Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron 17-50 f/2.8 за Pentax - Общи впечатления
Автор: enizvk   
Дата:   16-07-15 15:58

Реших да купя следния обектив за Pentax: Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 защото не мога да постигна задоволително качество в снимките, които правя. Ще се ползва с Pentax kx и K5
Интересува ме дали някой има опит с такова животно.
В някои чужди форуми казват че не е особено подходящ за пейзажна фотография, че има проблеми с фокусирането и по затворените бленди при К-X.
Та се чудя дали има някакви алтернативи в този ценови клас от които имате впечатления? :)[shtrak]
 Re: Tamron 17-50 f/2.8 за Pentax - Общи впечатления
Автор: BXMarkov   
Дата:   16-07-15 16:48

За Пентакс и за парите си, обектива е най-добрата алтернатива. Имам го от 8 години,здрав и непретенциозен, остър, контрастен,много добър дефокус и хубави цветове. Оплаквания се срещат от крива фокусна равнина, моята бройка не показва подобно нещо, или поне не нещо видимо за мен. Ако има толеранс с фронт-бек фокус, ти имаш К5 и лесно ще го настроиш от менюто AF Adjustment. От новата версия със сталилизация нямам впечатления, но за Пентакс специално само 16-50(имам и него и съм ги сравнявал) го превъзхожда оптически и то с много малко, но той е доста по-скъп. Погледни и ТУК , има много информация от първа ръка за обектива.
Автор: enizvk   
Дата:   16-07-15 21:08

@BXMarkov
Благодаря за информацията!
Определно ще го купя, за kx има debug режим, през който също се настройва АF. Тъкмо с моя DA 55-300 ще станат комплект за пътуване. Основно ще го ползвам на kx. Не съм много запознат как разбера front/back focus, но ще потърся в нета, като го купя да се уверя че е ок.
Автор: DesoRG   
Дата:   17-07-15 01:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: DesoRG   
Дата:   17-07-15 02:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: sayman   
Дата:   17-07-15 11:39

Относно алтернатива, можеш да хвърлиш едно око и на Sigma 17-70mm f/2.8-4. Това е втората версия и за тия пари е много добро стъкло. Първата версия е 2,8 но на 4,5, а най-новата е 2.8-4 с нов дизайн и се води 'Contemporary'.

Ползвам я на К5IIs и съм доволен - остра на отворено, контрастна и с много добро цветопредаване.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.