджета и си щракаш . За начинаещ почти е все едно какво ще си купиш . Е добре е да е с голяма и чувствителна матрица , обикновени батерии 1,5в, ръчни настройки , RAW и стабилизация ... ама те вече всички модерни апарати са добри . Докато се научиш да снимаш , вече ще знаеш какво ти трябва.
Автор: blue.light   
Дата:   29-07-15 09:13

Като blind_photographer, един Olympus Pen ще ти върши чудесна работа.
Малък, лек и с много по-добро качество от тази сапунерка.
Автор: domidi   
Дата:   29-07-15 09:34

Виж това,мисля е супер.

На това към което си се насочил няма да се кефиш дълго!

Публикацията е редактирана (29-07-15 09:35)
Автор: bg2014   
Дата:   29-07-15 09:46

Детелине, ако си купил фотоапарата- да ти е честит.
Ако не си го купил, а се колебаеш ето ти необременен от марки съвет:
Тепърва ти предстои професионално ориентиране. Фотографията е ВИНАГИ голяма част от всяка една професия. и отделно е една прекрасна професия.
Ти си добре ориентиран (снимаш добре с телефона), питаш на вярното място и явно кроиш добри планове. Какво по-хубаво от това?
1.НАй-добре е да посетиш един курс по фотография. Там ще се ориентираш правилно за нужна техника и познания за добра снимки.
2. Ако не ти се ходи на курс, поне се загледай по апарат , който снима в RAW формат. Това е формат на снимане с богата информация и позволява снимката да се коригира в големи граници професионално в къщи на компютъра. Ти самият ги коригираш.
По този начин един средно добър фотограф може да заблуди публиката, че е велик и световен. По-точно една снимка обработена от RAW в JPEG формат ще придобие професионален изглед и приложение.
Така опознавайки програмите за обработка на снимки те ще станат част от твоето снимане.
Поздрави и успех!

Публикацията е редактирана (29-07-15 09:48)
Автор: Emoxide   
Дата:   29-07-15 09:55

Щом ще е "сапунерка" Canon доста от моделите могат да снимат RAW(*.DNG) посредством "хакване" CHDK(Bulgarian)
/инсталира се на празна форматирана SD карта и се зарежда от нея, не инсталира и не се намесва във фърмуера на апарата/

ето го оригиналния сайт CHDK
/поддържаните фото-апарати са повече, от посочените в българската версия на страницата./

Публикацията е редактирана (29-07-15 10:02)
Автор: Emoxide   
Дата:   29-07-15 10:15

Ако зуум обектив не е необходим, аз с 2 ръце подкрепям това апаратче

Имам такова и съм много доволен от възможностите му.
За в бъдеще има възможност и за смяна на обективите
Автор: антивик   
Дата:   29-07-15 10:30

blind_photographer написа:

> Купи си olympus pen втора ръка с китовия обектив 14-42 от базара в форума , ще е много по добър от този канон. Снимките ти са хубави но плоски заради малката матрица на телефона , олимпуса ще ти даде дълбочина и по добри детаилност и цветове.
> Eто ти една страхотна оферта
> http://olx.bg/ad/fotoaparat-olympus-pen-mini-e-pm1-bezogledalen-sas-smenyaema-optika-ID5mqOs.html

[smilie5] Те това наистина си е "...една страхотна оферта."
Тялото 245 лв.+400лв. обектива, че то това излиза цена колкот на някой нов по-евтин ДСЛР..., а че и там си има и гаранция и чалъм за други обективи...
Автор: blue.light   
Дата:   29-07-15 10:50

Пълен комплект Olympus PEN mini E-PM1 с обектив 14-42мм, светкавица, две батерии, връзка за врата и оригинална чанта Olympus PEN = 245 лв.
Автор: blind_photographer   
Дата:   29-07-15 11:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   29-07-15 11:31

За да не съм ".....тази злоба незнам , да не би да сте спукали хемороид ?" , цитирам дословно заедно с адресите на обявите:

"Страхотен фотоапарат Olympus E-PM1 със сменяеми обективи. Отлично качество на снимките съизмеримо с това на "големите" DSLR фотоапарати, но в изключително компактни размери.

Фотоапаратът е закупен 2012 година от photosynthesis. На около 17 700 кадъра е.
Пълен комплект с обектив 14-42мм, светкавица, две батерии, връзка за врата и оригинална чанта Olympus PEN.
Има една козметична забележка около бутона за включване, причинена от пипане със замърсени ръце, а не от прекомерна употреба. Иначе в отлично състояние - няма драскотини или охлузвания, тъй като винаги е носен в чантичката. По дисплея също няма драскотини.
Пристига с оригиналната си кутия и всички документи.
http://olx.bg/ad/fotoaparat-olympus-pen-mini-e-pm1-bezogledalen-sas-smenyaema-optika-ID5mqOs.html

Също така продавам и още един страхотен обектив за този апарат (един от най-добрите въобще за микро 4/3 системите):
- http://olx.bg/ad/obektiv-olympus-45-mm-f-1-8-za-mikro-4-3-bezogledalen-aparat-ID5mqRC.html

Подчертал съм последното изречение което препраща към:
http://olx.bg/ad/obektiv-olympus-45-mm-f-1-8-za-mikro-4-3-bezogledalen-aparat-ID5mqRC.html

Така че като погледне човек първата обява става ясно какви са качествата на тялото и след това препратка към следващата обява. В първата обява не личи да се продава тяло+обектив.
Сумирани двете обяви дават сумата сметната от мен, а останалите изводи всеки може да си ги направи сам, но аз лично не бих дал толкова пари за стока втора употреба.

Ако аз съм се объркал нещо между обявите, моля да бъда извинен, но така поднесена информацията...
Автор: jivkojj   
Дата:   29-07-15 11:40

Е как да не личи:

Пълен комплект с обектив 14-42мм

2-та обява е за 45 mm f/1.8

Дата:   29-07-15 11:45

Цитирирал си сам изречението "Пълен комплект с обектив 14-42мм, светкавица, две батерии, връзка за врата и оригинална чанта Olympus PEN.", но си подчертал референцията не към него, а към, другата обява. :)
Автор: domidi   
Дата:   29-07-15 11:53

Сега като прелистих темата,
разбрах ,че автора иска да купи НОВ апарат.

[shtrak]

Публикацията е редактирана (29-07-15 12:02)
Дата:   29-07-15 12:04

Ами все още не е ясно дали иска да вземе точно този модел или вече го е взел - така написано може да означава и двете. Ако иска мнения за модела може д асе предположи, че все още не го е взел, ама знае ли човек :)
Автор: izabela   
Дата:   29-07-15 12:06

Дата:   29-07-15 13:16

Щом съм сгрешил моля за извинение, може би ме е заблудило пускането на 2в1 като обяви....
В края на краищата, младежа си има глава на раменет, знае какви са му финансовите възможности и времевите граници и си решава сам.
Аз на негово място бих се опитал да спастря някой лев в повече и да се ориентирам към магазин на който може да се има доверие, нов ДСЛР със сменяеми обективи и в гаранция, де ще има възможност за надграждане със стъкла и де не е на няколко десетки хиляди щраканияhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/original/smiley_092130.gif
.
Автор: izabela   
Дата:   29-07-15 13:25

Автор: m.djorov   
Дата:   29-07-15 13:57

Кредит. На 17. [smilie18] [smilie18] [smilie18] И говорим за сума към 1000 нагоре, щом ще е хубав, да не кажа 2000+ Искам да видя кой ще му го даде. С какво точно ще го гарантира - доходи 0, работа 0, собствено имущество - най-вероятно 0. Ех това слънце тия дни....
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.