Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: за лекето majmuni и пратка до него с Еконт
Автор: fotorafi   
Дата:   22-04-15 13:33

Трагичното е, че потомците на Андрешко се размножават...
Затова много от продавачите в И бей често пишат:"До България не изпращаме". Мой познат си поръча една "Бесса" от Япония. Доста пари беше. Японецът се обажда по телефона два пъти да пита, доволен ли е, има ли някакви проблеми....[thankyou]

Отговори на това съобщение
Автор: uri64   
Дата:   22-04-15 13:33

За пръв път да съм съгласен с novi4ok. Лигавщини.

Автор: imitev   
Дата:   22-04-15 13:44

Аз пари напред не давам.

След последните купони с продавачи разни на телефони, огледала и пинизи.

Че единия телефон беше "неупотребяван", а се оказа с подменени панели, отварян с неоригинална батерия. Човека ми каза "Аз не съм го ползвал", явно неупотребяван от него [smilie18]

Или искам ляво огледало, пращат ми дясно - плащам, отварям, гледам връщам. Вина - никаква, парите от мен.

Купувам само ако е изпратено за тяхна сметка, добавена включена стойността на транспорта в цената (т.е. транспорта е за моя сметка).

Ако продавачът не е сигурен в стоката - не иска да я изпрати така.

Първо гледам ако всичко е ОК плащам.

Обратно - ако аз продавам винаги пращам за моя сметка, защото съм сигурен какво продавам и снимките не крият нищо.

А всички продавачи могат да се правят на интересни колкото си искат, само че клиента с парите диктува условията, освен ако стоката е мноооого на далавера, което се случва доста рядко.

Автор: guciguci   
Дата:   22-04-15 14:02

" само че клиента с парите диктува условията" ,не е така,колега. Повярвай ми. Освен ако не си изпаднал толкова много,че някой да може да те изнудва,никой не може да ти диктува условията. Нали се поставяш все някога и ти на мястото на продавача. Дали ще се съгласиш да те въртя и да ти диктувам условия някакви? И накрая пак да не си взема пратката и да те набутам 10-тина лева за куриери. Постави се,ако не си!

Дата:   22-04-15 14:42

Който го е страх от мечки не ходи в гората.

Имал съм и невзети неща, невзети неща след оглед...

По тази логика големите онлайн търговци като емаг и пр. изобщо не трябва да продават нищо, защото трябва да им превеждаш аванс и т.н.

Явно българите не разбират от търговия...

Аз лично не бих пратил 10 лева на някого за да ми изпрати стоката. Никога.

Дата:   22-04-15 15:06

А в Ebay как е?

Дата:   22-04-15 15:13

В Ибей ползваш доверен посредник paypal, който ръмжи и хапе виновните.

В пейпал купувача плаща веднага, но има кой да му пази гърба срещу комисион (които обаче се плаща от продавача). А продавача си прибира парите след месец и половина. Иначе казано - купувачът е в по-изгодна позиция.

При твоята система, няма кой да пази купувачите, ако стоката не е ОК.

Отварят, гледат, псуват и заминават, като не им харесва...

Дата:   22-04-15 15:18

И аз си плащам куриерите. С тези и без тези 10 лева,все едно и също за купувача.

Автор: uri64   
Дата:   22-04-15 15:31

о, ако имаше как системата на ибей да се въведе в базара, как всички "селски тарикати" щяха да изчезнат яко дим....

Автор: deerstalker   
Дата:   22-04-15 15:50

За съжаление често срещано при нас: големи молби да изпратиш артикула, а после мераклията няма пари да го вземе или няма време да отиде до офиса на Еконт.

Автор: kireto_a   
Дата:   22-04-15 16:32

ебей + пейпал доста добре защитават и двете страни, но и струва доста пари - ебей взима 10% и пп 3.5% и двете от цялата сума от продавача при успешна сделка и за тези пари те се грижат за продавача да не изгърми. плюс още 2 евро да си ги пратиш на картата. също така парите си ги получаваш веднага в пп акаунта, няма такова нещо като след 45 дни.

също така, аз предлагам парите да седят при куриера до момента, в който стане сделката. не мисля, че това е авансово плащане. да винаги ще има някой дето си мисли, като ти дава пари ти прави услуга за цял живот и само той определя правилата, но на такива майната им.

Re: за лекето Димитър Рачев (majmuni) и пратка до него с Еконт
Дата:   22-04-15 16:41

Значи 14% такса сигурност [smilie18] [smilie18] [smilie18]

И ги плаща кой - продавачааа...

Автор: kireto_a   
Дата:   22-04-15 17:10

кой ги плаща не е ясно, взимат ги от продавача, пак той как ще натовари купувача си е негова работа :).

но все пак идеята на ебей, е да се отървеш от нещо дето вече не ти трябва и вместо да го метнеш на боклука да вземеш некой лев, не да станеш милионер. но това на балканският субект, дето ако нема келепир и далавера ще спре и да диша, не му е понятно. ебей ти осигуряват защита от тарикати и огромна аудитория и за тази си услуга е нормално да вземат пари. като не щеш да плащаш - е има форуми разни с разни тъмни субекти и обекти, пращай пък каквото стане стане, но после само ти си виновен, че някой те е минал.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   22-04-15 17:24

Ибей са много точни, но китайците напоследък са много зле с дребните поръчки. Чакаш ги по 2 месеца и после ти връщат парите, но какъф е смисъла. За 3 месеца 3 непристигнали от 7 поръчани. [smilie8] Има базирани в UK китайци и продават малко по-скъпо , но нещата първо идват за 5 дена и понеже е от страна в ЕС няма никакви проблеми с митници. Намират се в Портсмут.

Дата:   22-04-15 22:38

Как ще натовари купувача - то да не е само той да продава в селото в единствения нагазин...

Само в бг искаш да спечелиш от всяка сделка. Има сделки от които св губи. Нормално е в някакъв процент да не се получат нещата. Ако удариш чертата заради отказаните клиенти сигурно по-малко пари ще изкараш на края на годината заради изискванията, които ги затрудняват...

Замисляли ли сре се защо курерите ги мъкнат тия пратки с наложените платежи изобщо?

Автор: aliengg   
Дата:   22-04-15 22:57

Аз пък винаги съм се чудел защо трябва да се ходи до офис на куриера при положение, че ти вземат от вас и ти доставят до вас...

Дата:   22-04-15 23:06

За парииии! Щото е по-евтинооооо!

Автор: kvakioh   
Дата:   22-04-15 23:08

Има и камери уж във Еконт, с които може записите да се използват при съществен и наболял проблем...

Автор: juslen   
Дата:   22-04-15 23:11

Не всеки има време по цял ден да виси да чака куриери, хората работят няма време. Освен това е по-скъпо, ако подготвиш пратката през olx.bg например доставката почва от 3.30лв до офис на куриера, а до адрес е от 5.30лв

Автор: marrio31   
Дата:   22-04-15 23:20

За съжаление има такива кретени,поръчват и изобщо не ходят да вземат,много нагли хора,не знам какво удоволствие им доставя..Мисля,че на персонала на Еконт са им ясни тия хора,лесно може да се провери кои не идват да си взимат пратките,редно е да предупреждават продавача според мен.

Автор: DeDomus   
Дата:   22-04-15 23:26

guciguci винаги е правил впечатление на нагъл тип, но с тия 10 лева избуши кочината.

Дата:   22-04-15 23:36

[beer]

Автор: deerstalker   
Дата:   23-04-15 00:11

За всеобщо съжаление има много случай като този посочен от marrio31. Получателя не отговаря на посечения телефон няма желание да отговаря на съобщенията, куриера прави опити да се свърже с него, и като край главоболията вземат превес без да се броят разходите за транспорт и в някой случай такса за престой в офиса на куриера.

Автор: novi4ok   
Дата:   23-04-15 11:39

Мноооого има да учи българинът докато стане търговец. Този вечен страх "да не се мине" му е най-големият и пречещ проблем.

Автор: GenaDP   
Дата:   23-04-15 14:26

@novi4ok:
Голям теоретик се извъди. Поне една обява за продажба на нещо имаш ли?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »