Автор: okoto
Дата: 05-07-15 17:57
Мнението ми е на фотограф-любител, който се е занимавал и с видеозаснемане. Твърдо не препоръчвам камерата, която ви предлагат. Според мен изобщо не е дори копие на марков фотоапарат, а китайска измишльотина. Техническите данни са много спорни, според мен даже неверни. Цената е 191 долара за нов, за гаранция и дума не става. Файлът за статични изображения е 5 мегапиксела от малък сензор, нещо съвсем неподходящо за човек, който ще изучава фотография. Видно от снимките в интернет оптиката е китайска, т.е. лещите за тази цена са пълен пластмасов боклук, изкривяванията на образа ще са сериозни. Аз лично снимах със сапунерка по-евтина от 300лв няколко години и установих, че може да прави нелоши снимки при добро желание. Като съвет: 1.огледално-рефлексен фотоапарат втора употреба /в базара има прилични оферти за начинаещи фотографи/; 2. нова марков апарат с вградена оптика тип "сапунерка" от марките Канон, Никон, Пентакс, Сони, Фуджи /за другите нямам наблюдения/. Успех на младата дама и да помни, че талантът не зависи от цената на техниката.
|
|