Автор: PhotoBo
Дата: 22-02-15 03:17
хахаха половин маса дистанционно Голям телевизор ще да е... или масичка колкото две тетрадки :) Добър пример!
tzl, аз още веднъж искам да благодаря на включилите се в темата и специални благодарности за изчерпателните отговори от твоя страна!
Без излишно да те четкам, искам да кажа, че винаги чета постовете ти с интерес, както и на още няколко люде, с доказан опит и интересен изказ тук във форума. Даже наскоро писах на един приятел пуснал тема за светкавици да ти пише на лично, защото може да му дадеш правилен съвет.
Тук отново си прав, като изказваш мнението си за професионалната интериорна фотография, а грешката която правим ние непрофесионалистите най-вече се обуславя от желанието на клиентите и техните стремежи. Аз самия се чувствам още прохождащ любител и бая път е нужно да извървя преди да нарека себе си професионалист или най-малкото да започна да изкарвам прехраната си с фотография. В тази връзка ми се вижда невъзможна мисията аз да определям желанието на клиента за крайния продукт, без значение дали той самия е естет и разбира или не от фотография! Може би подобна увереност бих придобил след много опит и успехи зад гърба си, но тъй като до този момент такива нямам, мисля, че подобна задача би била изцяло не по силите ми.
Водейки се от съветите до момента и случая, който имам реших да избера златната среда, а именно да опитам с наличната техника, а от там ако усетя, че не е достатъчна - тогава ще търся друго разрешение, според нуждите ми и тези на клиента. Ще опитам да снимам интериор и с 24мм и с 35 и с 50. Даже някоя декоративна ваза, рамка, стара лампа или нещо, което грабне вниманието ми, може да го отстрелям и с 105/2.8 :) Ще видим на място, без да си създавам умишлени ограничения и да си поставям за цел разширяване или замяна на наличната техника, преди дори да съм опитал със същата.
Благодаря още веднъж!
ПП: Както казах днес на един приятел - най-много да ме изгонят от хотела, това не е като да снимам хора, които да казват после, че съм ги изкарал грозно
|
|