Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Интересни места за снимане в Тенерифе?
Автор: PhotoBo   
Дата:   29-05-15 15:18

Здравейте,
Отивам на едноседмична почивка на испанския остров и по специално на южното крайбрежие. Наел съм кола за целия период и се чудя освен на плажа къде още мога да ида и да поснимам красиви кътчета и места наоколо? Ако някой е бил там и може да даде препоръка за такива, нека да се включи в темата.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Интересни места за снимане в Тенерифе?
Автор: PiToMeN   
Дата:   29-05-15 15:34

Зависи какво искаш да видиш. Има тропическа джунгла, връх Тейде... Само пътя до лифта си заслужава и се откриват много красиви гледки. Също така село Маска - едно историческо любопитно планинско селце, от което има пътека до Лос Гигантос (скали, ама много яки) - лек планински маршрут, много живописен... И в столицата Санта Круз 1 ден не е излишен ( :

Автор: jivkojj   
Дата:   29-05-15 15:45

Щом имаш кола, ще ги намериш сам местата. Изобщо не са много. Не само на Тенерифа, а и на останалите острови. По южното крайбрежие са главно курорти, там съвсем няма какво да се снима. На север е по-добре, обаче за къпане е по-неприятно - много силно вълнение.

Това което според мен си заслужава е:

- Los Gigantes - отвесни скали в океана
- Masca - задължително
- Garachico - пак старо градче
- Icod los Vinos - най-старото драконово дърво в света. Има и музеи
- Tejina - там са едни завои - караш само по пътя, докато слезеш до океана. Има много хубав плаж с черен пясък и интересен нос. Има ресторантче и може да обядваш евтино и вкусно.
- Loro Parque - ако си любител на животните, ще ти отиде цял ден обаче
- има 2 аквапарка
- задължително се качи с колата по пътя за Тейде от южната страна (посока Vilaflor)

Като цяло бедна работа, инфаструктурата бие на Зл. Пясъци през соц-а, а природата е основно камънаци. Предимството - евтино. Там е повече за почивка през зимните месеци, когато навсякъде наоколо е студено.

Публикацията е редактирана (29-05-15 15:48)

Дата:   29-05-15 15:54

Живко, много ти благодаря за бързия и адекватен отговор. Изглежда доста си пообиколил и точно от такъв гайд имам нужда, човек който се е докоснал има преки наблюдения от това място! В няколко редове от написаното разтълкувах скритото послание да се насладя на почивката си и да не губя време за глупости. Чак за оставяне на дслр-а се замислих и вземане само на безогледалното фуджи. Ще ми спести и нервите да треперя по хотелите дали няма да бъда обран, защото и такива коментари прочетох в нета.... Сякаш грешно съм се насочил или по-скоро добре съм се насочил за почивка, без особени очаквания за приказни гледки [smilie8]

Дата:   29-05-15 16:02

Ами вече 5 поредни години ходя на тея острови късния октомври-ноември, като ги редувам, даже на Тенерифа 2 пъти. Скъсявам зимата [smile] Тая година пак се очертава там.
Всичкото което ти го описах са достатъчни 2 дни изобщо без зор. По магистралата бързо се пътува.

Ние правим следното - набелязваме някоя дестинация, ходим до там до обяд, а следобяд си намираме някой плаж. Относно техниката - в стаите има сейфове, но се плащат. Ако ти е интересно фламенкото, може да посетиш шоуто на Carmen Mota - в Плая де лас Америкас (предполагам че там ще си?). Ако го има още де.

Дата:   29-05-15 16:05

Забравих най-важното - една екскурзия до La Gomera. От Los Cristianos има директни фериботи. Препоръчвам ти фирмата Fred Olsen да се накефиш И на пътуването. [smilie24]

Автор: sigmadelta   
Дата:   29-05-15 16:30

http://zozinka.blogspot.com/2013/06/v-pico-del-teide.html
Интересен пътепис с пояти всички по интересни места за посещение.

Автор: sigmadelta   
Дата:   29-05-15 16:33

И тук !
http://patepis.com/?p=414

Автор: doctoraaa   
Дата:   29-05-15 17:35

Гледам и не вярвам на очите си!Да идеш 5 пъти на Канарските острови и да кажеш,че няма какво да се снима,че без да си даваш зор за два дни може да обиколиш всичко,че са само каманяци...
Абре Живко,приятелю,за теб ясно,ама да отказваш човека,да му втълпиш,да не си взима техниката и да го пратиш на едно от най-красивите места в света със сапунерка....Ами това си е за убиване!Аз 2 пъти съм бил,вторият беше сега февруари за 16 дни и те не ми стигнаха и за половината от заплануваното!
Снимки още не съм почнал да качвам от там,защото още на съм даже разгледал половината снимки от Индия,Турция,Гръцките острови,Мадейра....Затрупан съм,но във профила във фейса има няколко от красиви места на Тенерифе със семейството!
Плюс тези места горе ти препоръчвам силно североисточната част (парка Анага)Пътя почва от Сан Андрес и се вие нагоре и има такива зашеметяващи панорами....свят да ти се завие!Продължаваш към Таганана и Тачеро.Океана блъска в скали,невероятни залези.Тюленово ряпа да пасе!И...има едно местенце преди Алмасига-Casa Africa...oooo!Такива морски деликатеси!А винцето...
Едно друго местенце,дето го знаят малцина е съвсем близо до Ла Арена.Давам ти координатите,справи се .

Calle Acacia Punta Negra, 18
38683 Santiago del Teide, Santa Cruz de Tenerife, Испания
28.228660, -16.842936

Там, кеф ти естествени езерца във вулканичните скали,кеф ти пещери,раци огромни за снимане,залези,изгреви...Само там да снимаш ти стига!
А ако обичаш да снимаш птици-Лоро парк е твоето място! Плюс косатки,делфини...А в Jungle Park Las Aguilas не изпускай шоуто с орлите!
Внимавай откъде взимаш кола под наем,да нямаш проблеми!Евтиното после се оказва скъпо!
Аз навъртях 2300 км.Нямало какво да се види....!!!?
Проучване му е мамата!
Аз като тръгна нанякъде отделям за проучване 3 пъти повече време отколкото е престоя!И знам всяко камъче,пътека,знам как се казва камериерката ,знам дали работи казанчето в тоалетната,знам откъде,кога с какво да снимам и поне да се опитам да направя снимка вън от клишетата...
В това е тръпката!
Скоро приятел се върна от Индия и се изтропа,че нямало какво да се снима,хвърлил си парите на вятъра!!!!????
Затова ми беше думата!

Дата:   29-05-15 18:00

Чак пък толкова да има какво да снинмаш, не е. Да си вземе фотоапарат, ще намери нещо интерено да снима, ако снимането е цел. На Канарските острови което е забележително е климата.

И друго, къде си навъртял тея 2300 километри на Тенерифа?! Острова вярно, че е голям, но много по-голямата му част е планина. Магистралата е към стотина км. Останалото са баири с обратни завои и общо взето колата се кара на 1-2 предавка. Може да ги навътриш, ако тея 2 седмици си джиткал всеки ден напред-назад от хотела до съвсем близки една от друга дестинации. Т.е. тея 2 седмици си се утрепал от път.

Дата:   29-05-15 23:45

Нищо не си разбрал за съжаление.... Погледнах какво си пуснал от Тенерифе.....без коментар...А и не писах в темата на Бо за да си плямпаме с теб,а заради човека! Да не иде там и после да се окаже ,че не е бил....Километрите не са навъртени ,разбира се само на Тенерифе,но ако взема сега да рекламирам всичките острови ,няма да стигне седмицата!А ако заговоря и за подводния свят на Канарите,за делтапланерите,за сърф....уф! Скука!!!???
По голяма простотия не бях чувал!
Дано сме помогнали на колегата,харесвам работата му и ще е жалко да се мине,заради това,че ти е повярвал!
Успех,Бо и чакаме снимки! [shtrak]

Дата:   30-05-15 00:16

Както вече казах, тея острови са за почивка. За масово снимки има други по-подходящи дестинации. Даже задължителното село Маска колко къщи има? 5 или 7? Това да идеш на почивка и 2 седмици да даяниш по баирите да снимаш, при положение, че на тея места вече има направени хиляди и снимки и чакат да си избереш...

Има какво да се види, да. Особено ако ти е за сефте. Ще отиде, ще разгледа. Мястото е достатъчно малко за да прецени сам кое как.
Не виждам какво толкова се впрегна.

Иначе снимки не знам къде си гледал, аз не съм качвал. Тоя талаш в профила е да има все нещо и на практика не се брои.

[beer]

Дата:   30-05-15 05:55

Виж тук си много прав!
Само си объркал фотографския форум,с този на букинг.ком....
Не си дооценил,че тук повечето не са добре!Особено тези,които вече са сменили първата кропка.
Вместо да си легнеш под палмата и да разпуснеш,да станеш по тъмно,да се прибиеш от бързане,белким хванеш изгрева,да се утрепеш по каманяците за някоя скапана панорамка или смотано пиле!Всяка сутрин да караш жената да скърца със зъби,че те няма за закуска.И за тези 2000 КМ си прав,разбира се!Да прахосаш пари за една почивка с децата на Китен ,само за бензина и още толкова за рента! Луд за връзване!
Както казваш,"на тези места има направени хиляди снимки,само да си избереш".Що да се хабиш?И къде си слагаш гагата там,където къде къде по-велики фотографи всичко са казали?Я,марш!
Да,ама не!
Нали точно в това е тръпката!Майната им на парите,на изгубеното време и нерви по пущиняците,на жената,децата,палмите и почивката!Майната му и на кръста,че протестира срещу 20 кг- мовата раница със стъкларии за 25 бона!Ами съмненията?Като дрънне алармата в 3ч. през нощта и така не ти се става. И се питаш....струва ли си всичко това?
И какво от това,че се връщаш от почивка по-скапан от преди?
Нали ще начешеш крастата,па ще пуснеш снимка тука ,във ФОРУМА! Па,белким излязла на първа(о,кеф).
Па за кой ли път ш,та оплюят по нашенски,ей така тайничко,зависливо,гаднишки!
Ако ти провърви,току-виж и темичка ти врътнали!
Абе като си требе!
Кеф,кеф,кеф!
Та ,както казах-прав си!
Да оди чиляка да си почине!
И навреме да озапти тая лудост!
А, наздраве!Че ме чакат Тетевенските баири![beer]

Публикацията е редактирана (30-05-15 06:24)

Дата:   30-05-15 12:23

Така или иначе инфото е полезно, макар и да е противоречиво, може би е просто въпрос на гледна точка. Не се карайте, благодаря, че дадохте мненията си тук...това ми трябваше! Утре летя, записах си препоръчаните места. Няколко от тях да посетя, за мен ще е кеф. Стягам раницата с дслр-а и 3-4 стъкла, ще мъча и статива да бутам отсрани. За плажа и снимки със семйството взимам и безогледалката [smile]
Много благодаря още веднъж!

Не разбрах само за колата? Наетата е от Trifty, малък Hyundai I10, въпреки, че трябваше да е Toyota Aygo - явно не са имали налични, ама то все тая. Но защо може да ми излезе евтиното-скъпо, някакви уловки ли има?

Дата:   30-05-15 13:13

За колите под наем не знам какво е имал в предвид колегата. За разлика от наемане в Европа, никой не гледа в какво състояние връщаш колата, колко км си навъртял или дали е точно същото количество горивото. За тея фирми не знам, но поне аз съм вземал от Авиа, Елизабет, Кикар и не съм имал проблеми.

Като казах проблеми, даже не се сещам какви предупреждения може да отправи човек за Канарските о-ви. Единствено плая де лас америкас (от там някъде именно Колумб е тръгнал за да открие Америка) е по-голяма лудница заради англичаните, но и полицейското присъствие е по-засилено там. Общо-взето като цяло опита ми е, че трябва да се избягват местата където има големи групи англичани, особено вечер. Като се напукат и става лудница. Дори руснаците го дават по-културно. Но пък и именно в тоя комплекс си заслужава да се завърти човек вечер, другите са по-умрели от към нощен живот. Ако изкараш късмет, може да свариш някой концерт даже.

Приятно изкарване ти пожелавам и съм сигурен, че ще е такова. [beer]

Автор: nyamago   
Дата:   30-05-15 14:25

Мисля, че авторът получи богата информация и няма да скучае през ваканцията си.

Но никак не мога да си обясня как някой може да се връща отново на място, където "няма каквод а видиш"? Не бих повторил, камо ли да ходя пет пъти подред?! Ако е само за почивка, много добре мога да си почивам в къщи на канапето и да се пека на слънце на балкона - със спестените пари мога да си купя доста бири. Само за да правя точно същото (с по-малко бири) - пет пъти подред, на място дето няма НИЩО за виждане ?!? [smilie10]

[beer]

Дата:   30-05-15 14:33

Ами ноември месец къде другаде може да се ходи на плаж за тея пари [smilie11]

Пс, струва ми се че бъркаш почивка с екскурзия. Аз екскурзиите така или иначе си ги правя, ама специално на тая дестинация друг и е чара.

Публикацията е редактирана (30-05-15 14:37)

Автор: nyamago   
Дата:   30-05-15 14:55

Може и да ги бъркам, щото не ходя нито на 'почивки', нито на 'екскурзии'. Ходя сегиз-тогиз на разни места, но двете неща са смесени при мен, никое не е в чист вид. Особено не понасям 'чиста почивка' състояща се от лежане на плаж, ядене и пиене. Мога го - за няколко часа, но повече от ден-два ще ме измори, вместо да си почина. И на каквото и да отида, все ще се намери нещо интресно за виждане. И за снимане. (Сигурно щото избягвам да повтарям).

Но аз изобщо не съм пример за подражание, другото сигурно е по-нормално.

Приятна... почивка [smilie24]
[beer]

Дата:   30-05-15 14:59

Бтв какъв е сокета за контактите там? Като в БГ ли е или нещо различно?

ПП: Видях вече, същия като в БГ.

Публикацията е редактирана (30-05-15 15:19)

Автор: jino   
Дата:   30-05-15 15:02

О боже [smilie5]

Дата:   30-05-15 15:30

Контактите са като в БГ.

Nyamago, толерантност му се вика и уважаваме на чуждо мнение. Бъди сигурен, че за външен човек също е много странно как хората във форума придобиват техника за хиляди левове, при положение, че нито ще вадят пари от нея, нито ще правят по-хубави снимки на децата и котките си от такава за 600-700лв. Освен това "НИЩО" си е чисто твоя интерпретация. Аз от моя страна съм дал лист с места, където могат да станат интерени снимки и има каво да се види. [beer]

PhotoBo, действително обмисли варианта за Лагомера. Ще ти коства 1 ден, но ще видиш по-различен остров от Тенерифе. Зелен, с праисторическа гора, палмови градини. Фрау Меркел си кара всяко лято почивката на него. [smilie18]
Там обаче задължително или с кола или някоя организирана екскурзия.

Дата:   30-05-15 15:45

Аз да си кажа честно отивам на почивка със семейството, мястото го избра жената, аз не съм се дърпал - за мен е нова и интересна туристическа дестинация и мисля да съчетая почивката с хобито в случая. С малко дете сме и сигурно няма да се счупим от обикаляне, сигурно 60-70% от времето ще сме на плажа или басейна, но мисля да разнообразя с няколко различни места за това и да запаметя дигитално това, което ще ми хареса и видя. Не искам да съм егоист, но сигурно ако бях сам щях да обиколя целия остров по неговото крайбрежие, но вслучая ще използвам времето по залез слънце да поснимам различни места. За това и взех колата, да не заседнем само на плажа пред хотела и да не мърдаме от там, но както казах не очаквам да правя по 100км със семейството на ден. Още веднъж благодаря на всички отзовали се!

Не се карайте, както казах въпрос на гледна точка и обстоятелства е, не е грешно или правилно![beer]

Публикацията е редактирана (30-05-15 15:47)

Автор: prozium   
Дата:   30-05-15 16:39

Много хубава тема! И аз съм се замислил закъм Канарите. Върти ми се из главата нещо от сорта на 10-20 дни там. Като задължително една седмица ще е Фуертавентура за сърфинг, а останалото време искам да го разделя между гмуркания и планинарстване. Аз бях останал с впечатление, че Канарските острови са найстина едно от най красивите места на света :) Но като цяло това впечатление ме е създадено от форуми, снимки и филмчета, а не от хора, които са го посещавали. Ето например едно от любимите ми таймлапсчета -> https://vimeo.com/23205323

Та ако, може някой, пообиколил района да даде инфо не само за Тенерифе, а и за Ла Палма и Фуертавентура, ще съм мнооого благодарен :)

Дата:   30-05-15 17:55

Fuerteventura - там ся яките плажове, рай за сърфистите, рай за нудистите. Самия остров е много рядко населен, спокойно, нищо общо с Тенерифа [smilie24]

Доколкото знам, също така и снимат разни филми, понеже в средата на острова пейзажа си е направо лунен. При отливи се образуват много лагуни и мини-островчета, до които да джапаш/плуваш.

До Corralejo има голям плаж от невероятно ситен бял пясък, май най-хубавия който съм виждал. Дори са го обявили за национален парк и защитена зона. Предлага също хубав изглед към Ланцароте.

До Ajui (caleta negra) има огромни водни пещери. Според легендите, пирати са вкарвали цели кораби вътре. В някои от тях дори има направен проход и може да се влиза. Много високи вълни. За зрелищни снимки е идеално.

Bentacuria - малко селце с запазени традициите на хората и подходящо за туристи, да се снимат и да научат повече за местните жители. Земя и хора така да се каже. Като караш по същия път достигаш най-високата точка на о-ва. Вижда се океана от 2-те страни.

Gran Tarajal също е интересно градче да се посети.

На юг - до Costa Calma има оазис парк със страхотна ботаническа градина - катуси и отново животни.
- На това място може да разбереш как е пустинята, като направиш преход от северния към южния браг. Към 10км в 2-те посоки, но става да се ходи, няма много камънаци.

По-на юг вече си трябва джип. Като вземаш кола те предупреждават да не ходиш натам, защото не покриват щетите.

[beer]

Автор: scuba_d   
Дата:   30-05-15 18:25

Подводният свят е прекрасен, доста по-добър от Средиземно море. Даже и на шнорхел си е приключение.

https://photo-forum.net/static/site_pics/160/1391981217_grouper_2.jpg

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »