Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за 27" монитор
Автор: pdonev   
Дата:   06-04-15 19:13

Моля препоръчайте ми 27" монитор за фото, илюстрация, графичен дизайн.
Моделите, за които размишлявам са:
HP Z27i - с най-ниска цена около 1100лв. и
EIZO EV2736WFS - най-ниска цена около 1500лв.- максимума пари, който с мъка бих дал, ако няма по-достъпен вариант.
Ще се ползва в sRGB.

Четох ревю в Overclockers.ru

HP Z27i го дават sRGB – 98.1% и 99% после калибровки

EIZO EV2736WFS - sRGB – 95.5%

Слабостите на HP Z27i са неравномерна подсветка на черно и нисък контраст.

Доколко тези неща са от значение на практика, струва ли си още 400лв. за EIZO-то

Има ли други варианти за около 1000лв.?

...Dell ми се струват по-проблемни и са до късмет на бройката.

Благодарен съм за взето отношение по въпроса.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за 27" монитор
Автор: Lycan   
Дата:   06-04-15 19:55

малко вехто инфо но става http://www.tested.com/tech/pcs/449537-korean-monitor-guide/

Автор: stef7   
Дата:   06-04-15 22:03

Първо ако от този монитор не правиш пари (както ми изглежда), т.е. не си вадиш хляба с него няма смисъл да се хвърляш на EIZO и други подобни скъпи решения. Ако монитора е част от работния ти процес всеки божи ден, парите му ще се избият много бързо и ти няма да ни питаш тук кой да си вземеш.

Корейските доколкото съм чел, са добри за парите си, но орязани откъм опции. Подръжката ще е трудна ако се наложи.

Който и монитор от средния или високия клас да ASUS, DELL, HP да вземеш едва ли ще сбъркаш. Ако не те притеснява да пазаруваш втора ръка, ето ти една
прилична оферта

Въобще не познавам продавача, нито съм виждал конкретните бройки. Взех същия този модел също употребяван за подобна цена от друмо място преди няколко месеца. Това е професионален клас монитор, AH-IPS матрица с хардуерна калибрация, 10 битов цвят, Адобе RGB на 100% и чудесна RGB емулация. Картина като слънце.

Не знам защо DELL ти се виждат проблематични. Това според мен е изказване без покритие. Може да попаднеш на кофти бройка при всички марки.

Автор: radikyokushin   
Дата:   06-04-15 22:40

Потвърждавам думите на stef7 за Dell-а. От няколко седмици съм със същия монитор (Dell U2713H). Перфектен е.
Взех го от същия човек, от линка на stef7. Човекът е много точен. Мониторите са буквално нови.
Препоръчвам ти го.
До сега бях с Dell U2312HM, разликата е от небето до земята [cool]

Дата:   06-04-15 22:57

Да, това наистина е прилична оферта, стига да не става въпрос именно за върнати некачествени бройки.
Струва си да се провери.
Благодаря.

А, от HP Z27i някой има ли впечатления. Знам, че по-малкия му брат Z24i е доста добър за класа си, въпреки, че той е с 6+ битова матрица.

Автор: BOZO   
Дата:   06-04-15 23:12

Eizo. Кеф цена няма.

Дата:   06-04-15 23:35

Това, че EIZO EV2736WFS покрива sRGB – 95.5% малко ме притеснява, освен цената. Дали няма да има разминаване в цветовете.
Жена ми работи детска илюстрация за печат от вкъщи. За това и ще се ползва основно монитора.

Дата:   06-04-15 23:48

Детска илюстрация за печат - от айпад - безгрижно. Един колега от 4 години друго не ще да пипне

Дата:   06-04-15 23:52

pdonev,
EIZO-то е друга бира. И би трябвало да е с 5 години гаранция.
Това, че покрива 95.5% от sRGB да не те притеснява.

Автор: Chipsy   
Дата:   07-04-15 01:52

HTML написа:

> малко вехто инфо но става
> http://www.tested.com/tech/pcs/449537-korean-monitor-guide/

Аз съм с Crossover 2735AMG
Повече от година го ползвам и е страхотен, като всички, които го видят се учудват колко тънък монитор ползвам [smilie5]

Автор: prisonbreak   
Дата:   07-04-15 07:59

EIZO-то не е ли с хардуерно калиблиране? Както е казал BOZO, кеф цена няма. Аз ако имам кинта, бих си го купил.
А нали се сещате, че ако печатите, там вече е до калибрация на принтера.[beer]

Дата:   07-04-15 09:24

DVI и HDMI портовете захранват ли резолюцията 2560 x 1440 ?

По спецификация моята видеокарта е 2560 x 1600 но има само тези портове без дисплей порт.

Автор: MixMike   
Дата:   07-04-15 09:28

загранват - ДА.
Аз съм включил моя през DVI, понеже HDMI изхода на картата го ползвам за телевизора.

Само че според мнения в нета - само го захранват. Т.е. имало някакви изкривявания на цветовете, но лично аз не съм го забелязал. Иначе като сменя видеокартата - ще си взема Display port кабел - 100%[beer]

Публикацията е редактирана (07-04-15 09:29)

Автор: stef7   
Дата:   07-04-15 10:53

Моя го карам с HDMI, никакви проблеми

Автор: george_todoroff   
Дата:   07-04-15 12:32

При някой видео карти HDMI не подържа 2560x1440 native. За DP и DVI - 100% да. Отностно DELL-a съм един глас отгоре. Ползвам такъв вече година. Купих на старо на мега оферта. Имаше 1-2 пиксела заминали, но беше в гаранция. От DELL ми го подмениха директно. За тези монитори има Premium Warranty - и един пиксел да има изгорял, ако е в гаранция се подменя.

Автор: Frenchev   
Дата:   07-04-15 13:46

Още един глас за Dell-a. С два съм 23 и 27 и съм страшно доволен. Вече не мога да си представя да обработвам на по-малък монитор.

Автор: uzsree   
Дата:   07-04-15 13:49

Относно обявата за 27"dell U2713h на 80 часа от ОЛХ.

Аз закупих наскоро от този търговец (vpimenidis) един лаптоп фуджитсу. Фирмата е много точна и издават ДДС фактура за стоката.

Моя лаптоп ми беше описан по телефона в състояние "като нов" и точно такъв пристигна. Имаха няколко бройки от лаптопа, очевидно ги получават на партиди.

Бих го купил този монитор от тях без да се замисля,

ПП. нямам връзка с търговеца, просто изказвам мнение в помощ на колегата.

ППП. Ако знаете само каква муха ми пуснахте с тоя монитор само! Ако на някой му трябва Dell 2408 WFP да ми пише!

Дата:   07-04-15 15:47

Това EIZO не е с хардуерна калибрация, но е перфектен монирор, върти се, има и 30 000 часа работа гаранция или 5 години и е матов [smile]

Автор: imitev   
Дата:   07-04-15 16:07

Реално след 15 000 часа е за боклука...

Автор: kiten   
Дата:   07-04-15 16:34

imitev 15 хил. часа нямат и 2 години работа при условие че работи нонстоп. Иначе никога не бих си купил втора употреба монитор колкото и да е запазен и на тънки цени.

Дата:   07-04-15 16:36

Хайде някой с въртящ се монитор да се похвали колко пъти го врътвал :)

Автор: Daniel_P   
Дата:   07-04-15 17:15

Аз на скоро снимах модно ревю и така сортирах над 1200кадъра, но не мога да ги обработвам така щот е голям филм с мишката :D [shtrak] преди това 2-3пати съм пробвал :)

Автор: m.djorov   
Дата:   07-04-15 17:34

Че какво и е на мишката при завъртян дисплей? Ако съм разбрал правилно - дисплеят е бил завъртян нали?

Дата:   07-04-15 17:47

Ами монитора го завъртам и си гледам вертикалните кадри но мишката си действа нормално, все едно си е хоризонтално та си е зор, ако искам да цъкна на лицртето да речем, трябва да движа мишката на дясно а не нагоре, ако искам да слезна на долу движа на ляво вместо на долу :D

Дата:   07-04-15 17:48

Не знам дали има начин да задам функция на лаптопа мишката да реагира по различен начин :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »